Cea mai buna combina frigorifica 2022
Daca esti in cautarea unei combine frigorifice care sa iti satisfaca fiecare nevoie in parte, ai ajuns unde trebuie.
Astazi urmeaza sa iti prezentam un top al celor mai bune 5 combine frigorifice avand la baza informatii precum: aspectul combinei, specificatiile tehnice, clasa energetica si nu in ultimul rand pretul acesteia, deoarece in zilele noastre pretul a ajuns sa fie cel mai important, si mai putin calitatile unui produs.
De altfel, acest top al celor mai bune 5 combine frigorifice a fost realizat in comparatie cu celelalte combine, la baza topului stand in primul si in primul rand raportul calitate/pret.
1. Combina frigorifica Samsung RB31FERNDB
Click pentru mai multe detalii
Dupa cum am spus si mai sus, in momentul realizarii unui top al celor mai bune cinci produse, principalul lucru ce sta la baza topului este raportul calitate/pret. Combina Samsung RB31FERNDB reprezinta alegerea cea mai buna, mizand pe cele spuse mai sus.
In afara faptului ca este o combina ce se bazeaza in mare parte pe tehnologie, soseste si cu un aspect exterior foarte interesant. Te intrebi ce ar putea fi interesant la o combina frigorifica de culoare neagra mata? Ei bine, este cel mai aratos frigider gasit si testat de catre noi in ultimul timp.
Culoarea neagra mata este impunatoare, oferind stil si siguranta frigiderului, in timp ce display-ul care ne pune la dispozitie orice informatie dorita, pentru a sti daca frigiderul intampina vreo problema este ceea ce trebuie.
In al doilea rand, frigiderul Samsung RB31FERNDB soseste la baza cu o tehnologie de tip “No Frost”, cel mai recent tip de tehnologie pe piata frigiderelor, tehnologie ce nu face altceva decat sa mentina o temperatura optima inauntrul combinei, fiind un beneficiu pentru produsele ce urmeaza a fi pastrate o perioada ceva mai lunga de timp in frigider.
De altfel, cum nimic nu poate fi perfect, si aceasta combina are o veriga slaba, aceasta fiind reprezentata de volumul net de doar 310 litri, insa in cazul unei familii mai putin numeroase (maxim 4-5 persoane), acest lucru nu va fi o slabiciune.
Cu siguranta punctele forte al acesti combine sunt mai multe, puncte pe care urmeaza sa le trecem in revista chiar acum. In primul rand, tehnologia No Frost despre care am vorbit mai sus si stiti deja ce beneficiu aduce produselor si nu numai. In al doilea rand, facand referire la aspectul exterior si interior, dar si la piesele componente acest frigider se situeaza peste concurenta.
Tot datorita design-ului, frigiderul arata impecabil pe culoare neagra si cu un display in partea superioara ce ne pune la dispozitie absolut orice informatie despre frigider.
Un alt punct forte ar fi sistemul de avertizare in cazul usii deschise, ceea ce inseamna ca daca ati uitat sa inchideti usa sau un prichindel s-a jucat cu usa frigiderului si nu a reusit sa o inchida complet, veti fi anuntat printr-un semnal sonor. Suportul pentru sticle, oua, o tava pentru gheata si nu numai, sunt si ele prezente si nu fac altceva decat sa ne usureze viata. I
n cazul in care obisnuiesti sa dormi in bucatarie sau ai invitati si a trebuit sa le lasi camera ta calduroasa, o poti face fara probleme, deoarece frigiderul nu emite decat un zgomot de 39 decibeli, ceea ce inseamna ca bate din nou concurenta, deoarece mai toate frigiderele depasesc 40 decibeli in zgomot.
2. Combina frigorifica Samsung RB31FDRNDSA
Click pentru mai multe detalii
Dupa cum deja ati observat, locul doi este ocupat de catre combina Samsung RB31FDRNDSA, o combina de la acelasi producator sud-coreean insa putin mai slaba decat cea situata pe primul loc, dar si cu un pret mai redus.
In primul rand aspectul exterior este unul foarte reusit, fiind de culoare gri, indreptat putin spre un metal, in timp ce manerele care nu mai sunt aplicate pe usa sunt un alt plus, in cazul acestui frigider manerele fiind incorporate, oferind un plus de leeganta si stil frigiderului. Acelasi display care ne atentioneaza in cazul unei probleme, a temperaturii si nu numai este prezent si pe combina ce se situeaza pe primul loc, deci producatorul nu s-a zgarcit in ceea ce tine de display-ul elegant al frigiderului.
Ceea ce pe combina de mai sus nu am gasit este un dozator de apa, insa acesta se gaseste aici. Este vorba de un clasic dozator de 2 litri, insa care ne va tine mereu apa rece, numai buna pentru a fi consumata in zilele toride de vara.
Daca va ingrijorati ca frigiderul Samsung RB31FDRNDSA ar consuma prea multa energie urmand sa va explodeze factura la energie, trebuie sa stiti ca aceasta combina se situeaza in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce inseamna ca va consuma in jurul a 300 KWh/an, deci probabil mai putin decat vechiul tau frigider.
Zgomotul emis de aceasta combina este tot de 39 decibeli, ceea ce inseamna ca se situeaza in topul frigiderelor facand referire la aceasta ramura.
Suprafata totala de depozitare a frigiderului este de 310 litri, insa cea mai mare capacitate ii revine frigiderului – 212 litri, in timp ce in congelator veti putea depozita maximum 98 litri. Daca deja ati dat un search pe un motor de cautare, puteti observa ca in interiorul frigiderului avem doar sertare din sticla, material foarte rezistent, nefiind doar un strat de sticla.
Pe langa cele 3 compartimete, in partea superioara sem ai situeaza si compartimentrul pentru fructe si legume, in timp ce congelatorul are la baza tot 3 compartimente pentru a pastra o cantitate mai mare de alimente in siguranta, pentru o perioada mai indelungata.
In concluzie, combina frigorifica Samsung RB31FDRNDSA isi merita pe deplin al doilea loc in acest top, nefiind cu mult mai slaba decat ocupanta primului loc.
3. Combina frigorifica Arctic ANK366NFS+
Click pentru mai multe detalii
Putem spune despre ocupanta locului 3 ca este cea mai accesibila combina ce soseste la pachet cu tehnologie de tip No Frost, insa in acelasi timp ne ofera si o capacitate suficienta pentru depozitare, celem ai noi tehnologii si un design modest, insa elegant.
De altfel, Arctic ANK366NFS+ este o combina buna, cu un pret de maximum 1.800 lei, urmand ca mai jos sa va explicam de ce am ales acest frigider pe locul 3 si nu altceva.
In primul rand, dupa cum am enuntat si mai sus, este printre cele mai accesibile combine ce soseste la pachet cu tehnologia No Frost. Daca inca nu te-ai familiarizat cu termenul de “No Frost”, trebuie sa stii ca acest lucru inseamna ca alimentele tale vor fi pastrate in siguranta la o temperatura optima stabilita de catre frigider fara niciun consum in plus de energie.
Aspectul este modern, venind pe o culoare argintie, cu un display LCD in partea superioara a combinei. Manerele lui Arctic ANK366NFS+ sunt incorporate pe usile frigiderului, usi ce sosesc cu balamale reversibile ceea ce inseamna ca deschiderea se poate face atat pe partea dreapta, cat si pe cea stanga.
Deoarece am vorbit suficient despre aspectul exterior al combinei, si nu acest lucru este cel care ne intereseaza cel mai mult pe noi, ci specificatiile tehnice, haideti sa trecem la acestea. In primul rand trebuie sa stii ca referindu-ne la raportul calitate/pret, aceasta combina este printre cele mai spatioase de pe piata, avand volum net 321 litri, dintre care frigiderul beneficiaza de 231 litri, impartit in 3 rafturi din sticla, 4 suporturi pe usa si doua compartimente pentru fructe si legume, dintre care unul este adaptat la depozitarea pentru o lunga perioada de timp, in siguranta, a unor alimente ceva mai pretentioase.
Restul de 90 litri raman congelatorului organizat si el tot pe 3 compartimente, compartimente ce pot conega lin 24 de ore pana la 6 kilograme. Iar ca tot suntem la capitolul “congelat”, la pachet vei primi si o tava pentru gheata.
Un alt lucru interesant din punct de vedere al tehnologiei No Frost este ca o identificam si la congelator, ceea ce inseamna ca frigiderul nostru e va dezgheta singur, nefiind nevoie de nici macar un minut de atentie din partea ta. O alta tehnologie interesanta este Eco Breeze ce are un rol asemanator cu No Frost – mentinerea unei temperaturi optime in frigider; in timp ce Dual Balance ne scapa de amestecul neplacut al mirosurilor alimentelor.
O functie ceva mai “cocheta” ar fi functia “Holiday”, care in momentul cand o activezi nu va face altceva decat sa scada din consumul si asa redus al energiei in timpul in care esti plecat.
Astfel, combina frigorifica Arctric ANK366NFS+ isi merita pe deplin locul trei, avand in vedere cele spuse mai sus, dar si faptul ca poate rezista pana la 17 ore fara curent, ceea ce inseamna ca in cazul unei caderi de tensiune in noapte, nu va fi nevoie sa te trezesti sa monitorizezi alimentele, deoarece frigiderul o va face fara probleme.
4. Combina frigorifica Beko DBK 386 WDR+
Click pentru mai multe detalii
Deoarece detin acest tip de combina frigorifica de o perioada destul de mare de timp, pot spune ca sunt foarte multumit pana in prezent, neavand nici cea mai mica problema, frigiderul descurcandu-se fara probleme din punct de vedere al depozitarii in timpul sarbatorilor si nu numai, insa mai multe vom spune mai jos. Si nu, asta nu a parut sa sune a o reclama de la teleshopping.
In primul rand, combina Beko DBK 386 WDR+ are un pret de sub 1.400 lei si niste specificatii foarte bune, referindu-ne la aspectul pretului, insa nici la partea de design combina nu sta prost. In primul rand, combina este de culoare alba, batand putin spre argintiu, in timp ce in partea superioara se situeaza un display elegant, LCD, iluminat prin niste LED-uri albastre. Datorita incadrarii combinei in clasa de eficienta energetica A+, putem spune ca vom avea un consum ceva mai redus al energiei.
In ceea ce tine specificatiile tehnice, trebuie sa mentionam din start ca volumul net al combinei este de 331 litri, dintre care 244 litri fiindu-i oferiti strict frigiderului, in timp ce restul de 87 litri sunt impartiti in cele 3 compartimente ale congelatorului.
Deoarece am specificat mai sus clasa energetica a combinei, insa v-am lasat cu ochii in soare in ceea ce tine un consum estimativ, trebuie sa stiti ca Beko DBK 386 WDR+ va consuma 281 kwh/an.
Ca si contracandidatii de mai sus, manerele sunt reversibile, putand fi modificate pentru a le deschide atat in dreapta, cat si in stanga. O data ce deschidem frigiderul observam rafturile frigiderului, si nu numai atat. In primul rand, cele 4 rafturi sunt din sticla, in timp ce “pe usa” avem la dispozitie sapte suporturi.
Un compartiment spatios pentru legume si fructe si unul pentru branzeturi este prezent la acest frigider. Congelatorul este impartit in 3 compartimente ce pot depozita pana la 5 kilograme intr-o perioada de 24 de ore.
Un alt plus la frigiderului este faptul ca are un sistem automat de dezghetare, ceea ce inseamna ca nu este nevoie scoaterea de la curent a frigiderului pentru dezghetare, doar congelatorul avand nevoie de o dezghetare manuala. In cazul unei pene de curent, acest frigider poate tine alimentele in siguranta pana la 18 ore.
5. Combina frigorifica Arctic ANK305+
Click pentru mai multe detalii
Situata pe locul cinci, combina Arctic ANK305+ putem spune ca exceleaza prin faptul ca este o combina silentioasa, ce ofera performante foarte ridicate, avand si un design modest, totul in schimbul a pana in 1.000 lei.
Dupa cum am spus si mai sus, avem un design modest, frigiderul fiind complet de culoare alba, probabil acest alb oferindu-i un plus de eleganta. Un lucru neobisnuit intalnit pe acest frigider este faptul ca are manerele integrate in usi, manere ce au o deschidere normala spre partea drepata, insa cu ajutorul balamalelor reversibile, deschiderea poate fi schimbata si pe stanga.
Din punct de vedere al specificatiilor tehnice, putem spune ca avem o combina ce se situeaza putin peste limita de 1.000 lei. In primul rand, ne ofera o capacitate de depozitare de 291 litri, dintre care 204 litri ii revin frigiderului, frigider ce are in interior 3 rafturi din sarma, ele putand fi ajustate in functie inaltime, facand cazul unor oale sau pachete ceva mai mari decat dimensiunea obisnuit. Pe usa avem 4 suporturi, suporturi pe care pot fi asezate sticle de orice marimi.
Congelatorului ii revin restul de 87 litri, acesta fiind aranjat tot pe 3 compartimente. Ce e drept, avem o capacitate mai mica de congelare, si anume de doar 3.5 kilograme in 24 ore. Datorita unei functii de super-congelare, congelatorul poate ingheta unul dintre compartimente intr-un timp record.
In cazul in care te ingrijorezi ca a-i putea face un consum prea mare la factura de energie electrica, trebuie sa stii ca datorita faptului ca aceasta combina se incadreaza in clasa de eficienta energetica A+, consumul anual de energie ar fi de 268 KWh/an, in timp ce autonomia in cazul unei pene de curent este de pana la 18 ore.
Cum sa alegi cea mai buna combina frigorifica
La baza alegerii celui mai bun produs din cele 5 de mai sus stau multi factori decizionali, pe care urmeaza sa ii detaliem ceva mai jos.
In primul rand, prima caracteristica ce trebuie avuta in vedere tine de specificatiile acestei combine, deoarece aceste “specificatii” reflecta adevarata valoare a produsului cumparat de tine, si nu aspectul exterior.
Prin specificatii tehnice trebuie sa ai in vedere in primul rand tehnologiie cu care soseste combina ta, iar ca o parere personala, in zilele noastre tehnologia No Frost ar fi indispensabila.
Pe langa tehnologiile incorporate, trebuie sa consulti si nivelul de zgomot pe care il va emite frigiderul tau, deoarece in cazul unui frigider cu un zgomot de peste 45-50 decibeli (nu este cazul celor 5 produse) risti ca ceva sa se auda minut de minut in bucataria ta, si acel ceva sa nu fie decat frigiderul tau zgomotos.
Daca tii foarte mult la consumul de energie, consulta clasa de eficienta energetica in care se situeaza frigiderul tau. In general este bine sa alegi un frigider din clasa A (A, A+, A++, A+++), deoarece aceste inregistreaza cel mai mic consum de energie anual (max. 310 kwh/an). Ultima, dar nu cea din urma caracteristica importanta ar fi volumul de depozitare al frigiderului, care este de preferat sa fie peste 270 litri.
Iar, daca tii mortis ca frigiderul tau sa arate foarte bine, axeaza-te si pe partea de design si aspect exterior, in special referindu-te la manere (incorporate sau nu), afisaj/display, culoare – nu alege o culoare lucioasa deoarece in timp se va pata. Este de preferat sa alegi o culoare mata (in genul primei optiuni in cazul nostru; negru mat).
Concluzie
Asadar, mai sus ti-am prezentat cele mai bune cinci combine frigorifice ale momentului, top realizat in urma consultarii atente a specificatiilor, a pretului si nu in ultimul rand a design-ului, rezultatul fiind ceea ce ati observat mai sus.
Dupa cum am specificat de mai multe ori, nu am ales cea mai scumpa combina frigorifica cu cele mai noi tehnologii, ci doar cele mai bune referindu-ne la probabil cel mai important termen: raportul calitate/pret.
In concluzie, daca iti doresti o combina frigorifica noua, iar bugetul disponibil nu depaseste 2.500 – 3.000 lei, iti poti alege una din cele cinci combine frigorifice, sfatul nostru fiind evident sa o alegi pe prima, insa gusturile nu se discuta, stand la latitudinea ta pentru ce doresti sa optezi.