Cel mai bun aer conditionat 2022

Este vara si cu siguranta nu iti place faptul ca este o caldura insuportabila in casa, mai ales afara. Daca nu ai un aparat de aer conditionat sau cel putin niste ventilatoare, rezisti cu greu temperaturii crescute. Acum, vara, firmele care vand si instaleaza aparate de aer conditionat sunt supra-solicitate datorita oamenilor care se hotarasc tocmai in mijlocul verii ca au nevoie de un aparat de aer conditionat.

Desigur, preturile sunt cu mult mai crescute decat toamna sau iarna, pentru ca atunci sunt momentele in care este recomandat sa cumperi aparatele de aer conditionat, insa asta nu face ca oamenii sa se inghesuie pentru a cumpara aparatele de aer conditionat in mijlocul verii, iar unii uita sa ia in calcul niste factori mai importanti decat montajul.

Mai jos gasesti un top cu cele mai bune produse din categoria aparatelor de aer conditionat, cat si criteriile pe care sa mergi atunci cand doresti sa cumperi unul.

1. Aparat de aer conditionat Samsung AR09JSPFAWKNEU Inverter

Samsung AR09JSPFAWKNEU Inverter

Click pentru mai multe detalii

Acest aparat de aer conditionat vine cu un design triunghiular unic, iar asta face ca aerul rece sa circule mai repede, mai departe si mai amplu prin casa. Unghiul portiunii de iesire, ventilatorul mare si lamele adaugate suplimentar in v se asigura ca aerul proaspat si rece ajunge in toate colturile casei.

La asta se adauga si o eficienta energetica mult mai mare datortia invertorului digital. Aerul ajunge la temperatura dorita mai repede datorita modulului puternic Fast Cool, apoi, pentru a mentine temperatura constanta, aparatul trece in mod automat la modul Comfort Cool.

Astfel nu va mai fi nevoie sa schimbi setarile in mod manual, ori sa inchizi/deschizi inca odata aparatul de aer conditionat. Samsung AR09JSPFAWKNEU Inverter vine cu modul Single User, iar atunci cand sunteti singur, el va utiliza mai putin din capacitatea compresorului, iar consumul de energie va fi redus, asta in timp ce mediul se va mentine confortabil si racoros.

Datorita acestui mod factura la electricitate va fi mai mica.

Aparatul vine si cu Smart Wi-Fi, iar prin intermediul aplicatiei realizate special pentru smartphone-uri (atat pe Android cat si pe iOS) o sa poti modifica setarile aparatului de aer conditionat din orice incapere.

Desigur, prin intermediul acestei functii poti monitoriza aparatul si poti diagnostica posibilele erori. Pe langa functia Wi-Fi Control, acest aparat vine si cu functiile Autocuratare, 2 Step Cooling, Smart Saver, Turbo si Single User Mode. El face parte din clasa de energie incalzire A++ si clasa de energie racire A+++, adica cele mai superioare clase disponibile in acest moment pe piata.

Ce e drept, acest aparat nu este chiar ieftin, insa cu certitudine o sa vezi in timp ca merita achizitia.

2. Aparat de aer conditionat Whirlpool Slim AMD 055 Inverter Plus

Whirlpool Slim AMD 055 Inverter Plus

Click pentru mai multe detalii

Aparatul vine cu un nivel de zgomot redus, cu o eficienta energetica crescuta si cu multe functii interesante si utile, printre care regasim al 6-lea simt, cold plasma generator, 1W Stand-by, autocuratare, power save si 4D airflow.

Al 6-lea simt vine cu senzori ce monitorizeaza starea aerului si combina functiile de ventilare, racire, incalzire si dezumidificare in asa fel incat conditiile optime sa fie atinse. Cold Plasma generator este o functie ce foloseste tensiune inalta pentru a elimina bacteriile, functia 1W Stand-by face ca consumul sa fie mai mic cu pana la 66% atunci cand aparatul de aer conditionat se afla in stand-by, iar atunci cand display-ul este oprit sa nu se faca niciun fel de consum.

Power Save este o functie care ajusteaza temperatura setata pentru a face in asa fel incat consumul sa fie optim iar mediul sa fie confortabil pentru persoanele din incapere. Si nu in cele din urma, functia de autocuratare este functia care trece automat pe incalzire si usuca vaporizatorul in momentul in care aparatul este oprit. Unitatea interioara are dimensiunile 954 x 320 x 159 mm, greutatea de 10.5kg, culoarea este alba iar zgomotul produs este de 34 dB.

Unitatea exterioara este tot alba, are dimensiunile 690 x 540 x 320mm, o greutate de 28,5kg, iar zgomotul produs este de 62 dB. Clasa de energie racire este A++, clasa de energie incalzire este A+, filtrul este antibacterian, Inverterul este si el prezent, puterea consumata la racire este de 3500W, iar cea consumata la incalzire este de 3900W. Aparatul de aer conditionat Whirlpool Slim AMD 055 Inverter Plus este evident un aparat foarte bun, insa pretul acestuia este pe masura.

Daca consideri ca sanatatea si confortul personal cat si al familiei este important, atunci nu vei tine prea mult cont, asta deoarece acest aparat este de ce ai nevoie.

3. Aparat de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA / MUZ-HJ35VA

Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA

Click pentru mai multe detalii

Divizia de aer conditionat a lui Mitsubishi este un magnat atunci cand vorbim de fiabilitate si functionalitate, aparatele de aer conditionat realizate de acestia oferind o calitate optima a aerului din interior, iar astfel asigura un cadru confortabil.

Aparatul vine cu timer special realizat pentru utilizarea acestuia pe perioada noptii, iar operatiile de pornire/oprire automata pot fi ajustate la diferite ore. El mai vine si cu economie pe perioada functionarii, aceasta fiind prezenta pe toate sistemele de climatizare marca Mitsubishi Electric.

Datorita utilizarii tehnologiei de varf, linia MSZ-HJ ajunge la valori ale SCOP si SEER – indici de eficienta, iar asta ii permit includerea in clasa A/A de eficienta energetica. Motorul Poki-Poki ofera o forta magnetica ridicata, iar asta aduce o eficienta energetica crescuta si o fiabilitate mult mai buna. Unitatea interioara are dimensiunile 290 x 799 x 232mm, greutatea de 9kg, culoarea este alba iar zgomotul produs este de 22-45 dB. Unitatea exterioara este tot alba, are dimensiunile 538 x 699 x 249mm si o greutate de 25kg.

Clasa de energie racire este A, clasa de energie incalzire este A, filtrul este Anti-Praf, Inverterul este si el prezent, capacitatea de incalzire este de 12000 BTU, cea de racire este la fel, iar aparatul mai vine si cu functiile de dezumidificare si auto restart.

Dezumidificarea elimina umiditatea in exces si aerul imbacsit, facand posibil ca aerul din camera sa fie potrivit pentru orice tip de persoana, indiferent de varsta acesteia, iar functia Auto Restart este una dintre cele mai utile functii, datorita ei aparatul revine la setarile initiale in caz ca apar intreruperi de curent.

Aparatul de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA este mai ieftin decat cele 2 aparate de mai sus, insa acesta face fata cu brio oricarui test si iti asigura confortul de care ai nevoie.

4. Aparat de aer conditionat Beko BHIN 120 Slim

Beko BHIN 120 Slim

Click pentru mai multe detalii

Printre functiile principale integrate in acest aparat de aer conditionat gasim functia de dezumidificare, functie jet, Timer, Sleep/night mode, auto restart, dream mode si dezghetare automata. Aceste functii fac ca aerul sa fie de o calitate care va satisface pana si cel mai pretentios om cand vine vorba de aparate de aer conditionat, tot ele facand din aparatul de aer conditionat unul dintre cele mai importante modele existente pe piata la momentul actual. Beko BHIN 120 Slim vine cu 4 tipuri diferite de filtre, astfel aerul de care beneficiati este mult mai proaspat si curat.

Pe langa asta, el mai vine cu:

  • – RealSet, o functie care ofera o temperatura in camera care sa fie potrivita pentru tine. Senzorul din telecomanda functioneaza in locul senzorului din aparat, iar el va transmite temperatura din jurul persoanelor catre unitate.
  • – Jet iti acorda temperatura dorita foarte repede, apoi o mentine.
  • – Filtru Photic Catalyst, un model de filtru ce indeparteaza mirosurile foarte rapid, iar in acelasi timp elimina germenii. O chestie foarte faina este ca dupa un sfert de an de utilizare, el se poate reincarca fiind tinut la soare circa 8 ore.
  • – Functia Sleep mode care iti asigura un somn perfect datorita temperaturii setatea automat sa iti ofere un somn cat mai bun.
  • – Filtru Hepa, un filtru realizat special sa elimine praful si polenurile.
  • – Auto Restart este functia care aduce aparatul la setarile anterioare daca se iveste vreo problema.
  • – Datorita functiei Timer poti seta aparatul sa se opreasca oricand sau sa porneasca in orice ora.

Acest aparat are un pret pentru toate buzunarele, iar daca nu iti permiti sa dai prea multi bani pe un aparat de aer conditionat, Beko BHIN 120 Slim este alegerea ideala.

5. Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 409L Inverter

Whirlpool SPIW 409L Inverter

Click pentru mai multe detalii

Aparatul de aer conditionat are un aspect elegant, il poti potrivi in camere simple sau luxoase, el oricum o sa dea un aspect placut oricarei camere.

Unitatea interioara este de culoare alba, dimensiunile acesteia sunt de 818 x 270 x 217 milimetri, greutatea este de 8kg, iar zgomotul produs de unitate este de 39 dB, un sunet care cu certitudine nu va deranja pe nimeni. Unitatea exterioara este si ea la randul ei alba, dimensiunile ei sunt de 660 x 482 x 240mm, greutatea este de 22 de kg, iar zgomotul produs ajunge undeva la 49 dB.

Whirlpool SPIW 409L are tehnologie de tip Inverter si este un aparat silentios.

Aceasta tehnologie optimizeaza compresorul si face in asa fel ca aparatul sa ajunga cat mai repede la setarile realizate de detinatori, iar gradul de confort sa ramana normal in timp ce consumul energetic este mult mai mic. Afisajul este de tip LCD, puterea consumata la incalzire este de 740 W, puterea consumata la racire este de 895 W, iar pachetul contine si o telecomanda prin care aparatul poate fi manevrat. Whirlpool SPIW 409L Inverter apartine clasei A pentru incalzire, iar pentru racire apartine clasei A+.

Ele sunt niste clase econome care exceleaza prin calitate. Aparatul vine cu urmatoarele functii: al 6-lea simt, dezumidificare, ventilare, auto restart, incalzire, jet, timer, sleep mode, autocuratare, around u, power save si real time. Whirlpool SPIW 409 este un aparat de aer conditionat performant, neavand un pret pentru toate buzunarele, insa pe langa faptul ca are un pret mai maricel, el este de o calitate superioara si nu te va dezamagi.

Cum sa alegi cel mai bun aparat de aer conditionat

Inainte de a cumpara un aparat de aer conditionat trebuie sa ai in vedere cateva criterii. Principalul criteriu in ziua de azi este pretul. Gandeste-te la un pret din timp, iar apoi dupa ce ai suma necesara orienteaza-te la un aparat de aer conditionat care sa se invarta la suma pe care esti dispus sa o dai.

Apoi, trebuie sa verifici daca aparatul are capacitatea adecvata incaperii. BTU/ora, adica British Thermal Units per ora, este o masura de calcul pentru puterea aparatului. Un BTU este egal cu 0,293 W/h. Daca ai o incapere care are dimensiunea intre 10 si 25 mp, un aparat de 9000 BTU este perfect.

Daca incaperea este mai mare, ca de exemplu 30-50 mp, un aparat de aer conditionat de aproximativ 18000 BTU este exact de ce ai nevoie. Mai exact, pentru dormitoare sunt recomandate aparatele de aer conditionat de 9000 BTU, acestea fiind si cele mai putin zgomotoase, iar pentru sufragerii se recomand aparate de aer conditionat de 12000 BTU sau mai mult.

Un alt factor important in alegerea aparatului de aer conditionat sunt functiile.

Este foarte bine daca aparatul vine cu functiile Jet, Timer, Sleep/night mode, auto restart, dream mode, racire, incalzire, dezumidificare si dezghetare automata. Este bine daca vine si cu o mare parte din aceste functii, asta deoarece aceste functii iti vor oferi un confort ridicat.

Filtrele sunt si ele un factor destul de important. Filtrul antipraf, filtrul dezodorizant, filtrul catechin sau filtrul electrostatic antibacterian sunt filtrele cele mai bune, iar daca aparatul de aer conditionat vine cu unul sau mai multe filtre din cele enumerate mai sus, inseamna ca este un aparat bun pe partea de filtre.

Si nu in ultimul rand, clasa energetica trebuie luata si ea in considerare. Aparatele de aer conditionat din clasa energetica A au cel mai mic consum energetic, iar consumul creste odata ce clasa energetica scade. De exemplu, clasa B are un consum mai ridicat decat A, clasa C are un consum mai mare decat clasa B, si tot asa.

Concluzie

In acest articol se regasesc cele mai bune aparate de aer conditionat si sfaturile pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand trebuie sa achizitionezi unul, iar daca consideri ca acest articol a fost util, ne-ar fi de mare folos daca l-ai da mai departe pentru a ajuta si alte persoane puse in situatia de a alege un aparat de aer conditionat.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply