Cea mai buna aeroterma 2022

Sezonul rece vine pentru multă lume cu un ușor sentiment de disconfort pentru senzația de frig, de grijă pentru facturile care în mod automat vor crește, cu cât fiecare va încerca să crească și gradul de confort termic din casă.

Pentru cei care nu sunt satisfăcuți de sursa de încălzire, există și modalități alternative de încălzire, cum ar fi calorifere electrice, centrale individuale și, unele mai avantajoase, cum ar fi aerotermele.

Cele din urmă pot fi și o sursă de aer rece, reconfortant, pe timp de vară, dacă sunt dotate și cu o astfel de funcție.

Vedem în cele ce urmează ce avantaje poate aduce o aerotermă în casele oamenilor.

1. Aeroterma electrică Albatros

Click pentru mai multe detalii

Aeroterma electrică Albatros este un dispozitiv de încălzire alb, de talie medie, are un motor de 2000 W și are două trepte de viteză, prima la 1000 W, iar a doua la 2000 W.

Aparatul poate încălzi cu succes pană la maxim 50 mp. Este o soluție ieftină și la îndemâna oricui de a face temperatura din casă mai plăcută în timpul anotimpului friguros.

Termostatul de cameră reglabil oferă posibilitatea de a modifica aerul cald generat de aerotermă după placul fiecăruia și are și un dispozitiv de siguranță pentru cazurile de supraîncălzire. Aceasta este o funcție deosebit de importantă, întrucât pot fi evitate situațiile periculoase.

Mecanismul ce transmite căldura este îmbrăcat într-o carcasă termorezistentă de plastic și are un mâner cu ajutorul căruia poate poate fi susținută în momentul în care se dorește mutarea ei în altă cameră.

Ca și dimensiuni, nu este foarte mare, măsoară 23,5*22*11, astfel încât dezavantajul de a nu avea și roți poate fi trecut mai ușor cu vederea.

Poate fi ridicată cu brațele, greutarea ei de doar 1,6 kg permițând asta cu ușurință. Aeroterma are și funcție de emitere a aerului rece, ceea ce înseamnă că este utilă și pe timp de vară.

Clienții ce folosesc această aerotermă mărturisesc că nu au întâmpinat probleme cu ea, că este o soluție de compromis bună și ieftină și că încălzește destul de repede o cameră, atunci când situația o cere.

Sistemul de încălzire se face prin ventilație, astfel încât căldura este emanată rapid pe întreaga suprafață.

2. Aeroterma Zass

Click pentru mai multe detalii

Zass ZFH05 este o aerotermă foarte atrăgătoare, financiar vorbind, și poate susține încălzirea unei suprafețe de 50-60 mp. Are un motor puternic de 2000 W și două trepte de putere, la 1000 și 2000 W.

Este dotată cu un termostat reglabil pentru modificarea temperaturii în funcție de necesitate, cu un termostat de siguranță, precum și siguranță la îngheț și supraîncălzire pentru evitarea incidentelor.

Cele doua butoane reglabile din plastic servesc termostatului care oferă control asupra consumului electric și celor două trepte de viteză ale caldurii și aerului rece.

Aeroterma atinge scopul pentru care a fost proiectată, fără pretenții exagerate, lucrul acesta regasindu-se în detaliile mici și în finisaje.

Zass ZFH05 are un aspect ce trădează prețul cu care poate fi achiziționată. Carcasa este din plastic negru, cu margini argintii, fără atenție asupra finisajelor.

Are însă un mâner ergonomic cu ajutorul căreia poate fi prinsă și purtată până în altă zonă care trebuie încălzită, lucru care suplinește lipsa roților. Este și foarte ușoara, cântărește doar 500 g, dimensiunile ei ating 31,5*24*18, iar alimentarea se face la 220-240 V.

Aeroterma Zass are și funcție de ventilare cu aer rece, ceea ce o face de folos și vara, nu doar iarna, și avertizează printr-un led când este pusă în funcțiune.

Primește puncte pentru funcția ei basic de încălzire, însă lasă de dorit în ce privește detaliile ce fac diferența și la nivelul de decibeli.

Parte dintre cei care au achiziționat-o menționează că este puțin cam zgomotoasă.  Minusurile justifică prețul de achiziție.

3. Aeroterma ceramică Stadler Form Anna

Click pentru mai multe detalii

Compania Stadler este una elvețiană, fondata  în 1998, care se focusează pe optimizarea calității aerului din interior prin oferirea unor aparate electrocasnice ce pot ajuta în acest scop: umidificatoare, ventilatoare, aeroterme, purificatoare, difuzoare de arome.  

Aerotermei Stadler From Anna i-a fost decernat premiul Red Dot Design Award 2013 și certificarea Housewares Design Awards 2012 pentru plusul de calitate pe care îl aduce în casele oamenilor.

Aeroterma Stadler form Anna este una ce acoperă suprafețe relativ medii, având o putere maximă de 2000 W, cu două trepte de viteză, primul nivel la 1200 W, și al doilea la 2000 W. Stadler este un dispozitiv de încălzire ce măsoară 36,7*14,6*9,5 și cântărește 2,05 kg. Prezintă o rezistență ceramică cu ajutorul căreia distribuie căldură în mod uniform într-o încăpere.

Aspectul aerotermei este unul foarte plăcut, de culoare albă, cu o carcasă din plastic albă, ce are ca scop eficientizarea scopului de a încălzi cât mai bine. Aeroterma mai prezintă un filtru detașabil și lavabil pentru a evita colectarea prafului, soluție pentru care este foarte apreciată.

Un alt motiv pentru care este foarte apreciată este silențiozitatea ei, putând să funcționeze un timp îndelungat, fără să deranjeze chiar și cea mai sensibilă persoană la zgomot.

La colecția de bile albe se alătură una și pentru siguranța pe care o oferă aeroterma Stadler Form Anna: are protecție la supraîncălzire care poate fi reglată și siguranță împotriva răsturnării.

Pentru toate aceste dotări ce o detașează de multe alte dispozitive similare, Stadler are și un preț pe măsură. Este considerată însă o investiție în calitate, în siguranță, în confort.

4. Aeroterma cu rezistență ceramică Argo Wally

Click pentru mai multe detalii

După cum spune și numele, Argo Wally este o aerotermă de perete ce se poate încadra foarte bine în contexul oricărei încăperi.

Are o putere de 2000 W cu două moduri de funcţionare: Eco (1000 W) pentru momentele în care se doreşte încălzirea încăperii, însă consumul electric se doreşte a fi mic, şi Confort (2000W), pentru momentele în care este nevoie să încălzească o cameră foarte rapid, într-un timp cât mai scurt. În afară de funcția de încălzire cu ajutorul rezistenței ceramice, aeroterma Argo Wally mai este dotată și cu capacitatea de a stabili echilibrul ionic în încăpere.

Vitaminele aerului, cum sunt numiți ionii negativi, ajută la desfășurarea optimă a proceselor vitale și vin în sprijinul sistemului imunitar

Dispozitivul cu dimensiuni de 125*545*215 poate încălzi o suprafață de 60 mc și poate fi controlat cu ajutorul telecomenzii cu infraroșii, însă și prin comenzile touch screen ale displayului LCD.

Aspectul aerotermei este unul deosebit, cu finisaje elegante ce îl fac potrivit pentru orice stil de cameră de locuit sau de birou. Wally stă bine și la capitolul siguranță, fiind prevăzut cu protecție la supraîncălzire, funcție de oscilație și buton cu led pentru a avertiza atunci când este în funcțiune.

Vocile consumatorior susțin că este un aparat silențios, că încălzește foarte repede atunci când este setat pe funcția confort, însă acordă un minus pentru faptul că nu poate încălzi decât suprafețe mici, la cele medii lasă de dorit.

Prețul nu este unul de neglijat, aeroterma Wally nefiind un produs ieftin.

5. Aeroterma ceramică Taurus

Click pentru mai multe detalii

Aeroterma ceramică Taurus are un motor de 2000 W, cu două trepte de distribuire a căldurii, una la 1000 W și a doua la 2000W, plus funcția de aer rece pentru verile toride.

Funcționează în baza aceluiași principiu cu rezistența de ceramică și ventilator pentru a sufla aerul cald în toată încăperea, nu mai mare de 30 mc însă.

Este dotată cu funcțiile obișnuite ale unui aparat de gen, adică un termostat reglabil pentru a modifica intensitatea căldurii, un termostat de siguranță, funcție de oscilație, siguranță și protecție la supraîncălzire.

Aeroterma Taurusare are un aspect plăcut, negru cu argintiu, este destul de robustă, are 2,5 kg și măsoară 24*34*73. Pentru cablul de alimentare, aeroterma are și un spațiu special în care poate fi depozitat pe toată durata în care nu este folosit.

Aceasta este tot o măsură de siguranță, cablul putând genera accidente dacă este întins în spații intens circulate. Materialele din care este confecționată sunt de bună calitate, nu are un aspect ieftin, ba chiar dimpotrivă.

Taurus este o alegere bună pentru a întâmpina sezonul rece, dar oferă confort și pe timpul verii. Investiția nu este una majoră, astfel încât este o soluție ideală dacă vă doriți să măriți confortul termic al casei.

Asa cum spuneam, investiția nu e una majoră, însă nu se încadrează nici în categoria aparatelor ieftine, care am văzut că lasă de dorit în multe aspecte.

Aeroterma Taurus se alimentează la o tensiune de 220-240 V, însă după spusele unor utilizatori, ar fi un mare consumator de energie electrică.

Cum alegem cea mai bună aerotermă

Nu sunt multe persoane care se simt confortabil în frig, tocmai din acest motiv, odată cu primele semne ale răcirii vremii oamenii se gândesc la soluții alternative de încălzire, atunci când sistemul centralizat nu oferă confortul necesar.

Cum nu toată lumea își permite investiția unei centrale termice individuale, foarte multe persoane caută soluții mai avantajoase, care să le ofere însă posibilitatea de a avea o temperatură cât mai plăcută în cămin.

Aerotermele sunt soluții foarte bune, avantajoase şi eficiente. Dar care sunt criteriile după care putem să o alegem pe cea mai bună? În exemplele prezentate mai sus am încercat să atragem atenția asupra criteriilor de bifat, atunci când mergem la cumpărături.

  1. Puterea motorului. Un criteriu foarte important este puterea motorului unei aeroterme. Dacă aveți de încălzit o suprafață foarte mare, trebuie să vă orientați asupra unui aparat de încălzire foarte puternic, de peste 2500-3000 W, altfel, aeroterma nu va face față, nu veți reuși să obțineți temperatura dorită, pe scurt veți consuma curent degeaba. Pe de altă parte, dacă încăperea ce se dorește a fi încălzită este foarte mică, nu are rost să investiți într-o aerotermă foarte puternică. Una de 1500 W-2000W este numai bună.
  2. Trepte de viteză. Rolul treptelor de viteză este să regleze intensitatea căldurii ce se dorește a fi transmisă în cameră. Dacă situația impune o încălzire cât mai rapidă a încăperii, aeroterma trebuie să permită reglarea pe o treaptă superioară care să fie foarte eficientă în a emana aer cald într-un timp foarte scurt. Dacă temperatura dorită a fost atinsă pe treapta de viteză inferioară, aerul cald va continua să fie ventilat, însă doar pentru a menține temperatura în încăpere.
  3. Termostat reglabil. Pentru o gestionare cât mai bună a resurselor energetice, dar și pentru reglarea temperaturii cât mai aproape de confortul termic, termostatul reglabil este foarte util. Se dovedeşte de foarte mare ajutor ca sprijin în eficientizarea facturilor de curent, ceea ce înseamnă un plus în buzunare. Termostatul reglabil oferă posibilitatea de a oscila cu valorile până la care poate urca temperatura, în funcție de preferințe, în funcție chiar de cum oscilează temperatura de afară. Această funcție permite un control optim asupra resurselot termice și energetice.
  4. Funcții de siguranță. Printre cele mai iportante criterii de urmărit în alegerea dispozitivelor de încălzire sunt funcțiile de siguranță. Nu puține sunt cazurile în care accidente grave s-au întâmplat de la un astfel de aparat. Pentru evitarea catastrofelor este foarte important ca aeroterma să fie dotată cu siguranță la supraîncălzire, cu sistem antiîngheț, cu sistem anti-rasturnare chiar. Aeroterma trebuie să aibă capacitatea de a se opri automat în fiecare dintre situațiile de mai sus, astfel încât nimeni să nu stea cu grijă și cu ochii îndreptați doar înspre sursa de căldură.
  5. Prețul. Un alt indicator de urmat este prețul. La fel cum nu este indicat să se aleagă o aerotermă foarte scumpă pentru simplul motiv că ce-i scump este și foarte bun, pe același principiu, nici zgârcenia, cand vine vorba de un aparat care aduce un plus de confort în casă, nu este indicată.

Concluzii

Alegerea unei aeroterme în sezonul rece este într-adevăr o soluție salvatoare. Am văzut în exemplele de mai sus cum se fac alegerile, astfel încât soluția să fie optimă.

Orice achiziție trebuie întâi bine cântărită, analizată, pusă fată în față cu nevoile stringente. Tocmai din acest motiv trebuie ținut cont de dimensiunea spațiului de locuit, de siguranța pe care e obligatoriu să o ofere.

O aerotermă ideală se alege nu doar prin prisma considerentului aspect, sau dimensiune. Cu cât mai informată alegerea, cu atât scopul va fi servit mai bine iar gradul de satisfacție pe măsură.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply