Cel mai bun termostat 2022

Cautand un termostat de calitate, am ajuns la concluzia ca exista foarte multe optiuni dintre care sa aleg. Am vazut ca sunt o multime de produse care se pliau pe nevoile mele.

Nu am putut sa achizitionez toate aceste produse, dar m-am gandit sa le prezint aici pentru a va putea ajuta. Aceste produse au fost alese in functie de preferintele mele.

Veti vedea ca toate au un raport pret-calitate excelent.

Ele se vor plia pe nevoile voastre si veti vedea ca veti putea face o alegere foarte buna daca va veti decide sa optati pentru cel mai bun termostat.

1. Termostat Salus iT500, controlat prin Internet

Click pentru mai multe detalii

Acest produs a fost alegerea mea din pricina faptului ca poate fi controlat prin Internet. Aceasta functie nu este una neaparat necesara, dar in situatia mea este foarte utila, mai ales atunci cand nu sunt acasa.

Avand posibilitatea de a controla termostatul prin Internet, pot sa-l pornesc sau opresc chiar si atunci cand nu sunt acasa. Pot face acest lucru foarte usor prin intermediul PC-ului sau prin intermediul smartphone-ului pe care il detin.

Sistemul este unul wireless, respectiv fara fir, lucru ce va facilita depozitarea produsului exact in locul in care aveti nevoie. El mai vine echipat si cu 3 sisteme de comanda. In primul rand, zona de incalzire.

In al doilea rand, acest produs va mai avea posibilitatea de a comanda chiar si doua zone de incalzire sau o zona de incalzire si A.C.M. El este destinat centralei termice, produsul fiind unul programabil.

Mi-a mai placut foarte mult si felul cum arata acest produs, datorita acestui fapt el a fost alegerea mea. Acest produs functioneaza pe baza de doua baterii. Va fi foarte usor de utilizat. Pretul nu este unul exagerat, acest produs facandu-si extrem de bine treaba.

Din ce am observat pana acum, nu pot spune ca am identificat dezavantaje la el. Isi face foarte bine treaba, iar functia de control este foarte utila si o veti aprecia foarte mult.

Trebuie sa mai stiti ca este destul de usor de setat, el reconectandu-se automat in cazul unei caderi de curent. Este foarte recomandat cabanelor.

2. Termostat programabil cu radio comanda Salus T105RF

Click pentru mai multe detalii

Un alt produs care mi-a placut este acesta. El are un pret mult mai mic fata de primul, lucru ce il face destul de accesibil pentru oricine.

Vine echipat cu 9 progrme, din care 3 vor fi modificabile de catre utilizator, iar 6 dintre ele vor fi presetate. Trebuie sa mai stiti ca acest produs va va oferi si posibilitatea schimbarii temperaturii in sus si in jos.

Acest termostat mai are si un LCD luminat, pentru a va facilita utilizarea sa chiar si pe timp de noapte.

Codul de comunicare poate fi schimbat foarte usor, iar intervalul temperaturii de lucru este cuprins intre 0 si 40 de grade Celsius.

Ciclul de lucru al unui astfel de termostat este de 7 zile, iar pasul de masurare al temperaturii este de 0.5 grade Celsius.

Alimentarea sa este facuta prin doua baterii AA. Chiar si acest produs este destinat centralei termice, el fiind alegerea perfecta pentru voi. Tipul produsului este programabil.

Spre deosebire de primul produs, acesta nu mai are inclusa functia de internet. Acest lucru va insemna ca nu veti putea accesa acest produs prin Internet.

Cu toate acestea termostatul programabil, isi va face treaba foarte bine si va fi o solutie ideala pentru voi, pe care o veti aprecia foarte mult.

Raportul pret calitate al acestui produs este unul excelent si veti vedea ca va va oferi calitatea pe care vi-o veti dori. Alegeti acest produs si veti opta pentu un produs de calitate, pe care il veti aprecia foarte mult.

3. Termostat ambiental programabil Salus 091FLRF

Click pentru mai multe detalii

Acest produs are un pret mai ridicat fata de cel aflat pe locul doi. Pretul mai ridicat se datoreaza faptului ca acest produs are cateva functii aditionale pe care le veti aprecia foarte mult.

Comanda wireless este intalnita si in cazul acestui produs. El poate fi programat, iar avantajul sau major este ca poate inlocui chiar si cele mai obisnuite termostate.

El poate comanda fara probleme sistemul de racire, dar si cel de incalzire. Un alt lucru pe care ar trebui sa-l stiti despre acest produs este ca el va putea controla fara probleme temperatura camerei in functie de setarile pe care le veti efectua.

Ciclul sau de programare este de 7 zile, el avand posibilitatea de a fi programat saptamanal.

Frecventa sa de comunicare este 868 MHz. Trebuie sa mai siti ca acest produs faciliteaza schimbarea codului de comunicare, distanta sa de comunicare fiind pana la 60m in spatiu deschis.

Ar trebui sa mai stiti ca acest produs are un design modern, iar afisajul LCD cu iluminare il face sa fie alegerea perfecta pentru voi.

Codurile de comunicare po fi schimbate foarte usor prin intermediul comutatoarelor. Un alt aspect al acestui produs este ca are 9 programe, dintre care 3 sunt modificabile de catre utilizator, iar 6 sunt presetate.

Modul sau de cuplare pe releu de contact, precum si cele 2 temperaturi, dar si prezenta programului anti-inghet, il fac sa fie o alegere foarte buna pentru voi.

Puteti avea in calcul achizitionarea unui asemenea termostat si veti vedea ca veti face o alegere buna.

4. Termostat de ambient Computherm Q7 RF

Click pentru mai multe detalii

Chiar si acest produs poate fi o alegere excelenta pentru voi. Veti vedea ca acest termostat este mobil si nu veti avea nevoie de nicio legatura electrica prin cablu la cazan.

El va putea fi astfel instalat oriunde doriti. Programul unei zile va fi formata din 6 perioade de timp, iar temperaturile vor fi diferite.

Veti putea alege chiar voi temperatura pe care vi-o doriti. Programul se va repeta in mod ciclic automat. Trebuie sa mai stiti ca programul unei zile poate fi ales independent fata de programul celorlalte zile.

Programarea acestui produs este foarte usoara. Veti vedea ca veti avea si o functie de COPY ce va va permite introducerea programelor repetitive.

De asemenea, veti mai avea si 4 modalitati de regim manual dintre care veti putea alege. De exemplu, veti putea comanda un aparat de incalzire sau de racire.

Acest produs mai are si un afisaj electronic luminat, lucru ce va va ajuta mai ales pe timp de noapte. El va avea un program separat pentu fiecare zi a saptamanii, fiind ideal pentru voi.

Precizia acestui produs este de +- 0.5 grade Celsius. Frecventa pe care lucreaza termostatul este de 868.35 MHz, Distanta maxima dintre receptor si termostat poate fi de maxim 50m in spatiu deschis, iar in spatiu inchis de 30m.

Butonul Manual va permite comanda manuala, lucru ce va va ajuta destul de mult.

Ca un dezavantaj ar putea fi semnalul mai slab, dar amplasat mai aproape de receptor, isi va face treaba excelent si il veti aprecia mult.

5. Termostat de ambient Computherm Q3 RF

Click pentru mai multe detalii

Un ultim produs din topul nostru este acesta. El are un pret foarte accesibil, iar daca nu va permiteti sa dati prea multi bani, acesta ar putea fi solutia perfecta pentu voi.

Veti constata ca si acest produs este unul mobil. El nu va necesita o legatura electrica prin cablu la cazan. Receptorul va primi semnale de la termostat si va comanda atat oprirea, cat si pornirea cazanului.

Acest produs va trimite semnale de radiofrecventa receptorului. Acest termostat este perfect pentru comanda unui aparat de climatizare sau de incalzire.

Trebuie sa stiti ca acesta este compatibil cu majoritatea cazanelor de incalzire ale centralelor din Romania, de aceea nu veti avea nici un fel de problema cu compatiblitatea sa. Termostatul are un afisaj digital ce va va permite sa masurati temperatura.

El nu este programabil, cu toate acestea, veti constata ca isi va face treaba extrem de bine si va veti putea bucura de toate functiile sale.

Poate comanda fara probleme orice aparat de climatizare, racire sau de incalzire. Are o sensibilitate destul de buna cuprinsa intre +-0.1 grC si +-0.2 grC.

Afisajul electronic va indica temperatura din camera, dar si temperatura setata. El va va oferi posibilitatea de a alege intre doua temperaturi, atat modul economic, cat si cel de confort.

Termostatul va trimite comanda receptorului, acesta pornind sau oprind cazanul de fiecare data cand veti dori.

Distantele dintre receptor si termistat trebuie sa fie de maxim 50m in spatiu deschis si 30m in cladire. Butonul manual va va permite o comanda manuala foarte buna.

Cum alegi un termostat?

Foarte multe persoane se intreaba cum pot alege un termostat care sa vine in intampinarea tuturor nevoilor lor. Alegerea unui termostat ar trebui sa inceapa prin niste teste de compatibilitate.

Termostatul vostru trebuie sa fie neaparat compatibil cu dispozitivul pe care il veti folosi. Aceasta compatibilitate este un important punct de pornire.

Majoritatea termostatelor au o compatibilitate destul de extinsa si veti vedea ca isi vor face treaba foarte bine. Indiferent de produsul pe care il veti alege din acest top, exista sanse foarte mari ca el sa fie compatibil cu dispozitivul vostru.

Pentru a fi siguri, trebuie sa va uitati cu atentie peste specificatiile produsului respectiv si chiar sa cititi mai multe despre functiile acestuia.

Ati putea chiar lua in calcul parerea unui specialist, astfel incat sa fiti siguri ca alegerea voastra este cea mai buna. Primul produs prezentat in acest top este considerat a fi cel mai destept de pe piata din Romania, de aceea el se afla pe primul loc si dupa cum ati vazut, a fost si alegerea mea.

Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca si celelalte produse vin in ajutorul vostru oferindu-va o calitate foarte buna pe care o veti aprecia foarte mult. Functiile termostatului v-ar putea interesa.

Aceste functii pot fi destul de diferite de la produs la produs. De exemplu, primul produs vine cu o functie interesanta. El va va permite sa-l actionati din internet, lucru ce va insemna ca nu va mai trebui sa fiti prezenti fizic pentru a actiona un anumit produs.

Aceasta functie nu se intalneste si la celelalte dispozitive prezentate in acest top, asa ca daca functia respectiva va tenteaza, puteti apela fara probleme la produsul de pe primul loc in acest top.

Un alt aspect pe care va trebui  sa-l aveti in vedere este destinatia acestor produse. Veti vedea ca ele se pliaza centralei termice.

Toate produsele prezentate in acest top sunt ideale pentru centrala voastra termica si veti vedea ca veti face o alegere excelenta daca veti apela la ele. Pretul este si el un motiv de selectie.

Primul produs are un pret mai mare din pricina functiilor sale. Cu toate acestea, veti constata ca exista si produse de diverse preturi pe care le veti aprecia la fel demult. Pretul mai mic va va lipsi de anumite functii, dar cu toate acestea, produsul isi va face foarte bine treaba.

Daca va intereseaza aspectul LCD-ului, trebuie sa sitit ca orice produs din acest top are un LCD luminat, lucru ce va va facilita consultarea sa chiar si pe timp de noapte.

Acest lucru va constitui un avantaj destul de mare. Design-ul este si el ceva pe care multe persoane il au in vedere. Majoritatea acestor termostate seamana intre ele, dar exista si unele cu un design mai deosebit.

Acestea sunt destinate persoanelor mai pretentioase si veti vedea ca veti face o alegere foarte buna daca veti opta pentru acestea. Indiferent de produsul ales, el isi va face foarte bine treaba si va veti putea bucura de facilitatile oferite de acesta.

Concluzie

In concluzie, trebuie sa stiti ca termostatele se pliaza oricarui buzunar. Dupa cum ati putut vedea, exista termostate mai scumpe, dar si mai ieftine.

Ele vor veni mereu in intampinarea nevoilor voastre. Veti vedea ca aceste produse sunt ideale pentru voi si va veti putea bucura de o calitate sporita.

Alegeti mereu un produs de o calitate superioara si veti vedea ca veti face o alegere buna. Toate termostatele prezentate in cadrul acestui top va vor oferi calitatea pe care o veti dori si veti vedea ca le veti aprecia foarte mult.

Sper ca v-am ajutat cu acest top, astfel incat sa luati o decizie foarte buna.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply