Cele mai bune tigai 2017


O tigaie este unul dintre cele mai folosite ustensile in bucatarie, fiind de baza inca de acum multe secole, datorita compatibilitatii ei cu multiple surse de caldura si cu diverse tipuri de alimente. In timp, tigaile au fost impartite in categorii, in functie de alimentele pe c are doresti sa le gatesti si calitatea lor a crescut considerabil.

O tigaie buna este o tigaie care are greutate, semn principal ca producatorul a luat in calcul durabilitatea si calitatea si este o tigaie  care iti pemite sa gatesti o gama larga de alimente.

Indiferent ca esti un profesionist, care stie foarte bine roulul unei tigai bune in bucatarie, sau o gospodina dornica de a-si usura sarcina gatirii meselor si de a asigura preparate gustoase si aromate, iti oferim cele mai bune cinci produse pentru a face alegerea potrivita pentru tine si bucataria ta.

1. Tigaie Grill Tefal Character, 26×26 cm

1Click pentru mai multe detalii

Caracteristica principala al acestui produs de calitate este durabilitatea, data de baza solida cu particule de titan si de stratul superior foarte gros cu invelis antiaderent. Performanta ridicata a materialelor este cea care le recomanda pentru orice pasionat in bucatarie.

Tehnologia Thermo Spot este cea care indica temperatura ideala pentru inceperea procesului de gatire, deoarece temperatura ideala de start are un rol foarte important si influenteaza gustul preparatelor, precum si aroma, textura si culoarea acestuia. Tigaia Grill Character are diametrul de 26 cm si inaltimea de 4 cm, un numar maxim de 3 portii, este compatibila cu toate formele de caldura, inclusiv inductie si o baza de 4 mm cu distributie uniforma a caldurii.

Materialul peretilor este aluminiul, este calitativ si compatibil cu masina de spalat vase, pentru o curatare fara eforturi. Nu este o tigaie foarte grea, desi este foarte rezistenta si are baza mai groasa ca alte modele si manerul rezista la greutate si temperatura. Forma produsului este aleasa pentru a permite preparatelor sa fie gatite spatios, fara a se lipi si fara fum, perfecta pentru apartamentele fara o ventilatie foarte buna.

Un grill pentru plita cu cu inductie este folosit des de amatorii de burger sau bucatarii care au nevoie de legume si carne gatite la temperature mare, insa este un bun ajutor si pentru cei care nu sunt profesionisti, ci vor doar sa se bucure de o masa rapida si sanatoasa.

Rezistenta, cu un design placut, curatare usoara si baza antiaderenta, va fi alegerea perfecta pentru gatirea rapida si gustoasa.

2. Tigaie Wok Tefal Talent Pro, 28 cm

2Click pentru mai multe detalii

Wock Tefal Talent Pro este o tigaie rezistenta, incapatoare, special conceputa pentru cei care vor sa experimenteze gustul unic al legumelor fripte si al carnii aromate. Este antiaderenta atat la exterior cat si la interior, numarul maxim de portii este 4, baza confectionata din titan concentrat masoara 4.5 mm si distribuie uniform caldura, iar manerele robust prezinta insertii din inox pentru o capacitate de sustinere si durabilitate mai mare.

Tigaia are diametrul de 28 cm, este compatibila cu toate sursele de caldura si are incorporata tehnologia Thermo- Spot ce indica temperatura ideala pentru inceperea procesului de gatire. Temperatura ideala de start este foarte importanta, avand influente asupra gustului, mirosului si texturii.

Nu are o greutate dificila, insa este mai grea decat alte modele, dat fiind faptul ca are o baza solida. Este incapatoare si capabila sa gateasca orice, de la legume moi la carne dificila, fara sa lipeasca absolut niciun aliment, iar curatarea nu reprezinta eforturi, pastrand, de asemenea, un mediu fara fum in bucatarie.

Rezistenta si capabilitatea sa de a gati la temperaturi inalte sunt date de straturile prezente in urmatoarea ordine, fiecare avnd functii necesare si ajutatoare: baza de aluminiu, baza solida din titan concentrat, primul strat antiabraziv, al doilea strat antiabraziv, strat superior cu particule de titan, primul strat superior, de inalta calitate, cu proprietati antiaderente si al doilea strat superior, asemanator cu primul.

Toate aceste straturi ofera rezitenta sporita, durabilitate si performanta in bucatarie, pentru un proces de gatire fara eforturi.

3. Tigaie Teflon Meteor, 24 cm

3Click pentru mai multe detalii

Tigaia Meteor prezinta o baza compatibila cu toate sursele de caldura: gaz, electric, vitroceramica si inductie. Este larga, cu diametrul de 24 de cm si numarul de portii 2. Rezistenta ii este data de invelisul exterior de titan, materialul interior calitativ si durabil si restul materialului, aluminiu.

Pentru confort si siguranta, interiorul tigaii este compatibil cu ustensilele de metal si are incorporata tehnologia Thermo- Spot, pentru a indica momentul in care tigaia ajunge la temperatura ideala de incepere a procesului de gatire.

Temperatura de start este foarte importanta, lucru stiut foarte bine de orice profesionist in bucatarie, deoarece influenteaza aroma, gustul si culoarea preparatelor. Materialele de calitate si forma avantajoasa o fac sa fie un instrument de lucru foarte usor de cautat, compatibil si cu masina de spalat vase.

Manerul este robus, rezistent la greutate si temperaturi inalte, pentru mai multa siguranta in bucatarie. Fiind usor de curatat si utilizat, durabilitatea ei este mare, astfel incat, dupa chiar cateva luni, nu va prezenta urme sau pete si nici uzura.

Versatilitate ei in bucatarie va fi de mare ajutor, deoarece puteti gati toate felurile de legume si, mai ales, de carne: fripturile vor avea gust, culoare si miros apetisant. Baza solida si rezitenta ii ofera greutate si stabilitate, insa nu inconfortabile.

Calitatea si compatibilitatea sa cu toate sursele de caldura si diverse tipuri de alimente sunt doar doua dintre recomandari, iar calitatile aceste tigai nu se limiteaza.

4. Tigaie Tefal Character, 24 cm

4Click pentru mai multe detalii

Tigaia cu inductie Character are diagonala de 24 cm si o inaltime de 4.5 cm, este potrivita pentru familiile mai mici sau pentru cei care locuiesc singuri, numarul maxim de portii fiind 2. Este compatibila cu toate sursele de incalzire: gaz, electrica, inductie si placa ceramic; are o stabilitate foarte buna datorita manerului robust XXL.

Tehnologia Thermo- Spot semnaleaza temperatura optima pentru gatit, fapt ce evita supraincalzirea ce duce la degradarea nutrientilor. Aceasta tehnologie este foarte importanta in  procesul de gatire prin asigurarea celui mai bun gust, a culorii si aromelor perfecte.

Materialele din care este confectionata sunt de inalta calitate, oferind siguranta si performanta: Titanium Pro- pentru rezistenta ridicata, o baza cu particule de titan, suprafata externa prezinta un strat superior cu titan, antiaderent, foarte gros, pentru performanta ridicata, iar supreafata interna prezinta o baza de aluminiu cu doua straturi- primul, pentru durabilitate, antiabraziv, si al doilea, de asemenea antiaderent.

Este potrivita pentru orice tip de carne sau legume, nu lasa alimentele sa se lipeasca in timpul gatirii si nu iti va deranja bucataria cu fum. Baza si manerul robust ii ofera o greutate considerabila, insa nu una inconfortabila, ci o greutate stabila. Tigaia este usor de curatat datorita materialului calitativ, pentru o curatare efectiva trebuie doar sa o lasati sa se raceasca dupa utilizare, tot ceea ce aveti nevoie este un detergent de vase obisnuit; este compatibila cu masina de spalat vase.

Foarte practica si usor de intretinut, tigaia Character aduce o nota de eleganta prin culoarea si forma ei, garantand prezenta unei piese de baza in bucatarie pentru multi ani.

5. Tigaie Tefal Pleasure, 26 cm

5Click pentru mai multe detalii

Modelul Pleasure de la Tefal este imbunatatit cu inseratii interioare de titan pentru o rezistenta si o performanta in bucatarie demne de invidiat. Este o tigaie potrivita pentru familiile medii, cu un numar maxim de 3 portii, diagonala de 26 cm si compatibila cu toate sursele de caldura, mai putin inductie.

Materialele din care este confectionata sunt de inalta calitate: baza de aluminiu, strat superior cu material antiaderent pentru siguranta, strat cu minerale pentru durabilitate, doua straturi antiaderente si baza solida din Titan pentru mai multa rezistenta si durabilitate, iar invelisul exterior este din email dur, rezistent la temperaturi inalte si solid, pentru a face fata orcarei provocari.

Inseratiile de titan au atat rolul de a asigura durabilitatea cat si rolul de a conduce uniform caldura pe intreaga suprafata a tiagii, astfel incat iti ofera sansa de a gati mai sanatos, orice tip de carne sau legume, cu mult mai putin ulei. Tehnologia Thermo- Spot indica momentul potrivit pentru inceperea procesului de gatire. Indicatorul de caldura are un rol important in finalizarea preparatului prin influentele asupra texturii, gustului si aromei.

Datorita calitatii ei, garanteaza alimente care nu se vor lipi si preparate fara fum.

Designul elegant al ustensilei este completat cu succes de manerul robust, dar estetic, ce ofera siguranta si stabilitate. Este usor de folosit, singura solutie necesara pentru a o curata este un detergent de vase obisnuit si este compatibila cu masina de spalat vase. P

ractica si usor de folosit, aceasta tigaie va fi cu siguranta mana ta dreapta in bucatarie pentru un timp indelungat.

Cum sa alegi cel mai bun produs

Achizitionarea unei tigai este un pas important, deoarece o tigaie buna poate fi un ajutor de nadejde in bucatarie pe parcursul unor ani, chiar si cu o folosinta zilnica, la temperaturi mari. Iti oferim cele mai importante criterii asupra carora ar trebui sa te opresti in cautarea tigaii perfecte pentru bucataria ta.

Dimensiunea tigaii este aleasa in functie de cate portii ai nevoie pentru fiecare masa. Recomandat este sa ai in vedere numarul exact, astfel incat poti economisi bani si nu te vei simti obligat sa gatesti in cantitate mai mare doar pentru ca dimensiunea tigaii este mai larga.

Greutatea tigaii este la fel de importanta in stabilirea calitatii: o tigaie buna, pentru profesionisti, va avea o greutatea mai mare datorita straturilor multiple cu rol de protectie, termic, durabil si conductor de caldura, in functie de pozitie si grosime.

Materialul din care este confectionata tigaia este cel care va determina rapiditatea cu care se va incalzi sau daca alimentele se vor lipi in lipsa uleiului suplimentar. Teflonul este materialul care prezinta cele mai bune calitati antiaderente si este folosit pentru materialul interior al veselor, protejand alimentele, evitand lipirea si usurand procesul de curatare. Tigaia pentru uzul general este cea cu baza groasa si margini rotunjite.

Baza cu multiple invelisuri o sa-i ofere greutate in plus, insa acest lucru arata ca fabricantul a investit in material si considera calitatea deasupra esteticii, iar teflonul sau invelisul inoxidabil nu vor afecta gustul, textura sau aroma preparatelor, ci o vor imbunatati.

Stabilitatea tigaii, cat si a manerului, este foarte importanta, in special pentru profesionisti, a caror munca si pasiune cere tehnici speciale si complicate pentru obtinerea preparatului ideal.

Tigaile difera ca forma si greutate in functie de rolul pe care il au in bucatarie, deci stabilitatea lor este influentata si de forma si de greutate, insa o tigaie buna va avea un maner cu o lungime potrivita ce iti va pemite sotarea sau prajirea fara sa te simti neincrezator si iti va asigura antiaderenta si siguranta.

Compatibilitatea cu sursele de caldura este unul dintre factorii principali pe care trebuie sa ii ai in vedere. Tipurile de incalzire folosite in bucatarie sunt incalzirea cu gaz, cea electrica, cea cu inductie si placa ceramica.

Preparatele finale au un gust deosebit datorita modului in care caldura este distribuita. De asemenea, cu cat tigaia poate fi folosita la temperaturi inalte, cu atat mai putina grasime suplimentara va trebui sa folosesti.

Concluzie

Tot mai  preocupati de mancarea sanatoasa si de consumul minim de grasime, bucatarii profesionisti propun o multitudine de retete accesibile sau ceva mai complicate pentru a te indemna sa alegi o alimentative sanatoasa.

Una dintre ustensilele foarte folositoare este tigaia- modul cel mai rapid de a prepara carnea si de a pastra legumele cu aroma lor naturala. O tigaie buna iti poate usura munca prin stratul fin, protector si antiaderent pe care poti aseza atat carnea cat si vegetalele fara frica ca se vor lipi sau ca iti vor lasa in urma fum.

Modul cel mai usor de pregatire a legumelor este de a le rumeni folosid doar foarte putin ulei si folosindu-te de temperaturi cat mai inalte.

De aceea, o tigaie  care iti permite sa gatesti la temperaturi inalte si care poate fi introdusa in cuptor este tigaia potrivita. Modelele prezentate mai sus au avantajul de a fi antiaderente, permitandu-ti sa gatesti sanatos cu cantitati infime de ulei.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *