Cel mai bun tensiometru in 2022

Este un lucru deja bine cunoscut si bine inteles in Romania ca tensiunea crescuta este una din cele mai periculoase conditii care ameninta viata, dar mai ales starea de bine a majoritatii oamenilor.

O tensiune crescuta cronica inseamna vase de sange slabite dar si permanenta amenintare ca un ghem de cholesterol se poate desprinde de pe arterele mari ale corpului calatorind foarte repede in varii parti ale corpului unde acestea se ingusteaza creand un accident vascular.

In cele mai multe cazuri astfel de accidente duc la atacuri de cord sau accidente vasculare care, desi nu sunt mortale in majoritatea cazurilor, pot duce la paralizie sau o dependenta permanenta de medicamente sau aparatura medicala.

Evident, un tensiometru nu va putea sa resolve problema unei tensiuni crescute insa va putea sa va atraga atentia asupra momentelor in care trebuie sa va reevaluati modul de trai. Sunt oameni care s-au apucat de sport, au renuntat la alcool, tutun sau la acele parti din viata lor care le cauzau niveluri ridicate de stress doar pentru au putut urmarii zi de zi, saptamana de saptamana cum acesti factori de risc ridicat le schimba tensiunea si ii pun intr-o situate de pericol ridicat.

Asa ca ne-am gandit sa cautam cele mai bune tensiometre de pe piata si sa va prezentam avantajele si dezavantajele fiecarui aparat in parte.

Tensiometru automat pentru brat Panasonic EW3106W800

Cel mai bun tensiometru

Click pentru mai multe detalii

Daca aveti norocul sa fiti intr-o situatie financiara buna spre foarte buna atunci va recomandam cu caldura sa alegeti tensiometrul automat pentru brat Panasonic EW3106W800 si sa nici nu mai cititi restul articolului.

In primul rand ca, pentru o masurare a tensiunii precisa aveti nevoie de un tensiometru de brat, asa cum sunt si cele folosite in spitale. Tensiunea masurata la nivelul incheiturii pur si simplu nu este la fel de precisa indiferent de aparatul folosit.

In acelasi timp Panasonic este una din cele mai bune firme in acest domeniu, si, la fel cum un Rolex nu se compara cu un Casio, cu atat mai mult cand vine vorba de un tensiometru trebuie sa luati in calcul precizia producatorului.

Este adevarat ca inĀ  spitale se folosesc in continuare tensiometre manuale pentru un nivel de precizie absolut, insa tot mai mult doctorii de familie apeleaza la tensiometre electrice, in special acest Panasonic EW3106W800, pentru ca da rezultate insignifiant diferite de cele obtinute de un tensiomentru clasic.

Asa ca, atata timp cat vi-l permiteti, acesta ar fi cel mai bun tensiometru de pe piata.

Tensiometru electronic de brat Medisana BU 510

Cel mai bun tensiometru

Click pentru mai multe detalii

O alternativa interesanta pentru cei care trebuie sa tina un ochi pe portofel, dar care au totusi nevoie de precizie in masurare tensiunii este tensiometrul electronic de brat Medisana BU 510. In primul rand ca este un tensiometru pentru brat si deci are o sansa mult mai buna de a obtine o tensiune corecta.

In al doilea rand, Medisana este o firma foarte buna in domeniul aparaturii medicale.

De asemenea trebuie remarcat despre tensiometrul Medisana BU 510 ca aparatul propriu-zis este diferit de manseta si prin urmare poate fi folosit cu usurinta de o singura persoana.

Cifrele sunt foarte mari deci este un aparat recomandat pentru persoane in varsta, mai ales daca locuiesc singure.

Revenind la puterea de a schimba obiceiuri daunatoare, trebuie remarcat ca acest tensiometru memoreaza pana la 90 de valori ale tensiunii, ceea ce va ajuta sa urmariti variatiile tensiunii si eficienta schimbarilor pe care le faceti in viata dumneavoastra.

Tensiometru Tristar BD-4620

Cel mai bun tensiometru

Click pentru mai multe detalii

Ca tot am vorbit despre rolul unui tensiometru in a va ajuta sa monitorizati impactul pe care il au diferite schimbari asupra tensiunii, trebuie sa mentionam si unul din cele mai bune tensiometre de incheitura de pe piata, tensiometrul Tristar BD-4620.

Daca aveti o problema serioasa de sanatate si aveti nevoie sa va masurati cu precizie tensiunea, atunci ar fi mai bine sa alegeti unul din primele 2 tensiometre de care am vorbit. Dar, daca sunteti presati de bani, dar totusi aveti nevoie doar sa puteti urmari felul in care nivelul tensiunii se schimba de la o zi la alta, atunci acesta este un aparat foarte bun.

Tensiunea pe care o masoara nu va fi cea corecta, insa daca mentineti ceilalti parametrii constanti, mana o tineti la acelasi nivel, va luati tensiunea la aceasi ora din zi, fara sa faceti nici un efort sau fara sa luati nici un medicament, cafea, tigara inainte, atunci veti putea macar vedea cum diferitii stimuli din viata si schimbarea lor pot avea un efect pozitiv asupra dumneavoastra.

De asemenea, faptul ca memorati diferitele tensiuni obtinute poate sa il ajute pe medicul dumneavoastra de familie sa puna un diagnostic mai usor.

Tensiometru Panasonic EW3106XL

Cel mai bun tensiometru

Click pentru mai multe detalii

Din pacate persoanele care au de obicei cea mai mare nevoie sa isi monitorizeze tensiunea sunt cele supra ponderale, iar in aceste cazuri poate aparea o problema in plus: manseta tensiometrelor obisnuite nu este suficient de larga.

Din pacate manseta este una din cele mai costisitoare componente deoarece trebuie sa fie construita dintr-un material fara nici un pic de elasticiate si care nu isi pierde din rigiditate in timp, altfel aparatul care este calibrat pentru o anumita rezistenta, va incepe sa dea erori.

Este doar din acest motiv ca tensiometrul Panasonic EW3106XL este atat de scump.

Tot ce am spus despre primul tensiometru Panasonic ramane adevarat, este foarte precis si ramane astfel in timp. Modelul EW3106XL are insa un mason foarte larg ceea ce va permite sa fie utliziat cu usurinta si de pacienti ale caror antebrate depasesc 30 de cm in diametru.

Tensiometru automat de incheietura Panasonic EW3006W800

Cel mai bun tensiometru

Click pentru mai multe detalii

In final trebuie sa mentionam si tensiometrul automat de incheietura Panasonic EW3006W800 deoarece este cel mai precis aparat de acest fel de pe piata.

Adevarul insa ramene ca tensiune nu este si nu poate fi masurata cu precizie la nivelul incheieturii asa ca nu are rost sa investiti in brand-ul Panasonic cand si tensiometrul Tristar de care am vorbit poate face acelasi lucru. E adevarat ca Panasonicul va fi intru-catva mai precis, insa este limitat de lucul unde se face masuratoare.

Un medic ca ar folosi o serie de masuratori luate cu tensiometrul Panasonic EW3006W800 va aprecia precizia ridicata insa tot nu se va putea baza pe ea.

Asa ca, daca banii chiar nu sunt o problema, da, tensiometrul Panasonic este o alegere mai buna, insa doar daca banii nu reprezinta in nici un fel un impediment pentru dumneavoastra.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply