Cea mai buna masina de cusut 2022

Interesant cum una dintre cele mai utile inventii ale omenirii a fost initial refuzata cu vehementa, ignorata.

Da, este vorba de masina de cusut, o inventie pentru care suntem recunoscatori in ziua de astazi, insa careia nu i-au fost recunoscute rezultatele eficiente chiar de la inceput.

Privita ca si o revolta neasteptata impotriva croitorilor traditionali, masina de cusut a aparut pentru prima data la sfarsitul secolului al XVIII-lea, usurand cusutul pielii si a panzelor.

In ziele noastre masina de cusut nu este doar un absolut necesar, ci se gaseste mai peste tot, incepand cu fabrici, lanturi de croitorii, ateliere si in multe case.

Tot mai usor de utilizat odata cu trecerea anilor, astazi este considerata un ajutor in orice locuinta, desi nu se mai grabesc multi sa invete cum sa-si coasa sau repare singuri diversele articole vestimentare sau casnice.

Iti prezentam cele mai bune 5 masini de cusut, perfecte pentru uzul casnic, atat pentru incepatori cat si pentru cei experimentati.

1. Masina de cusut Singer Initiale 2250

Click pentru mai multe detalii

Singer aduce pe piata nu doar un model la un pret accesibil, ci unul care se remarca printr-o serie de functii si accesorii care indeplinesc cerintele in materie de croitorie, atat pentru incepatori cat si pentru cei experimentati.

Masina de cusut face posibila utilizarea a peste 30 de cusaturi combinate, datorita celor 9 programe: 1 cusatura dreapta, in doua pozitii ale acului, 2 modele de surfilare, din care unul este elastic, 3 modele de broderie si 3 modele de cusatura invizibila, din care una elastica.

Produsul are o viteza de coasere de 1500 imp/min si ofera aceeasi performanta chiar si intr-un mediu obscur datorita becului de 15W.

Numeroasele functii recomanda aceasta masina de cusut si celor care practica cusutul la nivel profesional: coasere butoniera, coasere fermoar, coasere nasturi, matlasare, pas reglabil al cusaturii, intarirea cusaturii, coasere cu ac dublu la cusatura dreapta.

Accesoriile incluse garanteaza o experienta unica pentru orice proiect din atelierul de croitorie: piciorus universal, piciorus pentru cusut butoniere, piciorul pentru nasturi si fermoare, placuta de stopat, perie de curatare si un taietor de butoniera, ghidaj de matlasare, un ste de ace , opritoare de papiota – mica si mare – surubelnita, bobine si o mini-trusa pentru accesoriile de croitorie.

In plus, masina prezinta si o husa de protectie impotriva prafului sau zgarieturilor in cazul transportului. Singurul dezavantaj este acela ca, fiind un model mecanic, cere capacitati de coordonare bune.

Alte doua functii care iti vor usura cu siguranta munca sunt dispozitivul de taiere ata dupa coasere si bratul de coasere detasabil care prezinta un saptiu pentru depozitare.

Utila, usor de utilizat si transportat, cu un design simplu, masina de cusut Singer Initiale 2250 este cea pe poti conta.

2. Masina de cusut electromecanica Toyota SBP15

Click pentru mai multe detalii

Fiind un exemplar foarte util din clasa masinilor electromecanice, acest produs prezinta caracteristici impresionante, insa usor de folosit in confectionarea si restaurarea articolelor de imbracaminte, in special pentru incepatori.

Functiile si cele 15 tipuri de cusaturi disponibile vin mai intai de toate cu instructiuni, oferindu-va indrumarea necesara in functie de tipul de cusatura dorit; cusaturile de baza sunt cusatura de tivire, dreapta, in zigzag, elastica, de finisare.

Cateva dintre cele mai importante functii sunt: posibilitatea efectuarii butonierelor in mod semiautomat, zig-zagul in trei pasi pentru materialele elastice, sistemul de iluminat pentru vizibilitate optima pe suprafata de lucru, maneta revers, montarea suveicii in pozitie orizontala, picioruse presoare utilizate la coaserea butonierelor, piciorus presor pentru snururi si fermoare, bobinator.

Viteza de cusut reglabila permite felurite cusaturi atat pe materiale dure cat si pe cele delicate, iar pedala electrica este stabila, rezistenta, care nu necesita capacitati de coordonare foarte bune.

Potrivita pentru uzul casnic, coase fara probleme materiale folosite pentru jachete, salopete si alte articole durabile. Sertarul destinat accesoriilor este detasabil si il puteti inlatura atunci cand prelucrati articole tubulare cum sunt manecile camasilor.

De asemenea, masina de cusut Toyota vine insotita de un set de ace suplimentare pentru coaserea tesaturilor dense si de o husa protectoare, foarte utila in cazul transportarii sau al depozitarii.

Designul acestei masini este unul simplu, placut, potivit pentru orice tip de conditii.

Un avantaj considerabil il reprezinta si brosura de utilizare, care ofera informatii precise, detaliate si ilustrate.

3. Masina de cusut Minerva Classic

Click pentru mai multe detalii

Dotata cu functii extrem de folositoare si chiar rare, masina de cusut Minerva Classic garanteaza o munca de calitate intr-un timp redus.

Schimbarea simpla a picioruselor presoare evita intreruperea lucrului si prezenta infiltratorului automat de ata in ac asigura precizie, rapiditate si protectie – ochii dumneavoastra vor fi scutiti de un efort excesiv de concentrare asa cum se intampla in cazul intoducerii atei intr-un ac cu orificiu ingust.

O alta caracteristica eficienta este iluminarea asupra suprafetei de lucru, ce permite coaserea intr-unn mediu slab iluminat.

Poate efectua tipurile de cusaturi de baza si alte cateva ajutatoare, precum grupul decorativ de surfilare si tivire, iar  piciorusele incluse sunt: piciorus presor standard, piciorus pentru fermoare/ snururi, piciorus pentru nasturi si piciorus presor pentru butoniere.

Controlul se face prin optiunea pasului regrabil al cusaturii, iar doua alte functii reprezentative sunt butoniera semiautomata in 4 pasi si taietorul de ata.

Accesoriile insotiroare sunt adaptorul pentru brodat sau stopat, 3 bobine, ghidajul de matlasare, disc fetru, suport secundar de papiota, cap de mosor mare si mic, surubelnita pentru placa acului, tub de ulei pentru intretinerea pieselor interioare, un det de ace de rezerva si o husa moale de protectie, foarte folositoare pentru protectia masinii.

Cu o viteza de coasere de 800 imp/min, aceasta masina de cusut este mai mult decat capabila sa transforme orice articol de imbracaminte intr-un lucur bine efectuat, prin cusaturi rezistente si ingrijite.

Disponibila  oricand, practica si usor de instalat, se va potrivi cu siguranta in orice casa sau atelier de croitorie.

4. Masina de cusut Brother J14

Click pentru mai multe detalii

Recomandata celor care confectioneaza sau repara articole de imbracaminte in numar redus sau celor care practica croitoria ca si hobby, masina de cusut Brother J14 este o masina casnica, care realizeaza cusaturi de baza si alte cateva cusaturi ajutatoare, necesare retusurilor marunte, care necesita atentie.

Pentru a clarifica functionalitatea ei ca masina de cusut casnica, vom prezenta tipurile de material cu care puteti lucra folosind Brother J14: materiale subtiri – acestea necesita mare atenite, pentru a evita alinierea necorespunzatoare a cusaturii; materiale grose – puteti ridica parghia piciorului presor pentru a-l aduce in pozitia cea mai inalta, in cazul articolelor foarte groase, precum jachete, costume de schi sau pulovere; materiale elastice – bucatile de material necesita insailare inainte de a fi cusute; bucati de material cilindrice – datorita unei suprafete de lucru extensibila, acum putesti lucra fara probleme cu portiuni din articole de imbracaminte considerate dificile, precum mansetele sau cracul unui pantalon si cele greu accesibilie.

Latimea cusaturii este prestabilita, maxim 5mm, la fel cum este prestabilit si pasul cusaturii, maxim 4mm.

Functiile masinii de cusut garanteaza o treaba bine facuta intr-un timp scurt; acestea sunt: sistem de bobinare rapida, butoniera in 4 pasi, masa cu brat liber detasabil, cutit lateral pentru taiere ata, compartiment pentru accesorii si selector de programe.

O functie favorabila este si iluminarea LED, pentru cazurile in care nu este disponibila o lumina acceptabila.

Accesoriile incluse sunt: piciorus pentru butoniera, piciorus pentru cusatura in zig-zag, sutubelnita, set de ace, pedala pentru controlul vitezei de coasere si manual de intructiuni in limba romana.

5. Masina de cusut casnica electro-mecanica BROTHER J17

Click pentru mai multe detalii

O masina de cusut care garanteaza un sfarsit bun pentru toate proiectele tale este Brother J17, in special datorita celor 17 tipuri de cusaturi pe care le poate realiza.

Diversitatea cusaturilor permite lucrul cu mai multe tipuri de material, printre care: materiale groase – este foarte utila pargia piciorusului, poate fi ridicata pentru efectuarea cusaturilor pe materiale mai dense; materiale subtiri – masina de cusut poate efectua cusatui si pe materiale subtiri, precum microfibra si matasea naturala; materiale elastice –  acestea necesita insailare inainte de a fi cusute; materiale cilindrice, precum maneci, mansete, cracii pantalonilor – efectuarea cusaturilor pe acestea este posibila datorita mesei de lucru extensibile.

Latimea si pasul cuasturii sunt prestabilite – maxim 5mm, respectiv maxim 4mm.  

Functiile masinii de cusut sunt: butoniera in 4 pasi, buton pentru coasere inapoi, masa cu brat liber detasabil, sistem de bobinare rapida, selector de programe, compartiment pentru accesorii, cutit lateral pentru taiere ata, iluminare LED asupra suprafetei de lucru, controlul vitezei de coasere.

Accesoriile incluse in pret: piciorus pentru butoniera, piciorus pentru cusatura in zig-zag, piciorus pentu fermoare, mososrele, set de ace, surubelnita si pedala pentru controlul vitezei de coasere.

Usor de folosit si insotita de instructiuni clare, masina de cusut electro-mecanica Brother J17 va fi cu siguranta un ajutor de nadejde pentru tine, indiferent daca esti un croitor experimentat sau ai mici retusuri necesare prin casa.

Cum sa alegi cea mai buna masina de cusut?

Achizitionarea unei maini de cusut necesita atentie, timp si informare, pentru a face alegrea corecta. Este recomandat sa satbilasti dinainte ce fel de masina de cusut iti doresti, care sunt cerintele de baza si cele suplimentare si, in special, cat de des o vei utiliza.

Pentru a-ti ususra cautarea, am pregatit pentru tine un scurt ghid:

Nivelul tau de experienta – In principal exista trei categorii de masini de cusut in functie de experienta utilizatorului: masini de cusut pentru incepatori, cei care practica croitoria ca si hobby; masini de cusut pentru cei avansati, care au experienta de ani si care au ca si meserie croitoria; modele de masini pentru utilizare la scara industriala. In functie de locul tau in acest clasament, vei alege modelul de masina potrivit.

Masinile pentru incepatori si cele pentru avansati sunt caracterizate de utilizare frecventa, insa nu continua, si prezinta o multitudine de functii si accesorii.

In schimb, masinile industriale sunt caracterizate de cantitatea de munca pe care o presteaza pe o perioada indelungata de timp, si care, de obcei, executa un numar restrans de cusaturi, sau doar una.

Mecanismul masinii de cusut – Acesta categoriseste masinile in doua variante: cele mecanice si cele electrice. Masinile de cusut manuale sunt recoamndate celor care prefera sa controleze constant procesul de coasere, care functionaza cu o pedala si curea, insa aceasta necesita capacitati de coordoanre foarte bune, de vreme ce va trebui sa apesi pedala continuu in timp ce lucrezi si cu materialul.

Pentru cei care doresc mai multa lejetitate si mobilitate, sunt recomandate masinile de cusut electrice, controlata prin pedala cu fir.

Functiile si accesoriile – Functiile unei masini de cusut pot face diferenta dintre o cusatura rezistenta si aspectuasa si una realizata doar cat sa tina doua bucati de material sa nu se destrame.

O masina pentru cei avansati ar trebui sa aiba optiunile: infiltrarea automata a atei in ac, bratul mobil care permite acului sa coasa in cerc, coaserea nasturilor, butonierelor, fermoarelor, cutit lateral pentru taierea atei, iluminare, selector de programe.

Accesoriile fac si ele o diferenta intre o masina folosita doar pentru cusaturi drepte si o masina care poate realiza cusaturi mai complicate.

Astfel incat, accesoriile prezente ar trebui sa fie urmatoarele: ace universale si speciale, picioruse speciale pentru diverse materile, precum piciorus pentru butoniere, piciorus pentru fermoare, piciorus pentru cusaturile in zig-zag, mosorele, surubelnita si, desigur, un manual de folosire, cu instructiuni pentru fiecare functie si piesa componenta.

Viteza de coasere – Chiar si pentru proiectele casnice, precum coaserea catorva fete de perna si scurtarea unor rochii este necesara o viteza de coasere de minim 750 de impulsuri pe minut.

Pentru realizarea unor articole de imbracaminte mai complexe, precum lucrul cu materiale mai dense si cu materiale tubulare, vei avea nevoie de o masina de cusut cu peste 1.000 de impulsuri pe minut.

Multe dintre modele ofera optiunea reglarii vitezei de coasere, foarte util atunci cand inveti sa folosesti o masina de cusut.

Concluzie

In functie de cat de mult planuiesti sa utilizezi masina de cusut si unde sa o asezi sau depozitezi, conteaza foarte mult si dimensiunile acesteia.

Daca stii ca va fi nevoie sa transporti masina, poti alege un model care vine insotit de o valiza rezistenta, pe masura modelului respectiv.

Daca nu poti dispune de un spatiu larg pentru depozitarea materialelor pentru cusut, este convenabil sa achizitionezi un model cu dimensiuni reduse.

Masinile de cusut care ofera brat liber pentru cusut si chiar extensii de masa sunt foarte folositoare perntru orice proiect de cusut, de la articole mici la cele care se pot extinde foarte mult, precum perdelele si cearsafurile.

Cele cinci modele de masini de cusut prezentate mai sus reprezinta cinci dintre cele mai bune produse care se gasesc pe piata, fiecare cu designul si caracteristicile sale, in functie de nevoile si preferintele tale.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply