Cel mai bun mixer 2022

Imaginati-va pentru o secundă ca trăiți in urma cu un secol şi ca va aflati in mijlocul bucătăriei încercând să pregătiți masa pentru o familie numeroasă. Destul de provocator, din moment ce nu aveti la dispozitie niciun aparat electrocasnic care sa va ajute in vreun fel. Acum respirati ușurată, deschideți ochii si bucurați-va de avantajele pe care vi le ofera perioada in care traiti.

Orice situație de genul acesta, în zilele noastre are cate un punct de sprijin.

De exemplu, un aparat aproape nelipsit din bucătărie este mixerul, un electrocasnic ce salvează foarte mult timp, frământand, omogenizând, bătând si, in functie de performante, putând face si multe alte lucruri.

1. Mixer de mână Bosch

Click pentru mai multe detalii

Mixerul Bosch este un aparat puternic de 450 W, cu 5 trepte de viteză și o funcție turbo ce permite impulsuri pentru rezultate cât mai bune si mai rapide.

Mixerul conţine palete pentru framântare şi pentru omogenizare confecționate din inox, accesorii ce pot fi spălate la masina de spălat vase, si mai include un vas gradat pentru respectarea amănunțită a cantităţilor unei retete, dar și un picior pentru pasare, foarte util in prepararea supelor şi a piureurilor.

Mânerul cauciucat este ergonomic şi asigură o prindere foarte bună, eliminând riscul de alunecare și scăpare din mână, mai ales când se lucrează cu ingrediente uleioase.

Bosch este un mixer de origine germană, ce se remarcă prin performanţă şi prin rezultatele foarte bune pe care clienţii mărturisesc că le-au obţinut, prin silențiozitate şi materialele de bună calitate.

Datorită celor două guri de aerisire, mixerul Bosch nu se încălzește cu usurință în timpul folosirii. Este disponibil pe un mix de alb cu gri. Fie că este nevoie de supe, creme, piureuri, aluaturi, bezele etc., Bosch trece orice tes cu brio, reușind să salveze din timp, atât de prețios pentru oricine în zilele noastre.

Ca si dezavantaj, anumiţi clienţi au menționat prețul puțin costisitor al mixerului – câțiva dintre ei au adăugat și mențiunea că treptele de viteză nu au intensitatea pe care ar trebui să o aibă și că ideal ar fi să mai fi avut o treaptă puțin mai rapidă.

Fiind un produs relativ scump și cerințele sunt ridicate.

2. Mixer de mana Tefal Prepline

Click pentru mai multe detalii

Mixerul Tefal, este un aparat electrocasnic alb, clasic, are un motordestul de puternic, de 450 W și prezintă cinci trepte de viteză, plus funcția Turbo.

În pachetul de achiziție se găsesc paletele de omogenizare și de frământare din oțel inoxidabil, piciorul pentru zdrobire și un recipient gradat pentru a măsura cu exactitate ingredientele necesare.

Ca și avantaj, mixerul Tefal se remarcă prin viteza cu care mixează și prin silențiozitatea lui.

Utilizatorii lui susțin că într-adevăr treptele de viteză sunt perfect reglate și că face față cu brio oricărei provocări. De asemenea, Tafal are două grătare de aerisire, ceea ce îi permite o funcționare pe timp îndelungat, fără ca acesta să se supraîncălzească.

Mixerul poate fi sprijinit pe partea din spate atuci când se află în stand-by și permite eventual adăugarea altor ingrediente în bolul de lucru. Datorită puterii sale, mixerul împrăștie ingredientele, atunci când acestea sunt adăugate în timpul funcționării aparatului.

Prețul mixerului Tefal nu este unul mic, poate și datorită renumelui brandului, poate datorită performanțelor sale, însă nu vă așteptați să îl luați ca pe un chilipir. Există cu siguranță mixere mai ieftine, însă acesta nu este unul dintre ele.

Ca și dezavantaje, mixerul Tefal nu are un mâner din cauciuc, ceea ce înseamnă că poate aluneca din mână mai ales dacă folosiți un ingredient uleios.

Mai mult decât atât, sunt păreri care susțin că locul în care sunt plasate paletele se topește în timp și că la o viteză superioară treptei 1, paletele sunt pur și simplu aruncate.

3. Mixer de mână Philips

Click pentru mai multe detalii

Philips este un mixer cu 5 trepte de viteză, iar cei 300W putere pe care îi deține, îl situează în categoria mixerelor de clasă medie. Funcția Turbo nu lipsește nici în cazul acestui aparat, fiind de foarte mare ajutor pentru realizarea oricărei rețete.

Creme, maioneză, piureuri, aluaturi etc, mixerul de mână Phillips iese învingător din orice încercare la care este supus. Accesoriile sale, paletele din oțel inoxidabil atât pentru frământare cât și pentru omogenizare, pot fi spălate la mașina de spălat vase, ceea ce înseamnă enorm, mai ales când bucătăria s-a umplut deja de vase ce așteaptă să fie spălate manual.

Parte dintre cei care îl folosesc susțin că nu au ce să îi reproșeze mixerului, că își ating de fiecare dată scopul propus, că este și foarte silențios și că este destul de robust și bine închegat, astfel încât oferă și siguranță în manevrabilitate.

Mixerul Philips este disponibil pe alb, o culoare ce nu dă niciodată greș pentru un accesoriu de bucătărie.

Cumpărătorii mixerului Philips susțin că pierde puncte la capitolul rezistență și chiar la finisaj. Există orificii lăsate goale, nefinisate, care evident sunt și foarte greu de curățat, iar roțile din plastic montate pe discul metalic au dovedit a se toci cu timpul.

Prețul este relativ bun pentru un aparat electrocasnic cu puterea lui și cu multitudinea de aprecieri pe care le primește constant din partea utilizatorilor săi. Nici scump, dar nici foarte ieftin, Philips cere cumva un preț justificabil pentru ceea ce are de oferit.

4. Mixer de mână Star-Light

Click pentru mai multe detalii

Star-Light este un brand nu foarte cunoscut, dar care se străduiește să se remarce prin raportul bun dintre prețul produselor sale și calitatea lor.

Mixerul de mână se remarcă prin aspectul interesant conferit de culoarea neagră a aparatului și părțile metalice și are și un preț foarte atractiv.

Are o putere medie, de doar 300 W  cu care reușește însă să ducă la bun sfârșit toate sarcinile la care este supus, iar cele 6  trepte de viteză plus funcția Turbo sunt de un real folos, fie că ne referim la frământare sau la amestecare, omogenizare etc.

Accesoriile din oțel inoxidabil îi oferă un certificat de garanție a durabilității sale în timp, iar designul său interesant îl fac să se remarce între atâtea mixere disponibile pe piață.

Aprecierile nenumărate ale clienților ce îl folosesc cu succes deja sunt un alt mare atu dobândit de mixerul de mână Star-Light. Principalul rămâne însă prețul care îl face accesibil oricui dorește să investească într-un ajutor de încredere în bucătărie.

Ca și minus, că doar nu putea să fie întruchipată perfecțiunea chiar într-un mixer, unii clienţi atrag atenția  asupra faptului că paletele s-au rupt destul de repede, din cauza faptului că sunt foarte fragile.

Este vorba despre păreri ocazionale ce nu pot constitui opinie general valabilă. Toate celelalte aspecte pozitive enumerate mai sus chiar îl recomandă ca fiind un mixer solid, eficient și de cursă lungă.

Mulți susțin că îl au de câțiva ani, că funcționează în parametri normali și că nu dă semne să cedeze prea repede.

5. Mixer de mână Heinner Charm

Click pentru mai multe detalii

Când review-urile unui produs spun despre acesta că este „micuț și drăguț”, stai să te întrebi pentru o secunde dacă ai tastat corect ceea ce vrei să cauți. Asta se întâmplă și în cazul mixerului de mână Heinner Charm.

Este un aparat electrocasnic cu o putere mica, de doar 200 W, și prezintă 5 trepte de viteză, însă utilizatorii săi susțin că nu e diferență prea mare între trepte.

Are aceleași accesorii pentru frământare și omogenizare, un dispozitiv de siguranță pentru butonul ejector, ba chiar și un indicator luminos care avertizează atunci când mixerul este pornit.

Pentru cei care nu gătesc prea des, mixerul este chiar ideal, din moment ce este și foarte ieftin, ba chiar suspect de ieftin. Atâta timp cât amestecă ce îi dai, pentru începătorii în bucătărie este bun.

Nu te poți aștepta de la un aparat destul de mic ca și putere și chiar ca și dimensiune, cu accesorii relativ fragile, să aibă performanțele unui mixer profesional.

Mixerul de mână Heinner Charm pare să fie și puțin cam zgomotos, tot după spusele celor ce îl folosesc deja. Toate aceste caracteristici ale sale sunt destul de explicite, astfel încât oricine poate înțelege care îi sunt plusurile și care îi sunt bilele negre.

Este foarte ușor de înțeles că odată ce îți dorești un aparat electrocasnic de durată trebuie să investești într-unul rezistent, care să aibă accesoriile necesare, însă trebuie să existe și soluții de compromis pentru cei care nu sunt ași în bucătărie și au nevoie doar ocazional de o soluție salvatoare.

Cum alegem cel mai bun mixer?

Un mixer este util în orice bucătărie, fie că vorbim de una cu accesorii de ultimă generație, de o bucătărie obișnuită sau de una în care se intră ocazional.

Nu stii niciodată când ai nevoie de un set de “mâini rapide” ca paletele mixerului. Util ar fi însă ca înainte de achiziționarea unui mixer să studiați puțin piața și să analizați ce anume v-ar fi de un real ajutor.

Modelele de mixer prezentate mai sus au rolul de a scoate în evidență caracteristicile cu adevărat importante, de care trebuie să ținem cont atunci când ne dorim să achiziționăm un mixer nou.

Iată care sunt cele mai importante caracteristici ale unui mixer:

  1. Puterea. La un mixer este foarte importantă puterea, deoarece în funcție de acesta funcționează și treptele de viteză. Pentru o maioneză sau albuș de ou, de exemplu, este nevoie de o viteză destul de mare, pentru că paletele trebuie activate la o viteză mare, iar puterea susține această viteză pentru ca mixerul să nu se încingă și chiar să se ardă. În cazul mixerelor cu putere mică, utilizatorii au fost nemulțumiți de faptul că între treptele de viteză nu există diferente și automat preparatele nu pot avea rezultate optime.
  2. Accesoriile. Dotările unui mixer îl fac cu atât mai util în bucătărie, cu cât are mai multe accesorii. Un aparat electrocasnic de acest gen trebuie să aibă în pachetul de achiziție palete tip tel pentru omogenizare, pentru frământare, un picior vertical pentru zdrobire și, eventual, un vas gradat, lame pentru zdrobit gheața etc. Cu cât mai multe cu atât mai bine. Fiecare accesoriu în plus reprezintă un ajutor suplimentar care este mai mult decât bine venit în orice bucătărie.
  3. Prețul. Prețul este un indicator foarte important indiferent la ce anume am dori să achiziționăm. Înainte să hotărâm asupra celorlalte caracteristici importante, fiecare își stabilește un buget peste care nu poate trece decât în cazul unui produs excepțional. Piața este atât de vastă încât cuprinde produse ce pleacă de la prețuri foarte mici, și ajung până la sume foarte mari, astfel încât toate așteptările să fie satisfăcute. Mare grijă însă la capcana preț mare=calitate excepțională. Nu este valabilă de fiecare dată și, de multe ori, marca are o pondere foarte mare în prețul produsului.
  4. Materialele. Orice produs care va dura în timp trebuie să fie confecționat din materiale de calitate bună, altfel, ele riscă să pice testul timpului. Este un criteriu foarte important de care trebuie să se țină cont în momentul achiziționării oricărui produs. Un plastic de slabă calitate, niște palete firave, nu fac dintr-un mixer un aparat electrocasnic de lungă durată, ci doar unul ocazional. Investiți deci în calitatea produselor pe care vi le doriți.

Concluzii

Am văzut deci, ce anume este important atunci când se cere achiziționarea unui mixer. Un produs de genul acesta, care poate fi un real sprijin în bucătărie și care poate salva foarte mult timp, merită o investiție pe care o veți regăsi apoi în calitatea preparatelor.

Ținând cont de cele mai importante caracteristici, există foarte multe aparate electrocasnice de gen pe piață dintre care puteți alege. În afară de cazul în care un produs cu specificații bune se află la reducere, nu vă grăbiți să scoateți bani din portofel pentru un produs foarte ieftin.

Există o vorbă foarte adevărată care spune că suntem prea săraci pentru a ne cumpăra produse ieftine.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply