Cea mai buna masina de spalat vase 2022

Inventată iniţial de o femeie bogată, preluată şi modernizată tot mai mult de-a lungul anilor, maşina de spălat este ajutorul perfect în bucătărie, preluând o sarcină neplăcută, obositoare, dar necesară: curăţarea paharelor, a farfuriilor, veselei, a vaselor mari şi alte instrumente folosite de bucătari.

Indiferent dacă eşti un bucătar profesional, ce are sub comandă ajutoare ce pun pe roate o bucătărie robotizată, eşti o mamă ocupată cu educaţia copiilor, ce dispune în acelaşi timp de un buget stabilit, sau eşti doar o persoană ocupată, care vrea însă să se bucure de masa gătită acasă, o maşină de spălat este alegerea perfectă în orice situaţie.

Vă prezentăm cele mai bune cinci produse ce promit rezultatele dorite, cu un design totodată simplu şi elegant, se vor potrivi pentru orice tip de bucătărie, ajutându-vă să economisiţi timp şi resurse.

Următoarele modele de maşină de spălat vase sunt proiectate pentru a dura şi a face o treabă promiţătoare, având preţuri pentru orice buget şi caracteristici tehnice pentru diferite cerinţe.

Definite de nivelul practic, cel al calităţii rezultatelor şi facilităţile promiţătoare, aceste modele reprezintă paleta cea mai bună de opţiuni.

1. Maşină de spălat vase parţial integrată MIELE G 4820 SCi CLST

1

Click pentru mai multe detalii

Acest model prezintă un design totodată simplu şi elegant, întregind imaginea maşinii de spălat vase ideală prin caracteristicile tehnice, o gamă completă de facilităţi şi funcţii inteligente ce îţi vor simplifica cu siguranţă procesul, obositor până acum, de spălare a vaselor.

Face parte din gama SLIM, având un consum de numai 6.5 litri de apă pentru un program integral, este parţial incorporabilă, cu panou din inox, iar, datorită tehnologiei ThermoSave, poţi conecta maşina la o sursă de apă caldă, salvând, astfel, până la 40% din consumul de energie. Este silenţioasă şi consumul este redus la minim datorită clasei energetice A+++, alimentarea cu apă este controlată electronic, indicatorul pentru timpul rămas este digital pentru accesabilitate optimă.

Alte facilităţi care trebuie luate în considerare sunt încălzitorul de apă instant, indicatorii reumplere a rezervoarelor pentru detergent, precum şi reglaj automat al consumului de apă şi sare, capacitatea de nouă seturi, tavă pentru tacâmuri ce are înălţime, lăţime şi adâncime reglabilă ( diametru farfurii: 31- 35 cm ).

Uscarea este făcută cu funcţia Auto Open, cu deschiderea automată a uşii la sfârşitul programului, pentru o uscare rapidă. Un alt avantaj este sistemul de uscare „Turbo termic” pentru protejare veselei împotriva zgârieturilor posibile sau a petelor.

Posibilitatea de racordare la apa caldă este de maxim 60 de grade Celsius. Aveţi, de asemenea, şi opţiunea Turbo pentru reducerea duratei de spălare sau cea de încărcarea doar pe jumătate.

Coşurile pentru veselă au tije reglabile pentru mai multă flexibilitate în aranjarea veselei, iar pentru protejarea părţilor din sticlă puteţi folosi cu încredere opţiunea Perfect Glass Care.

2. Maşina de spălat vase parţial integrată MIELE G 4720 SCi CLST, 45 centimetri lăţime

2

Click pentru mai multe detalii

Această maşină de spălat vase se remarcă prin consumul redus de apă, folosind doar 6.0 litri pentru fiecare program, spălare cu senzor, iar racordarea la sursa de apă caldă este de maxim 60 de grade Celsius.

Este parţial incorporabilă, cu diametrul de 45 de centimetri, iar designul ei denotă eleganţă prin panoul de inox potrivit pentru bucătăriile moderne şi practice. Capacitatea este de nouă seturi de veselă, are sertar pentru tacâmuri, iar pentru siguranţa şi delicateţea sticlei, programul foloseşte opţiunea Glass Care.

Prezintă trei braţe pentru apă şi trei coşuri pentru compartimentarea veselei. Coşurile metalice pentru farfurii au înălţime, lăţime şi adâncime reglabilă ( diametru pentru farfurii: 31- 35 centimetri) pentru a-ţi permite să oscilezi în aşezarea unui set în compartimentele oferite.

Clasa de eficienţă energetică este A+ şi oferă o gamă de programe considerabilă, ce îţi poate oferi curăţarea optimă în funcţie de timpul sau resursele dorite: program intensiv, program rapid, program auto, program ecologic sau unul Turbo pentru reducerea programului de spălare.

Panoul de control este foarte bine organizat, prezentând diferite sisteme: sistem de uscare Turbo Termic, senzori pentru o uscare rapidă, sistem pentru consum minim de apă şi energie, şi un mecanism de închidere uşoară a uşii.

Butoanele retractabile sunt uşor de folosit şi se completează perfect cu indicatoarele pentru timpul rămas, pentru sare sau terminarea programului. Indicatorii de reumplere a rezervoarelor de sare sau detergent îţi vor uşura activitatea prin evitarea verificării permanente.

Alege să obţii rezultatele dorite cu efort minim.

3. Maşina de spălat vase freestanding MIELE G 4720 SC BW albă, 45 cm lăţime

3

Click pentru mai multe detalii

Această maşină de spălat vase este de sine stătătoare, este ideală pentru bucătăriile nu foarte spaţioase, având diametrul de 45 centimetri, însă, în ciuda dimensiunilor sale reduse, are spaţiu pentru nouă seturi. Este simplă, clasică, de culoare albă, potrivită pentru spaţiile moderne.

Prezintă trei braţe pentru apă, având consumul de doar 6.0 litri pentru un program şi racordarea la apa caldă de maxim 60 grade Celsius. De asemenea, are trei coşuri pentru depozitarea veselei, iar acestea sunt reglabile în lăţime, adâncime şi înălţime ( diametrul farfuriilor: 31- 35 centimetri) şi o tavă destinată tacâmurilor.

Clasa de eficienţă energetică este A+ şi prezintă o gamă impresionată de programe: program normal, la 55°C, program intensiv, la 75°C, program rapid de 30 minute, la 45°C, program ecologic, program automat, funcţie Turbo şi un program pentru pahare sau piese delicate din sticlă ce protejează sticla împotriva zgârieturilor.

Panoul de control este bine organizat, ajutându-te să alegi uşor programul dorit, are un buton de pornire/ oprire, pe lângă altele, iar indicatorii de reumplere a rezervoarelor de sare şi soluţie de clătire te vor ajuta să economiseşti timp. Poţi opta pentru programare întârziată, de la o oră la 24 de ore precum şi pentru un program cu opţiune de încărcare la jumătate, maşina având un indicator pentru terminarea programului.

Pentru siguranţa ta şi a familie tale ai protecţie de inundaţie şi siguranţă pentru copii. Poţi astfel să obţii strălucirea veselei tale în condiţii de siguranţă şi calitate garantă.

4. Maşină de spălat vase Gorenje GS53314XS, 10 seturi, 8 programe, Clasa A+, 45cm, Argintiu

4

Click pentru mai multe detalii

Modelul de la Gorenje se remarcă printr-un sistem extrem de folositor şi valabil pe toată durata de viaţă al maşinii, şi anume sistemul Aqua Stop, care, în caz de inundaţie, opreşte imediat alimentarea cu apă, în timp ce o pompă va elimina surplusul de apă din interiorul maşinii.

Astfel, poate funcţiona şi noaptea sau atunci când nu eşti acasă. Mai mult, este o maşină economică de spălat vase care funcţionează cu 41% mai puţină apă utilizată. Cu un design simplu, dar elegant, piesa argintie se va potrivi perfect într-o bucătărie modernă.

Capacitatea de stocare este de zece seturi, are un diametru de 45 centimetri si o capacitate de eficienţă energetică A+. Funcţia de Click Clack este foarte folositoare pentru cei care vor să beneficieze de spaţiu de stocare mai mare atunci când doriţi să spălaţi vase mai mari: coşul superior poate fi mutat mai sus pentru a lăsa mai mult spaţiu în coşul inferior, care are suportul de farfurii pliabil.

Panoul de control este organizat astfel încât să poţi alege uşor programul dorit şi este practic prin afişări pentru programare întârziată, timpul de spălare rămas şi indicatori: indicator pentru reumplerea rezervoarelor de sare şi soluţie pentru clătire, indicator pentru clătire, indicator pentru eroare şi unul pentru terminarea programului.

Pentru rezultate excelente şi economie, senzorul de apă încorporat va monitoriza consumul şi duritatea apei, astfel încât, dacă spălaţi vase mai puţin murdare, apa va fi redusă. Este cu siguranţă o piesă ce îşi merită locul între electrocasnice, prin simplitate şi eficienţa în bucătărie.

5. Maşină de spălat vase Bosch SPS50E82EU, 9 seturi, 5 programe, Clasa A+, 45 cm

5

Click pentru mai multe detalii

Maşina de spălat vase de la Bosch oferă protecţie 100% împotriva inundaţiilor şi a pierderilor de apă prin tehnologia Aqua Stop. De culoare albă, diametru de 45 centimetri, este un model independent, proiectat să ofere cele mai bune rezultate şi durabilitate.

Pentru a evita orice şocuri de temperatură care pot afecta sticla sau porţelanul foarte fragil, maşina este dotată cu schimbătoare de căldură, ce tratează delicat sticla, apa fiind reîncălzită în dispozitivul de clătire. Totodată, duritatea apei este controlată, astfel încât se evită corodarea sticlei şi se garantează strălucirea dorită. Tehnologia AquaSensor reglează procesul de clătire în funcţie de gradul de murdărie al veselei, evaluând timpul acordat clătirii, pentru rezultate perfecte.

Greutatea veselei este detectată de un senzor de viteză prin rotaţie, calculând nivelul necesar de apă în funcţie de numărul de vase, chiar şi pentru program parţial sau economic. Temporizatorul de întârziere electronic este foarte folositor dacă vreţi să programaţi spălarea în timpul nopţii sau atunci când nu sunteţi acasă, iar după pornirea programului, displayul va indica exact timpul rămas.

Programul VarioSpeed oferă o spălare cu 50% mai rapidă, cu rezultate optime la spălare şi clătire. Are patru nivele de temperatură, asistare dozaj pentru detergent, circuit electronic de regenerare a stării de dedurizare, braţe de pulverizare în coşul superior şi servomecanism de închidere.

Practică şi modernă, îţi oferă  numeroase posibilităţi de reglaj al funcţiilor, programelor şi al temperaturii, astfel încât poţi obţine vase strălucitoare cu efort minim.

Cum să alegi cea mai bună maşină de spălat vase

Cu siguranţă nu o alegere la clipirea ochiului, având în vedere multitudinea modelelor de pe piaţă şi renumele deja bine consolidat al anumitor branduri. Totuşi, nu doar renumele şi aparenţa sunt criteriile potrivite după care trebuie ales un electrocasnic, iar preţul exorbitant nu garantează întotdeauna calitatea aşteptată. De aceea, criteriile prezentate mai jos sunt un scurt ghid în vederea unei alegeri corecte.

Consumul de apă pentru fiecare program: Este important să cunoşti volumul de apă consumat cu fiecare spălare, astfel încât să poţi economisi apa, obţinând aceleaşi rezultate cerute. Majoritatea maşinilor de spălat moderne au programul economic activat, astfel încât apa este reglată în funcţie de greutatea şi volumul veselei, economisind cu până la 41% mai multă apă.

Dotările interioare: Sistemul organizatoric interior este unul dintre criteriile prime, deoarece stocarea interioară îţi arată cât de mult poate fi încărcată maşina. Organizarea universală este aceea făcută cu ajutorul coşurilor metalice, pentru veselă, tacâmuri şi sticle, separat, majoritatea având compartimentare flexibilă sau opţiunea reglajului, astfel încât o poţi folosi şi pentru vase  largi.

Panoul de control: Afişajul ideal este acela cu indicatori electronici şi sistam simplu organizat, pentru a putea alege programul dorit în câteva secunde. Câteva funcţii afişate care sunt foarte folositoare pot fi: pornirea programabilă (1- 24 ore), afişarea timpului rămas până la terminarea programului, selector de programe cu o tastă „Start”, indicatori pentru reumplerea rezervoarelor pentru sare, detergent şi soluţie de clătire.

Programe şi opţiuni: Programele oferite trebuie să îndeplinească mai mult de două funcţii pentru diferite dorinţe, precum temperatura, timpul de spălare şi opţiunile de clătire şi uscare. O maşină modernă ar trebui să aibă cel puţin cinci programe, printre care: program normal, program automat, program intensiv, program ecologic, spălare rapidă şi încărcare la jumătate.

Siguranţă: O maşină de spălat care poate fi programată în curs de 24 de ore poate funcţiona nesupravegheată, deci orice complicaţie care poate apărea trebuie prevenită sau oprită de sistem, urmărind spălarea în siguranţă. În caz de inundaţie sau pierderi neprevăzute de apă, maşina trebuie să aibă un sistem de oprire al apei, cu protecţie 100% împotriva inundaţiilor. O altă măsură folositoare este aceea pentru copii, cu o tehnică anume de deschidere şi pornire.

Tehnică de spălare: Pentru economisirea apei şi a energiei, senzorii interni vor calcula gradul de murdărie al veselei, pentru a folosi volumul de apă şi temperatura necesară. Sistemul de protecţie al paharelor va feri fragilitatea sticlei de corodare şi zgârieturi, precum şi de şocul temperaturii, apa fiind reîncălzită înainte de clătire. Braţele de pulverizare şi tehnica de spălare cu alternare sunt late două facilităţi foarte bune pentru o curăţare optimă.

Concluzie

O seară plină de armonie, cu o masă delicioasă , se poate termina uneori obositor, ştiind că ai de spălat un teanc de farfurii ce are înălţimea ta, chiar şi fără menţionarea celor două tigăi şi trei vase de sos.

Ei bine, da, sună a povară. Însă, soluţia este pe măsura provocării: o maşină de spălat vase, cu stocare suficientă pentru cel puţin patru seturi, care, mai mult, îţi poate oferi şansa să o programezi pe timpul nopţii, pentru a te bucura fără griji de restul serii.

Întotdeauna un ajutor la timpul şi locul potrivit, maşina de spălat vase va deveni în scurt timp piesa de rezistenţă a bucătăriei tale.

Vei fi plăcut surprinsă de cât de practică şi silenţioasă poate fi, rezolvând una dintre cele mai neplăcute sarcini a unui bucătar.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply