Cea mai buna vopsea lavabila 2022

Odata sau de cateva ori pe an trebuie sa vopsesti cel putin o incapere si, cel mai probabil, nu de putine ori ai fost dezamagit de calitatea vopselei lavabile. Cand cumperi vopseaua lavabila trebuie sa fii destul de atent la anumiti factori, asta ca si in cazul tuturor produselor.

Inainte de a achizitiona un obiect trebuie sa avem in vedere o multime de chestii care fac diferenta dintre alegerea corecta si cea gresita a acestuia.

Dupa lungi documentari am realizat un top cu cele mai bune vopsele lavabile si o lista cu factorii pe care trebuie sa ii iei in considerare atunci cand doresti sa cumperi vopsea lavabila.

Topul este intocmit dupa raportul dintre calitatea si pretul vopselei, cat si dupa parerile persoanelor care au folosit vopseaua.

1. Vopsea lavabila Oskar Ceramic pentru interior 8.5L

1

Click pentru mai multe detalii

Aceasta vopsea lavabila alba este recomandata pentru acoperirea peretilor interiori cat si a fatadelor supuse la uzura mare.

Este usor de aplicat, aderenta acesteia la suport este buna, iar acoperirea ei are o putere impresionanta. Este o vopsea permeabila la vaporii de apa, insa inchide bine porii. Pelicula finala a acesteia are un aspect partial lucios, iar vopseaua ramane uniforma si continua.

Consumul acesteia este de 0,08 litri/metru patrat/strat, randamentul este de 12 metri patrati/litru/strat, iar aplicarea acesteia se face prin intermediul trafaletului, pensulei, a unei bidinea sau prin pulverizare.

Desigur, vopseaua este valabila si prin nuantare computerizata. Sistemul recomandat de folosire este de 2 straturi de vopseaua lavabila Oskar Ceramic (interior) si de 1 strat Amorsa vopsea Danke lavabila.

De punctat este si faptul ca aceasta vopsea este una destul de pretentioasa si se exfoliaza destul de usor de pe un perete amorsat. Desigur, culoarea acesteia este un alb lucios, o culoare foarte frumoasa, insa ea trebuie aplicata in conditii optime si cu mare grija.

De neglijat nu este nici timpul de uscare, care variaza de la 1 la 4 ore. I

n rest, aceasta vopsea este foarte buna pentru interior si, cu toate ca pretul acesteia este destul de mare, cu siguranta o sa observi in timp ca a meritat sa o cumperi.

2. Vopsea lavabila Danke interior PERETII RESPIRA 15 litri + amorsa 4 litri + trafalet cadou

2

Click pentru mai multe detalii

Vopseaua lavabila Danke, dupa cum vedeti si in titlu, este o vopsea pentru interior, iar cu aceasta vine si o amorsa cat si un trafalet gratis. Ea este pe baza de dispersie acrilo-stirenica si este perfecta pentru zugraveli rezistente la spalare.

La baza este un licihid omogen, semiviscos si alb, fiind usor de utilizat in vopsirea suprafetelor de baza minerale: ciment-var, tencuieli de var ciment, gleturi de ipsos, zidarii din BCA/placi de ipsos/azbociment/beton si placi de gips-carton.

Are o aderenta foarte buna, puterea de acoperire este incredibila, se usuca fara pete si adaosuri, iar pelicula este mata, continua, rezistenta la spalare, uniforma, permeabila la vapori de apa si umple destul de bine porii.

Consumul acesteia este de 0,083 litri/metru patrat/strat, iar randamentul este de 12 metri patrati/litru/strat. Suportul pe care vopseaua se aplica trebuie sa fie curat, uscat, degresat, plan si rezistent. Prin spalare si razuire se vor inlatura in mod complet suprafetele fragile si prafoase.

Inainte de a utiliza vopseaua, ea trebuie amestecata foarte bine.

Temperatura minima trebuie sa fie de cel putin 5 grade celsius atunci cand vopseaua lavabila Danke este aplicata, cat si atunci cand aceasta trece prin procesul de intarire.

Perioada de uscare este de 1-3 ore la amorsa de perete, respectiv 2-4 ore pentru vopseaua lavabila, asta la o umiditate relativa a aerului de 65% si la o temperatura de aproximativ 20 de grade celsius.

Calitatea vopselei lavabile cat si pretul acesteia face ca aceasta achizitie sa fie una foarte buna, deci nu ezita atunci cand doresti sa cumperi o vopsea lavabila de interior sa alegi vopseaua Danke.

3. Vopsea lavabila Danke Anti-mucegai 4L

3

Click pentru mai multe detalii

Danke Anti-mucegai reprezinta o vopsea lavabila care are la baza dispersie acrilo-stirenica, fiind utilizata in zugravelile interioare foarte rezistente la stergere si in incaperile unde umiditatea este crescuta. Vopseaua este usor de pus in opera si poate fi folosita pentru vopsirea tencuielilor de var ciment, gleturi de ipsos, ciment-var, zidarii din BCA, azbociment, caramizi, placi de gips-carton, placi de ipsos, cat si pe beton.

Vopseaua se prezinta ca un lichid omogen, semivascos, de culoare alba, care are o aderenta crescuta, o putere buna de acoperire si se usuca fara a lasa pete sau adaosuri in urma. Pelicula este mata, uniforma, continua, foarte rezistenta la stergere si la umiditate ridicata, vine cu agenti antimucegai, este permeabila la vapori de apa si umble foarte bine porii.

Vopseaua se aplica prin roluire, pensulare sau pulverizare airless, iar suportul pe care aceasta se va aplica trebuie sa fie uscat, curat si rezistent, in cazul acesta eliminandu-se suprafetele prafoase si fragile prin razuire, periere si spalare.

Temperatura minima atunci cand aceasta se aplica trebuie sa fie de cel putin 5 grade celsius, atat la aplicare, cat si in perioada de uscare. Perioada de uscare variaza de la 1 la 3 ore in cazul amorsei de perete, asta la o temperatura constanta de 20 de grade celsius.

Se poate colora in 450 de nuante in mod computerizat, randamentul este de 14mp/l/strat, iar daca nu vrei sa dai prea multi bani, nu mai sta pe ganduri si achizitioneaza aceasta vopsea, o sa observi ca se va merita achizitia.

4. Vopsea lavabila pentru interior Oskar SuperWeiss, cutie 2.5l

4

Click pentru mai multe detalii

Vopseaua Superweiss este o vopsea superlavabila pe baza de dispersie acrilica si este utilizata pentru zugraveli interioare. Este un lichid semivascos, de culoare alba, omogen, cu o consistenta cremoasa si care se poate pigmenta cu ajutorul pigmentilor Deutek.

Ea este usor de pus in practica si poate fi folosita pentru vopsirea suprafetelor urmatoare: tencuieli de var ciment, gleturi de ipsos, ciment-var, zidarii din BCA, caramizi, placi de ipsos, azbociment, placi de gips-carton, cat si pe vopsitorii vechi care au rezistat.

Suportul pe care se va aplica aceasta vopsea trebuie sa fie rezistent, curat, plan, uscat si fara fisuri. Inainte de aplicare se elimina suprafetele fragile si prafoase prin razuire, periere si spalare pana se ajunge la stratul rezistent. Fisurile mici si crapaturile se repara, iar aplicarea vopselei se face dupa ce aceasta este amestecata foarte bine.

Se aplica prin pulverizare, trafalet sau pensula, iar temperatura minima de aplicare este de minim 5 grade celsius, aceasta temperatura fiind valabila si pe perioada de intarire.

Timpul de uscare este cuprins intre 1 si 3 ore pentru reacoperire la o temperatura de 20 de grade celsius.

Vopseaua se usuca fara pete si adaosuri si, pe langa asta, ea are un pret pentru toate buzunarele.

Vopseaua Superweiss este o vopsea lavabila de calitate, care are un pret bun si care cu certitudine te va multumi si iti va oferi rezultate la care nici nu te asteptai.

5. Vopsea lavabila pentru interior Alpina 9 lt alba

5

Click pentru mai multe detalii

Aceasta vopsea este una lavabila pentru interior si este pe baza de disperii acrilice. Ea este usor de aplicat, este mata, ecologica, fara solventi, are un miros redus, este economica si este diluabila cu apa. Culoarea acesteia este de un alb intens, iar aceasta este destinata zugravelilor interioare ale tavanelor si peretilor.

Consumul acesteia este de 90 ml/metru patrat, iar o galeata de 15 litri poate acoperi o suprafata de 170 de metri patrati. Aceasta se nuanteaza manual prin intermediul pigmentilor Alpina System-Color, iar la nuantare este necesar sa amesteci intreaga cantitate de vopsea pentru a evita astfel obtinerea unor nuante diferite.

Pentru a evita astfel de probleme de nuantare este recomandat sa verifici exactitatea colorarii. Odata ce recipientul este desigilat, acesta se pastreaza inchis la rece, ferit de inghet si surse de caldura.

Temperatura de lucru trebuie sa fie situata undeva intre 5 si 30 de grade Celsius, iar timpul de uscare este cuprins intre 4 si 6 zile intre starturi, respectiv 3 zile de uscare in totalitate. Suportul pe care se va aplica vopseaua trebuie sa fie curat, plan, uscat, rezistent si fara fisuri.

Inainte de aplicarea vopselei se elimina suprafetele prafoase si fragile prin razuire, spalare si periere pana in momentul in care se ajunge la stratul rezistent.

Mai multe nu sunt de zis despre aceasta vopsea, doar ca pretul acesteia este mic.

Si pe langa faptul ca pretul este foarte accesibil, vopseaua lavabila pentru interior Alpina intrece multe vopsele care fac parte din categorii mai mari de pret.

Cum sa alegi cea mai buna vopsea lavabila

Acum, daca tot am recomandat cele mai bune produse din aceasta categorie, o sa insir si cei mai importanti factori pe care trebuie sa ii ai in vedere atunci cand alegi sa cumperi vopseaua lavabila, asta deoarece cu siguranta o sa ai nevoie de o vopsea de calitate care sa te ajute sa dai casei tale un aspect curat, proaspat, elegant si placut.

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este lista caracteristicilor.

Trebuie sa fii atent la puterea de acoperire si la gradul de lavabilitate. Daca ai nevoie sa efectuezi mai multe cicluri de spalare a peretilor, atunci este recomandat sa cumperi o vopsea semilavabila, aceasta rezistand in general pana la 40 de spalari.

Daca ai nevoie de o vopsea mai rezistenta, alege una conventional lavabila – rezista aproximativ la 100 de spalari, sau alege una superlavabila – rezista la peste 150 de spalari. Daca alegi sa renovezi singur, cu siguranta o sa apreciezi vopseaua care nu trebuie aplicata de multe ori. Acest tip de vopsea are un grad de acoperire mare, iar ca sa gasesti o vopsea cu un astfel de grad trebuie sa citesti descrierile produselor, acolo unde este mentionata si puterea de acoperire in litri/metru patrat.

Eu iti recomand sa mergi pe ceva care se da in 2 straturi si care acopera peste 10 metri patrati/litru/strat.

Apoi trebuie sa ai in vedere tipologia vopselei. Aceasta se imparte in vopsea de interior si vopsea de exterior.

Daca zugraviti baia si bucataria, este recomandat sa alegi o vopsea care contine aditivi anti-mucegai si antibacterienti, asta deoarece baia si bucataria sunt spatii cu umiditate crescuta si sunt locurile in care se formeaza cel mai repede mucegaiul si igrasia. In alte incaperi, puteti folosi o formula conventionala de interior.

Pentru exterior iti trebuie o formula rezistenta, realizata special pentru a proteja eficient si pentru a avea o durabilitate sporita, indiferent de anotimp.

Al 3-lea factor de luat in considerare este aderenta.

Vopseaua trebuie sa fie buna cel putin pentru urmatoarele suprafete: beton, caramida, glet si tencuiala. Daca iti renovezi casa, produsul trebuie sa adere bine la zidarie si beton, iar aici este recomandata si folosirea unui strat prealabil de amorsa.

Timpul de uscare este ultimul factor si, desigur, si el este un factor important.

Vopseaua trebuie sa aiba un timp de uscare completa de maxim 24 de ore. Stim ca nimeni nu doreste ca lucrarile sa tina mult, asa ca alege o vopsea cu uscare foarte rapida, care suporta al doilea strat la 3-6 ore de la aplicare. Desigur, o astfel de vopsea va costa mai mult, insa tu vei termina mai repede.

Daca iti permiti sa astepti mai mult timp si nu te incomodeaza uscarea, nu este neaparat sa alegi cea mai rapida solutie, insa trebuie sa fii atent la standardele de uscare si ai grija ca acestea sa fie mentinute constant.

Eu ti-as recomanda totusi sa mizezi pe o vopsea cu uscare super rapida, ai incluse in top 2-3 astfel de modele care cu siguranta te vor satisface.

Concluzie

Daca o sa iei in vedere acesti factori, nu mai trebuie decat sa te orientezi si sa gasesti vopselele lavabile dorite la cele mai bune preturi.

Eu personal iti recomand sa alegi sa comanzi de pe internet produsul, asta deoarece o sa ai o oferta de pret mult mai avantajoasa si asta te scuteste si de drumul pana la magazine.

Sper ca acest articol ti-a fost util si ca ai inteles care sunt cei mai importanti factori pe care trebuie sa ii ai in vedere atunci cand alegi sa cumperi o vopsea lavabila, indiferent ca este de interior sau de exterior.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply