Boilere electrice ieftine si bune

Boilerele sunt o metoda de a produce apa calda folosita de cei mai multi oameni care vor sa gaseasca o alternativa ieftina pentru obtinerea acesteia. Cand cautati produsul potrivit pentru dumneavoastra trebuie sa va uitati mai intai la putera acestuia si la clasa energetica care sunt foarte importante pentru un consum mic de energie si o putere decenta.

Produsele despre care o sa vorbim mai jos sunt de o calitate crescuta avand o durata mare de viata.

De la cumparatorii care vor doar o sursa de apa calda la cei mai rafinati am ales cu atentie 5  boilere extrem de eficiente si incadrandu-se intr-un interval de pret potrivit pentru orice buzunar.

O sa va prezentam mai jos 5 tipuri de boilere dintre acestea 4 fiind cu instalare vericala iar unul cu instalare deasupra sau sub chiuveta.

1. Boilerul electric Bosch ES 080 Tronic 1000T

1

Click pentru mai multe detalii

Acest boiler are un design elegant, fiind o solutie utila pentru baia sau bucataria dumneavoastra. De asemenea sunt ideale pentru aducerea confortului si a economiilor in viata de zi cu zi. Rezervorul pentru apa realizat din materiale de inalta calitate, otel emailat, precum si protectia suplimentara care este realizata de anodul de magneziu, asigura prevevnirea coroziunii. Termostatul ofera posibilitatea reglarii temperaturii de iesire a apei din boiler intre  30°C si 70°C, in functie de preferintele utilizatorului.

Pentru a reduce consumul de energie sunt necesare unele criterii:

-instalarea boilerului intr-o zona calda a casei, astfel incat pierderea de energie sa fie minima, in special in timpul iernii.

-lungimea conductei de apa calda dintre boiler si consumatorul principal trebuie sa fie cat mai mica si conducta trebuie izolata pentru a evita pierderile de caldura.

-termostatul trebuie setat la 50 °C in timpul verii si 70 °C in timpul iernii.

-daca exista un singur robinet care picura, acesta poate cauza pierderi de 170 de litri pe luna.

Avantajele sunt ca produsul are un design intuitv, iar timpul de montaj este redus.Acesta are o durata mare de viata, costul de achizitie fiind sczute. Este foarte potrivit pentru doua persoane deoarece capacitatea lui este de 80L.

Unul dintre dezavantaje ar fi ca acesta nu este potrivit pentru o familie cu mai multi copii deoarece are capacitatea doar de 80L si nu ar face fata la utilizarea zilnica si continua.

2. Boilerul electric Tesy BiLight GCV503520B11TSR

2

Click pentru mai multe detalii

Este alegerea ideala pentru un loc cu spatiu redus avand un design slim.

Chiar daca este de 50L noul design al duzei de apa rece creeaza efectul unic PISTON EFFECT ce asigura cu 15% mai multa apa calda. Prin eliminarea puntii termice dintre corpul boilerului si sistemul de prindere pe perete salveaza cu pana la 16% mai multa energie, fiind ideal pentru economisirea cheltuierilor.Intrerupatorul are doua moduri de operare, vizualizate prin schimbarea culorii luminii panoului.

Modul de “incalzire” este indicat cu culoarea rosu si moul “gata de utilizare” cu lumina albastra, atunci cand temperatura apei ajunge la valoarea setatata, acesta fiind gata de utilizare. Termostatul reglabil este usor accesibil deoarece cotrolerul mecanic al temperaturii este situat in partea de jos a boilerului si permite reglarea facila a temperaturii dorite. Setarea temperaturii se poate face foarte usor deoarece punctele de setare a temperaturii sunt marcate cu proeminente, astfel pot fi setate si de persoanele cu deficiente de vedre. Timpul de incalzire al apei de la 15°C la 65°C este unu scurt.

Apa ajunge la temperatura de 65°C in doar 1 ora si 27 min.

Protectia anti-inghet este un argument important deoarece daca amplasam boilerul intr-o incapere fara caldura in timpul iernii, chiar daca temperaturile scad mult, acesta va functiona fara probleme.

Izolatia termica este foarte avantajoasa deoarece nu o sa fie pierderi de caldura care pot duce la un consum de energie mai ridicat.

Avantaje:

-protectia din sticla ceramica extrem de rezistenta

-puterea de 2000W este potrivita pentru acest tip de boiler

-garantie 3 ani

Dezavantaje:

-dupa trecerea perioadei de garantie pot aparea unele defecte precum ruginirea interiorului.

3. Boilerul electric Bosch ES 050 Tronic 1000T

3

Click pentru mai multe detalii

Acesta are o putere de 1500W fiind numai buna in contextul in care 50L de apa sunt suficienti pentru a asigura unui om folosirea chiuvetei si a dusului. Montajul se face verical acesta instalandu-se foarte rapid, este rezistent la socuri mecanice acesta fiind un argument important in alegera boilerului ideal.

Rezervorul este confectionat din oţel vitrificat, in conformitate cu normele europene.Presiunea maxima suportata este una foarte mare(8 bari). Rezervorul este acoperit pe interior cu un strat de smalt vitrificat omogen, neutru din punct de vedere al compatibilitatii si contactului cu apa potabila. Materialul izolant este poliuretan fara CFC acesta fiind un factor  esential in economisirea energiei si pastrarea caldurii.

Pretul foarte redus care ese cuprins in intervalul 350-500 de lei ne arata ca acest produs este accesibil oricarui buzunar de la persoane fizice la persoane juridice care nu doresc sa cheltuie o avere pentru un boiler.

Acest produs fiind Bosch este foarte rezistent si putem avea incredere ca ne va tine minim 5 ani in conditii de maxima functionare. Performanta lui in incalzirea eficienta a apei a fost dovedita in mod repetat de clientii care au fost foarte multumiti si au continuat sa cumpere produsele din marca Bosch.

Pentru o functionare de durata si pentru a economisi energie va recomandam urmatoarele lucruri:

-instalarea boilerului intr-o zona calda a casei pentru ca pierderea de energie sa fie minima pe timpul iernii

-efecturea de revizii anuale in conformitate cu recomandarile producatorului

-puteti reduce costurile cu pana la 35% prin inlocuirea boilerului vechi cu unul nou.

4. Boilerul electric Ariston Pro R 80 EU

4

Click pentru mai multe detalii

Boilerul electric Ariston Pro R 80 EU face parte din categoria boilerelor care pot fi ultilizate in fiecare zi fara probleme. Temperatura se regleaza foarte usor datorita dispozitivului de control extern.Izolatia de poliuretan este foarte buna deoarece asigura pastrarea calduri.

Capacitatea de 80L este numai potrivita pentru utilizarea simultana de catre 3 persoane. Supapa de siguranta a fost testata pana la 8 bar aceasta fiind presiunea maxima suportata, temperatura fiind de maxim 75 °C ceea ce este foarte bine pentru un boiler ce se incadreaza in intervalul de pret 450-550 de lei.

Montarea se face vertical, chiar de o singura persoana, acesta fiind foarte usor de instalat ajutandu-va de instructiunile primite la achizitionare, ceea ce denota economisirea timpului.

Un consum zilnic de 1.22 kW este potrvit pentru acesta deoarece la 80L este un consum decent. Nanomix este un set de componente speciale care asigura mentinerea temperaturii apei pentru mai mult timp in decursul utilizarii si produce cu 10% mai multa apa decat folosind un incalzitor traditional de aceeasi capacitate.

Un lucru interesant la acest boiler il confera protectia care este de tip IPX3, ceea ce ne arata ca ,pe exterior, boilerul este rezistent la apa. Anodul de magneziu asigura prevenirea ruginii a boilerelor, fiind recomandata inlocuirea acestuia o data la 1-2 ani.Pentru o functionare optima va recomandam sa faceti reviziile in conformitate cu instructiuniile producatorului.

Produsele Ariston sunt foarte eficiente fiind cumparate din ce in ce mai multi oameni care isi doresc doar o sursa de producere eficienta a apei calde.Ariston produce produse de inalta calitate la standarde europene.

5. Boilerul electric Ariston Andris RS 15 EU

5

Click pentru mai multe detalii

Boilerul electric Ariston Andris RS 15 EU este un produs foarte bine realizat incadrandu-se perfect in raportul pret calitate deoarece costa intre 280-300 de lei. Montarea se face deasupra sau sub chiuveta, capacitatea lui fiind de doar 15L.

Chiar daca are dimensiuni reduse acesta are o putere de 1200W. Este dotat cu led iluminat acesta facandu-l foarte usor de folosit chiar si in incaperile cu lumina scazuta. Reglajul se face foarte practic asigurand un control precis al temperaturii si o mentine la temperatura setata de dumneavoastra.

Design-ul este modern, cu panou frontal gri si reglarea se face foarte simplu din exterior. Garantia este foarte generoasa, producatorul oferindu-ne 3 ani de garantie suntem asigurati ca chiar daca o sa avem mici probleme cu el, acestea fiind prezente foarte rar, va fi reparat foarte usor si nu ne va da batai de cap. Controlul se face mecanic acesta actionandu-se doar dintr-un buton de unde putem regla temperatura.

Protectia IPX1 ne asigura ca nu vom avea probleme daca in locul unde il vom instala va fi condens deoarece este protejat impotriva picaturilor de apa.Presiunea maxima de lucru a boilerului este de 8 bar.

Temperatura de incalzire este una mare comparativa cu produse din acelai interval de pret(80 °C). Ariston ne promite durabilitate suplimentara asigurata de elementul de incalzire din cupru. Eficienta este de clasa B aceasta fiind clasata in ”Best Energy Class”. Acesta este utilajul de nelipsit dintr-o bucatarie deoarece este mult mai practic fata de un boiler de 50-100L.

Un avantaj il constituie ajungerea la temperatura maxima in doar 20 de min de la prima utilizare.

Concluzie

In cele 5 boilere de mai sus am rezumat niste boilere foarte bune care se incadreaza intr-un interval bun de pret, fiecare avand diferite functii care sunt potrivite pentru diferite tipuri de clienti.

Unul dintre cei mai pretentiosi clienti ar putea sa aleaga cu usurinta un produs care i se pare potrivit pentru cerintele si nevoile lui, preturile sunt foarte rezonabile pentru produse care se incadreaza in randul firmelor cele mai prestigioase cum ar fi: Ariston, Bosch si Tesy BiLight.

Aceasta a fost o scurta prezentare creeata pentru a va informa cu privire la specificatiile si preturile pietei.

Va multumim pentru ca ati citit pana la final si in curand va asteptam cu mai multe descrieri pentru diferite feluri de produse.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply