Aparate de aer conditionat ieftine

Pe o piata in care zilnic apar produse noi si inovatoare pe care producatorii mereu aflati in concurenta ni le propun, este imposibil sa nu gasiti si aparate de aer conditionat ieftine. Indiferent de antotimp, un astfel de dispozitiv ne poate veni in ajutor si ne este util in casa.

In articolul de azi voi propune un top 5 aparate de aer conditionat ieftine, in ideea ca nu tot ceea ce costa putin nu merita atentie.

Aveti insa in vedere, ca pe langa pret va trebui sa tineti cont de urmatoarele caracteristici: numarul de BTU in functie de suprafata, clasa energetica, filtre, nivel de zgomot, tipul aparatului (mobil sau fix), brand s.a.m.d.

1. Aparat de aer conditionat Daewoo DSB-F1234ELH-V

1

Click pentru mai multe detalii

Producatorii aparatului de aer conditionat Daewoo DSB-F1234ELH-V au avut in vedere obtinerea unui consum mai mic de energie, in momentul in care l-au proiectat. Clasa de eficienta energetica A++ contribuie intr-un mod fericit la un consum minim de energie electrica, ceea ce face ca facturile de la sfarsitul lunii sa nu vina incarcate cu sume fabuloase. Daewoo DSB-F1234ELH-V are o capacitate de racire de 12.000 BTU.

De asemenea, dispune de un compresor cu inverter eco a carui capacitate variaza in functie de necesitatile incaperii, fie ca ne referim la racire, fie ca ne referim la incalzire. Astfel, se evita variatiile de temperatura ale curentului de aer si, implicit, risipa de energie.

In functie de modul in care a fost setat sa functioneze, racire sau incalzire, prin simpla apasare a butonului “turbo” cu care a fost prevazut, aerul poate fi racit intr-o incapere (pana la 16 grade Celsius) sau poate fi incalzit (pana la cel mult 31 grade Celsius).

Daewoo DSB-F1234ELH-V dispune de urmatoarele functii: de temporizare, on/off (utila prin faptul ca va poate ajuta sa setati pornirea sau oprirea aparatului intr-un anumit interval de timp), sleep (utila prin faptul ca puteti seta scaderea sau cresterea temperaturii, in timpul in care dormiti, cu un grad Celsius pe ora sau cu doua grade Celsius in primele doua ore de functionare, dupa care temperatura va ramane constanta pentru 8 ore, urmand ca aparatul sa se inchida dupa 10 ore de functionare), functia antimucegai si functia dezumidificare.

Daewoo DSB-F1234ELH-V poate fi achizitionat la un pret cu reducere in aceasta perioada.

2. Aparat de aer conditionat Star-Light ACM-12BIN

2

Click pentru mai multe detalii

Un alt aparat de aer conditionat catre care mi-am indreptat atentia atunci cand am hotarat sa scriu un top in care sa le includ doar pe cele mai ieftine de pe piata, este Star-Light ACM-12BIN. De fapt, va propun un aparat de aer conditionat de o calitate foarte buna, pentru care pretul este mic.

Aparatul de aer conditionat Star-Light ACM-12BIN este potrivit unui apartament de 50 de metri patrati pe care, in functie de nevoi, il va raci sau il va incalzi bine. In 9 ore de functionare la o temperatura constanta de 22 de grade Celsius, consumul acestui aparat conditionat este de 5 Kw.

Vorbim despre un aparat de aer conditionat cu o clasa energetica A++ pentru racire si A+ pentru incalzire. Asemenea modelului anterior este dotat cu modul “turbo”, foarte util cand vine vorba despre procesul de incalzire sau de racire rapida. Faptul ca a fost prevazut si cu modul “auto” da libertate aparatului de a furniza in interior o temperatura optima, in echilibru cu temperatura de afara.

Un alt avantaj pe care il are consta in faptul ca a fost prevayut cu un compresor silentios. Functiile pe care Star-Light ACM-12BIN le are sunt: Turbo, Verificare scurgere freon, Sleep Mode, Dezumidificare Aer, Incalzire Aer, Autocuratire, Follow Me, Timer, Mod Auto. La livrare, instalatia este deja umpluta cu freon.

Pentru instalarea sa veti mai avea nevoie de: console, cablu de alimentare electric, tampoane de cauciuc pentru console si racord de scurgere a condensului.

3. Aparat de aer conditionat Heinner HAC-12INVB

3

Click pentru mai multe detalii

Intr-un top 5 al celor mai bune si mai ieftine aparate de aer conditionat am gasit de cuviinta ca Heinner HAC-12INVB  poate ocupa locul al treilea. Criteriile pe care le-am considerat foarte importante tin de performantele sale si de pretul deosebit de atractiv.

Mai mult de atat, aparatul are un design modern ce se poate incadra usor intr-o locuinta. Aproape ca devine invizibil daca este asezat pe un perete alb, iar indicatoarele sale sunt acoperite discret de carcasa. Un astfel de aparat de aer conditionat este potrivit unei camere mari pe care, dupa caz, o poate incalzi sau raci intr-un timp foarte scurt, dat fiind faptul ca are o capacitate de 12000 BTU.

Intre dotarile pe care acesta le are, atrage atentia functia de auto-restart deoarece prezenta sa presupune ca aparatul poate sa porneasca la setarile programate inaintea unei caderi a retelei de curent, de exemplu. Bineinteles, la plusuri se poate trece si faptul ca poate face in mod automat operatiuni de mentenanta, un proces realizabil datorita prezentei functiilor de diagnosticare si detectare de posibile pierderi ale agentului frigorific.

Consumul redus de energie pe care acest aparat il are este posibil datorita clasei energetice A++. De asemenea, Heinner HAC-12INVB este dotat cu functia sleep, este proiectat cu tehnologie DC Inverter si prevazut cu un ventilator exterior cu cinci trepte si cu unul interior cu 12 trepte. Pe langa cele mentionate, la acest aparat sunt prezente functiile turbo si sleep mode.

Pe langa faptul ca are un pret extrem de accesibil in tot timpul anului, sunt si perioade in care poate fi achizitionat si mai ieftin, fiind inclus la reduceri de produse.

4. Aparat de aer conditionat Heinner HAC-9INVB

4

Click pentru mai multe detalii

Un aparat de aer conditionat, de asemenea, foarte performant si ieftin este si Heinner HAC-9INVB. Acesta, similar celor trei aparate de aer conditionat descrise anterior, isi poate dovedi calitatile exceptionale atat in timpul verilor toride cat si in timpul iernilor foarte friguroase.

Este un produs Heinner pentru care producatorii au gandit un design modern care sa poata fi potrivit mediului in care este amplasat si este suficient de puternic incat sa poata incalzi sau raci intr-un timp foarte scurt o camera cu dimensiuni considerabile.

A fost prevazut cu o capacitate de 9000 BTU si proiectat pentru clasa energetica A++. Intre functiile cele mai importante pe care le are le putem nota pe urmatoarele: turbo, ceea ce inseamna ca poate creste puterea aparatului pentru o anumita perioada de timp (atunci cand va doriti incalzirea sau racirea rapida a incaperii); auto-restart, ceea ce inseamna ca aparatul poate sa reporneasca automat potrivit ultimelor setari in cazul opririi neprevazute a alimentarii cu energie electrica; detectare pierdere agent frigorific, ceea ce inseamna ca aparatul se poate opri automat, in acest fel protejandu-se compresorul; si diagnosticare automata, ceea ce inseamna ca aparatul se poate opri automat afisand in acelas timp un cod de eroare.

Pe langa toate acestea este prevazut cu un ventilator interior cu 12 trepte si un ventilator exterior cu 5 trepte.

Pretul acestui aparat de aer conditionat este accesibil, ceea ce reprezinta un alt plus in decizia de ciumparare.

5. Aparat de aer conditionat Vortex VAC-A09A1D

5

Click pentru mai multe detalii

Ultimul model de aparat de aer conditionat spre care ne vom indrepta astazi atentia este produs de o companie chinezeasca si este prezent pe piata din Romania inca de acum 8 ani. Este foarte potrivit pentru o camera, garsoniera sau un birou.

De asemenea, Vortex VAC-A09A1D este cel mai ieftin model de aparat de aer conditionat pe care eMag in vinde in acest moment (899,99 lei). Are un design clasic prevazut cu un afisaj led in mijlocul unitatii interioare si poate fi amplasat usor intr-un loc din care sa nu atraga atentia.

Producatorii l-au proiectat pentru clasa de eficienta energetica A si l-au prevazut cu un compresor rotativ. In categoria cu plusuri o sa notam si faptul ca este un aparat silentios, producand maxim 38 db in interior si 50 db la exterior. Faptul ca este prevazut cu un timer, permite ca aparatul de aer conditionat sa fie pornit automat sau climatizorul sa fie oprit.

O alta functie importanta pe care acest aparat o are este cea de aut-restart, ceea ce inseamna ca dupa ce puterea este restabilita, climatizorul isi poate relua automat functionarea.

Nu in ultimul rand, Vortex VAC-A09A1D a fost prevazut in asa fel incat sa poata utiliza agent frigorific R-410A astfel incat se alineaza standardelor de protectie a mediului.

La dezavantajele acestui aparat de aer conditionat notam aspectul care putea fi imbunatatit.

Concluzie

In momentul actual, pe piata de profil sunt foarte multe companii producatoare de aparate de aer conditionat. Daca ati decis sa achizitionati un astfel de dispozitiv, va recomandam ca mai intâi sa analizati ofertele de la diferiti producatori si sa va informati cu privire la caracteristicile tehnice ale fiecarui aparat.

Cu o intretinere corespunzatoare, un aparat de aer conditionat poate avea o durata de viata mai mare de 10 ani, de aceea este necesar ca atunci cand decideti ce tip achizitionati, trebuie sa o faceti corect si sa alegeti dispozitivul care raspunde nevoilor pe care le aveti.

Alegerea aparatului de aer conditionat cel mai potrivit pentru casele voastre este o sarcina mai usoara decat pare.

Va trebui sa tineti cont de dimensiunile camerei in care va fi amplasat, nivelul de eficienta energetica al aparatului si de ceilalti factori pe care i-am prezentat in articolul pe care tocmai ce l-ati parcurs.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply