Cea mai buna lanterna 2022

Probabil multi nu ii dati o prea mare importanta, insa lanterna poate face diferenta in multe cazuri, iar uneori chiar si intre viata si moarte.

O lanterna iti poate fi utila si te-ar putea scoate din incurcaturi destul de serioase, iar principalul motiv pentru care este recomandat sa ai o lanterna este faptul ca o lanterna te ajuta sa vezi in zone intunecate si pe timp de noapte. Daca esti intr-un loc fara lumina sau daca ramai fara curent, lanterna te ajuta sa vezi.

Pe langa asta, daca ai una la tine si, sa zicem, te-ai ratacit printr-un loc, ea te ajuta sa fi observat de alte persoane.

Gandeste-te cat de utila ti-ar fi o lanterna atunci cand te-ai rataci in padure si n-ai avea baterie la telefon, iar in timpul ala mai multe persoane te-ar cauta.

Mai jos regasesti un top cu cele mai bune lanterne si niste sfaturi esentiale pentru ca tu sa iti alegi cea mai buna lanterna pentru tine.

1. Lanterna performanta din aluminiu Stanley FatMax 1-95-153

1

Click pentru mai multe detalii

Aceasta lanterna are 70 de lumeni pentru a oferi o vizibilitate sporita si o stralucire foarte buna, iar pe langa ele, lanterna are si inele cu vizibilitate mare. Aceasta este rezistenta la apa, iar structura din aluminiu face din ea o lanterna durabila si rezistenta la un impact mai mare.

Distanta de iluminare oferita de Stanley FatMax 1-95-153 este de pana la 267 de metri, timpul de functionare este de aproximativ 3 zile, si vine atat cu LED de marire a eficientei bateriilor cat si cu un indicator de economisire a energiei. Merge echipata cu 3 baterii de tip R20, insa acestea nu sunt incluse in pretul lanternei.

Ca tot am ajuns la baterii, puteti achizitiona pe langa lanterna si un incarcator rapid A+ care poate incarca simultan 2 sau 4 baterii in 60 de minute. In mare, aceasta lanterna este foarte buna, fiind recomandata pentru drumetii cat si pentru uzul general. Daca esti un impatimit al excursiilor si al traseelor incarcate, este esential sa ai o astfel de lanterna la tine.

Este eficienta, rezistenta, are o distanta de iluminare mare, un timp de functionare de 72 de ore si are un pret destul de accesibil.

Daca doresti o lanterna care sa te multumeasca, Stanley FatMax 1-95-153 ar fi o alegere buna.

2. Lanterna Nitecore EC20

2

Click pentru mai multe detalii

Lanterna Nitecore EC20 are o putere maxima de 960 de lumeni si iti ofera o distanta de vizibilitate de pana la 222 de metri, astfel o sa vezi tot ce se intampla in jurul tau.

Ea vine echipata cu 4 niveluri de iluminare, cu modurile SOS, Beacon si Strobe, iar autonomia acesteia este de pana la 520 de ore. In caz ca luminozitatea de afara este bunicica, insa nu ai nevoie de toata puterea lanternei, poti seta lanterna sa intre in modul economic, astfel autonomia este crescuta, iar lanterna iti ofera atata lumina de cata ai nevoie.

Atunci cand doresti sa cresti performantele reflectorului, folosesti PDOT – “Precision Digital Optics Tehnology”, acesta optimizeaza performanta si mareste raza de iluminare.

Pe langa asta, ai un singur buton pentru toate modurile, un indicator de baterie care iti afiseaza starea acesteia, o lentila foarte rezistenta ce are in compozitie un strat de anti-reflexie, o textura speciala pentru a oferi o aderenta cat mai buna, cat si un cap realizat din otel inoxidabil care are scopul de a proteja componentele esentiale. Nitecore EC20 are o protectie mult mai sporita decat majoritatea lanternelor, avand si protectie la inversarea polaritatii, un material din aliaj de aluminiu, o rezistenta la apa de adancime de pana la 2 metri si o rezistenta la impacturi de 1,5 metri.

Cu toate ca lanterna este echipata cu o gramada de chestii, ea are o greutate de 76 de grame, desigur, fara baterii, si este compatibila cu o gama larga de baterii si acumulatori.

Daca ai nevoie de o lanterna puternica si ieftina, cea mai buna alegere este lanterna Nitecore EC20.

3. Lanterna Nitecore MT21A

3

Click pentru mai multe detalii

Fiind realizata dintr-o carcasa din aluminiu folosit in industria aeronautica si avand protectie impotriva polaritatii inversate, aceasta lanterna este una utila, puternica si practica.

Ea vine cu lentile ultraclare realizate din sticla minerala care au in compozitie invelis anti-reflexie, mai are si un fascicul luminos ce ajunge la 200 de metri, puterea este cuprinsa intre 15 si 260 de lumeni, sursa de iluminare este LED Premium, iar durata de viata LED este de aproximativ 50.000 de ore.

Inclus este si un buton de pornire/oprire, capul lanternei se poate roti, iar puterea sta in felul urmator: 260 lumeni – 2 ore, 130 lumeni – 5 ore, 60 lumeni – 12 ore, 15 lumeni – 55 de ore.

Lanterna vine cu 4 niveluri de putere si cu modulurile STROBE si SOS pentru a iti facilita folosirea acesteia, iar autonomia maxima este de 55 de ore. In legatura cu materialul din care este construit, lanterna nu aluneca din mana, materialul este placut la atingere si, cel mai important, este dur si pastreaza lanterna in conditii normale in caz de socuri.

Lanterna functioneaza pe 2 baterii de tip AA si de abia se face simtita, avand o greutate de 68 de grame.

Este perfecta pentru exploratori, paznici si drumeti, are o autonomie destul de buna, o raza suficienta de iluminare si este destul de rezistenta pentru a ramane intacta la impacturi. In plus, pretul acesteia este mic, reprezentand astfel inca un motiv bun pentru care merita cumparata.

4. Lanterna Coleman

4

Click pentru mai multe detalii

O lanterna puternica intr-un corp dens ce dispune de o raza perfecta si de un pret mic, cam asta ar fi definitia lanternei Coleman.

Ea ofera o lumina puternica de 150 lumeni datorita ledului Cree Xlamp XR-E, iar raza este de 134 de metri. Cu cele 3 baterii de tip AAA, lanterna functioneaza 2 ore pe setarea cea mai luminoasa. Este usoara, rezistenta la intemperii, si compacta, avand dimensiunea de 11.2cm x 3.4cm si o greutate de 146 de grame (cu baterii)/113 grame (fara baterii). Este numai buna pentru camping deoarece are o dispersie a luminii ampla si ofera o vizibilitate pe o arie destul de mare.

Ea este buna si pentru ciclism fiindca este usor de montat si manevrat in momentele in care te aflii pe bicicleta si, pe langa ciclism si camping, lanterna mai este buna si pentru uzul general. Aici luam si in calcul faptul ca lanterna este fabrica de Coleman, o companie infiintata in anul 1900 de catre William Coffin Coleman.

Compania este cunoscuta drept o companie serioasa care realizeaza produse pentru camping: corturi, saci de dormit, hamace si in special lanterne, iar faptul ca aceasta a fost achizitionata de catre American Household in anul 2005 (pentru suma de 845 de milioane de dolari) nu i-a stricat reputatia deoarece produsele sunt din ce in ce mai bune.

Daca ai nevoie de o lanterna decenta pentru uzul general sau pentru calatorit noaptea cu bicicleta ori pentru camping, insa nu doresti sa dai multi bani pe ea, aceasta lanterna cu siguranta este exact ceea ce cauti.

5. Lanterna metalica GDLITE

5

Click pentru mai multe detalii

Lanterna GDLITE este o lanterna profesionala ce vine intr-o carcasa metalica, are o putere de 3W si un led luxeon. Ofera iluminare timp de 2 ore, este rezistenta la socuri, merge cu acumulator de 2.4V – 2500 mAh (este inclus), se incarca in 2 ore, iar raza de actiune este de 1 kilometru, facand ca lanterna sa fie numai buna in orice situatie.

Daca pleci intr-o excursie si te ratacesti printr-o zona pustie, lanterna GDLITE este sursa de iluminare de care ai nevoie, avand o raza mare care cu siguranta te va ajuta sa gasesti drumul bun si sa te feresti de pericolele care iti apar in cale.

Daca esti o persoana care de obicei se plimba seara, o lanterna ca aceasta este numai buna atunci cand circuli prin locurile slab iluminate. La fel si in cazul in care te deplasezi noapte cu bicicleta in scop de recreere, o lanterna cu raza mare precum GDLITE nu ar trebui sa lipseasca.

Partea cea mai buna a acesteia este ca pretul ei este foarte mic si oricine poate sa si-o cumpere, iar rezultatele oferite cu siguranta va multumi pe oricine. In pachet cu lanterna o sa vina si un incarcator de priza de 220V, un incarcator auto de 12V si un acumulator.

Din tot topul acesta de lanterne, daca nu ai o stare financiara chiar buna si doresti sa dai cat mai putini bani pe o lanterna care sa-si faca treaba, eu iti recomand cu placere lanterna GDLITE.

Cum sa alegi cea mai buna lanterna

La inceputul articolului am spus ca o sa iti dau si niste sfaturi dupa care sa te ghidezi atunci cand doresti sa iti cumperi o lanterna, iar acum ca topul cu cele mai bune lanterne este terminat, o sa-ti enumar criteriile dupa care sa mergi atunci cand alegi sa iti achizitionezi o lanterna.

In primul rand, inainte de a alege o lanterna, trebuie sa stii la ce o sa o folosesti mai mult. De exemplu, daca o sa o folosesti mai mult la drumetii, fasciculul lanternei trebuie sa fie puternic si sa aiba o raza mare, asta deoarece intunericul din paduri este mai greu de patruns. I

ar aici trebuie ca lanterna sa fie destul de usoara de carat, pentru ca nimeni nu vrea sa se supraincarce intr-o drumetie. Daca o sa folosesti lanterna la ciclism, ai nevoie de o putere de dispersie a luminii buna si de un fascicul mediu, iar lanterna trebuie sa fie usor de montat, de manevrat si trebuie sa fie si stabila. In caz ca o sa folosesti lanterna la vanatoare, cel mai important lucru este puterea luminozitatii. Lumina trebuie sa parcurga distante mari, asta ca tinta sa fie localizata mult mai usor.

Iar in ultimul caz, daca doresti sa cumperi o lanterna pentru uzul general, luminozitatea oferita de aceasta trebuie sa fie medie si sa aiba o raza decenta de luminare.

Apoi, trebuie sa ne uitam si la numarul lumenilor, asta deoarece cu cat numarul lor este mai mare, cu atat lumina este mai puternica. Fa un raport la scopul pentru care o sa folosesti lanterna si de cata lumina o sa ai nevoie. Dupa asta trebuie sa te uiti la distanta pe care o atinge fasciculul luminos.

In al doilea rand, trebuie sa verifici cu atentie ce model de baterii foloseste. Bateriile reincarcabile sunt mai scumpe, insa investitia se amortizeaza dupa o perioada. Autonomia oferita de baterii si durata acestora pana ajung la descarcare completa conteaza. Fii atent sa alegi o lanterna care foloseste baterii durabile pentru a nu ramane fara sursa de lumina exact cand ai nevoie mai mare de ea.

In al treilea rand trebuie sa te uiti la gradul de impermeabilitate. Cu atat este mai mare, cu atat lanterna este mai buna. Standardul IPX 0 nu ofera nicio protectie, este cel mai slab, iar in schimb, standardul IPX-8 este standardul care face ca lanterna sa fie functionala si in urma scufundarilor la adancimi medii.

Si nu in ultimul rand, pretul. Trebuie sa te axezi sa cumperi o lanterna care nu iti afecteaza bugetul. De exemplu, daca tu iti permiti sa dai pe o lanterna o suma de aproximativ 150 de lei, atunci cauti o lanterna care are un pret mai mic sau apropiat de suma permisa, insa sa nu neglijezi nevoile la care o supui.

Ca este degeaba daca iti cumperi o lanterna cu raza mica atunci cand tu ai nevoie de o lanterna care ofera o raza mare de iluminare. Mai sus am scris despre niste lanterne care ofera calitate la niste preturi foarte bune, si ti-as recomanda sa alegi una dintre ele.

Concluzie

Sper ca ai ramas cu informatii pretioase dupa ce ai citit acest articol, informatii care te vor ajuta mult atunci cand doresti sa achizitionezi o lanterna.

Nu ezita sa eviti niciun sfat enumerat mai sus deoarece aceste sfaturi fac diferenta atunci cand trebuie sa alegi intre doua sau mai multe modele de lanterne.

Daca ti-a fost util acest articol, nu uita sa il impartasesti si cu altii pentru a ii ajuta in a lua decizia potrivita atunci cand se doreste achizitia unei lanterne

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply