Cel mai bun troler 2022

Pe cat de incitanta, pe atat de stresanta se poate dovedi o calatorie, mai ales daca nu dispui de o geanta de voiaj adecvata.

Daca te-ai saturat sa transpiri sub povara bagajelor purtate in spate sau pe umar, iti doresti haine nesifonate si accesorii la indemana si nu vrei sa te mai confrunti cu privirile dezaprobatoare ale celorlalti calatori, mai ales daca obisnuiesti sa pleci in vacanta cu jumatate de garderoba la tine, iti sugeram sa te orientezi catre un troler.

Mic sau mare, rezistent la intemperii, incapator si usor de manevrat, trolerul te va insoti in multe calatorii,  daca vei sti cum sa-l alegi.

Si pentru ca te afli pe pagina potrivita, iti povestim in cateva cuvinte, ce trebuie sa urmaresti: dimensiuni si greutate (afla din timp care sunt restrictiile companiei aeriene cu care vei calatori), materiale de constructie (urmareste carcasele protejate impotriva umiditatii), roti (de preferat 4 spinner, cu rotatie completa), manere (capitonate si retractabile), cromatica si, neaparat, sistem de siguranta cu cifru.

Pentru mai multe detalii, vezi top 5 “cel mai bun troler”, urmat de un sumar de informatii menite sa-ti faca alegerea mai usoara.

1. Troler American Tourister Bon Air by Samsonite

Click pentru mai multe detalii

Despre ofertele Samsonite nu sunt foarte multe lucruri de spus deoarece, majoritatea stim ca brandul – cu o vechime de mai bine de 100 de ani in piata – este axat pe calitate, durabilitate si eleganta, inovand in permanenta materialele de constructie si designul gentilor de calatorie, in categoria carora se regaseste si modelul troler.

Bon Air este o valiza portabila, cu dimensiuni mai degraba mari (75x54x29 cm) si o capacitate volumetrica uriasa (91 l) ce o recomanda cuplurilor care au in plan calatorii mai lungi de o saptamana.

In ciuda dimensiunilor generoase, greutatea celui mai bun troler de la Samsonite analizat de noi este de doar 4,2 kg, un aspect care conteaza enorm atunci cand te lovesti de restrictiile companiei de transport, in special pe calea aerului.

American Tourister Bon Air este prevazut cu 4 roti pivotante (se rotesc complet in jurul axului) ceea ce face ca manevrarea sa fie usoara, fara a trebui sa inclini bagajul in timpul deplasarii, sau sa-l ridici, la fiecare denivelare intalnita.

Tot in sprijinul manevrabilitatii, pe langa manerul retractabil, ai la dispozitie alte doua manere (plasate lateral si in partea superioara) a caror necesitate o vei descoperi mai ales la depozitare.

Sistemul de siguranta include fermoare rezistente si o incuietoare fixa cu actionare inteligenta (combinatie de 3 cifre) avizata TSA (Administratia SUA de Securitate a Transportului).

Interiorul este bine structurat, compartimentul dedicat articolelor de imbracaminte beneficiind de doua bretele elastice dispuse in X, atat pentru sustinerea hainelor cat si pentru a impiedica sifonarea.

Alte avantaje – fermoare interioare pentru pastrarea in siguranta a accesoriilor de calatorie, husa despartitoare, carcasa semirigida realizata din poliester (permite un volum mai mare de haine decat o carcasa rigida si suporta foarte bine socurile), cromatica vie, usor de reperat intre alte bagaje.

Contra – Desi ai fi tentat sa consideri ca ai de-a face cu un bagaj de mana, verifica permisivitatea companiei aeriene cu care vei calatori, pentru a te asigura ca nu vei fi nevoit sa platesti ca pentru un bagaj de cala. Evident, nu te vei lovi de acelasi incovenient, daca vei alege sa calatoresti cu trenul sau cu autocarul.

2. Troler American Tourister by Samsonite Palm Valley

Click pentru mai multe detalii

Cel de-al doilea “cel mai bun troler” din top 5 este Palm Valley, inca o geanta de calatorie marca Samsonite, de dimensiuni relativ mari (77x52x29 cm) si capacitate de 88.5 litri.

Avem de-a face cu un troler dreptunghiular, caracterizat de carcasa rigida realizata din policarbonat.

Ca o paranteza, policarbonatul este un material plastic dur, utilizat in cele mai diverse domenii, datorita rezistentei la uzura (chiar si in conditii de mediu neprietenoase – umezeala in exces sau chiar foc) si costurilor mici de prelucrare (regasite si in pretul de achizitie al acestui troller).

In ceea ce priveste gentile de calatorie din policarbonat, acestea se remarca prin design compact, o greutate mult redusa comparativ cu trolerele realizate din alte tipuri de material si, evident, o protectie optimizata a accesoriilor continute.

Pe langa rezistenta la socuri si protectia impotriva umezelii, Palm Valley garanteaza mai ales pentru aspectul neted al hainelor impachetate, o mare problema, in special daca faci o calatorie de afaceri si porti dupa tine tinute care trebuie sa arate impecabil.

Ca un plus, compartimentarea este gandita de asa maniera, incat sa poti pastra in ordine toate elementele continute, cum ar fi articolele de igiena si obiectele de imbracaminte de mici dimensiuni (lenjerie, sosete etc.).

In plan functional, Palm Valley vine cu un maner extensibil (tub dublu) si doua manere plasate pe lateral si in zona superioara, usurand nu doar manevrarea, ci si ridicarea bagajului si depozitarea in nisa specifica, fie in avion, fie in alt mijloc de transport.

Alte avantaje – sistem de siguranta cu cifru (fermoare de inchidere cu sistem de blocare) separator compartimente, bretele de fixare, 4 roti multidirectionale, design deosebit (usor de remarcat), pret redus, garantie 24 de luni (persoana fizica).

Contra – carcasa din policarbonat este mai expusa amprentelor lasate de maini (grasime, murdarie) decat gentile de voiaj realizate din alte materiale.

3. Troler Lamonza Lavender Extralight

Click pentru mai multe detalii

Un brand care castiga in mod constant la capitolul popularitate, datorita diversitatii, calitatii, rezistentei si preturilor accesibile, Lamonza este o marca preferata de foarte multi romani.

Fie ca vorbim despre genti la purtator, fie ca ne referim la gentile mari de calatorie, prevazute cu roti si maner retractabil – asa cum este cazul trolerelor – exista un model potrivit pentru fiecare situatie.

Si daca esti pe punctul de a pleca intr-o minicalatorie de weekend si nu esti decis asupra unui tip de geanta, iti recomandam varianta Lavender Extralight, cel mai bun troler pentru o escapada de 2-3 zile, oriunde prin Europa.

Recomandarea e cu atat mai potrivita, daca esti genul care detesta sa plece la drum cu mai mult de un bagaj de mana.

Dimensiunile trolerului in discutie se incadreaza perfect in standardele adoptate de majoritatea companiilor aeriene care opereaza si pe teritoriul nostru – 55x36x22 cm.

Personal, am numarat vreo 12 companii (si Tarom nu se numara printre ele) care permit genti de calatorie cu aceste dimensiuni, conditia de baza fiind sa respecti si greutatea impusa.

Sa-ti spun cate ceva si despre functii: ai un maner telescopic de care sa tragi cu incredere, un maner auxiliar de care sa te folosesti cand vrei sa-ti depozitezi bagajul (ambele buretate) + inca un maner de plastic, rotile sunt tip spinner, insemnand ca te poti invarti oricum si in ce directie vrei, fara sa te blochezi in aglomeratie, si ai optiunea de a parca trolerul pe lateral fara sa-ti faci griji ca-l deteriorezi, datorita picioruselor de protectie montate opus manerului auxiliar.

Iata si alte avantaje – incuietoare cu cifru, interior compartimentat, captusit cu materiale impermeabile, buzunar frontal cu fermoar, curele de sustinere pentru haine, carcasa din poliester (rezistenta si usor de intretinut) plus o cromatica incendiara, care te va ajuta sa-ti reperezi bagajul de la distanta. Pret mic, garantie mare!

Contra – culoarea rosie este in egala masura beneficiu (usor de identificat) cat si dezavantaj (poate atrage atentia asupra ta).

4. Troler Lamonza Libra

Click pentru mai multe detalii

Ramanem in zona bagajelor de mana si-ti propunem inca un model din categoria “cel mai bun troler”, o alegere excelenta pentru tine, din mai multe puncte de vedere.

Prima caracteristica si cea mai notabila este prezenta unui cantar digital, incorporat in manerul superior.

Asadar, chiar daca vei fi ispitit sa supraaglomerezi spatiul destinat accesoriilor de calatorie, trolerul inteligent Libra te va avertiza ca ai depasit limita de greutate, astfel incat sa nu treci printr-o experienta neplacuta chiar inainte de plecare.

In plan secund se remarca carcasa din ABS (plastic dur, cu aspect lucios) cu o cromatica subtila si un design rafinat, ceea ce face ca Libra sa fie cea mai buna optiune, mai ales daca nu iti place sa atragi atentia asupra ta, chiar de la intrarea in aeroport.

Libra este o valiza de mici dimensiuni (66x36x29 cm) usor de manevrat si depozitat, indiferent de mijlocul de transport ales.

Manevrabilitatea este asigurata prin intermediul rotilor spinner (in numar de 4, se rotesc in toate directiile) dar si al celor 3 manere retractabile, captusite pe interior pentru o priza desavarsita.

Nu trebuie sa-ti faci griji nici in privinta sigurantei, cel mai bun troler de calatorie fiind prevazut cu sistem de inchidere pe baza de fermoare cu incuietoare cifrata.

Faci des calatorii in interes de serviciu si trebuie sa arati impecabil, chiar si dupa cateva ore de zbor sau de condus? Nicio grija, trolerul Libra are un interior compartimentat, buzunarul destinat costumelor fijnd protejat impotriva sifonarii, de o pereche de bretele elastice.

Alte avantaje – doua compartimente + buzunar pentru maruntisuri, interior captusit, carcasa rezistenta la socuri si la umiditate.

Dezavantaje – carcasele din ABS se zgarie mai usor decat cele din poliester sau material textil.

5. Troler Kring Travel Light

Click pentru mai multe detalii

Ultima propunere din top 5 “cel mai bun troler” este o valiza cu o inaltime de 68 de centimetri, acceptata ca bagaj de mana de foarte multe companii de zbor, mai putin daca preferi variantele low-cost.

Kring Travel Light atrage in primul rand datorita pretului, mai ales daca te regasesti printre cei care prefera sa-si cheltuiasca economiile pe suveniruri, evitand  achizitionarea unui produs de firma, mult mai scump. Si, cu toate ca, de regula, pretul reflecta calitatea, nu este si cazul acestui troller.

Cu alte cuvinte, daca esti un impatimit al calatoriilor si-ti doresti un bagaj usor, sigur si incapator, Kring Travel Lighyt este cel mai bun troler pentru tine.

Iata si argumentele care vin in favoarea achizitionarii: interiorul captusit are mai multe compartimente izolate cu fermoare, pentru a gasi cu usurinta diverse articole; poti incarca un volum mare de imbracaminte, eventual un rucsac urban destinat plimbarilor sau chiar si un laptop!; exteriorul este imbracat in material sintetic rezistent la murdarie si usor de intretinut.

Alte avantaje – roti pivotante, maner retractabil cu blocare in trepte, manere laterale pentru usurinta depozitarii, sistem de inchidere pe baza de fermoar cu cifru, curele exterioare de sustinere – utile pentru detensionarea fermoarelor, daca incarcatura este maxima.

Dezavantaje – rotile din plastic sunt destul de galagioase la deplasare.

Cum sa alegi cel mai bun troler?

Spre deosebire de rucsac sau alte tipuri de genti de voiaj, trolerul este mai potrivit calatoriilor cu avionul, gratie formatului compact care vine in sprijinul depozitarii.

Evident, chiar si intr-o aventura cu masina proprie, devine mult mai simplu sa asezi in portbagaj un troler sau mai multe, decat o suma de genti de diferite forme.

In plus, trolerul permite ordonarea articolelor continute, datorita compartimentelor izolate intre ele. Si deloc de neglijat, aspectul sifonarii este mai putin problematic decat in cazul gentilor de mana.

Daca esti novice intr-ale calatoriilor si inca te intrebi cum sa alegi cel mai bun troller, iata, pe scurt, ce trebuie sa ai in vedere.

Dimensiuni si greutate

Sunt importante, sub mai multe aspecte.

In primul rand, daca esti un obisnuit al deplasarii cu alte mijloace de transport, in afara masinii personale, nu vei dori sa ai un bagaj supradimensionat pe care sa nu-l poti ridica pentru a-l aseza in spatiul dedicat.

In al doilea rand, daca preferi calatoriile pe calea aerului, trebuie sa ai in vedere ca fiecare companie aeriana are propriile reguli si restrictii.

Ca exemplu, daca British Airways este mai permisiva cu greutatea in cabina, acceptand chiar 23 kg, Air France te va taxa suplimentar daca vei depasi fie si cu un gram greutatea limita a bagajului de cala, nu mai mult de 23 kg! Verifica intotdeauna inainte de calatorie, standardele de dimensiuni si de greutate acceptate de compania de zbor aleasa.

Sistemul de rulare

Cele mai bune trolere sunt cele care dispun de 4 roti pivotante sau spinner (multidirectionale, cu rotatie 360’) permitand cu usurinta deplasarea bagajului, indiferent de suprafata.

Sigur, felul in care vei manevra trolerul si modul in care vei profita de capacitatea lui, stiut fiind ca tentatia de a-l supraincarca este mare, isi vor spune cuvantul in planul durabilitatii.

De asemenea, deoarece plasticul utilizat la fabricarea rotilor poate fi de diferite calitati, iti sugeram sa optezi pentru rolele din cauciuc, mult mai rezistente si mai silentioase.

Materialele de constructie

Ai de ales intre gentile de calatorie (tip troller) realizate din poliester, policarbonat/ ABS, materiale textile naturale sau chiar piele/inlocuitor.

Poliesterul este, probabil, cel mai utilizat material, nu doar pentru ca este ieftin ci si pentru ca este foarte usor, contribuind la reducerea greutatii gentii de voiaj, in ansamblu.

Un troler bun din poliester trebuie sa fie impermeabil, astfel incat, riscul umezirii hainelor in interior sa fie complet exclus.

Un pont? Urmareste ca marginile exterioare, mai expuse deteriorarii, sa beneficieze de intarituri.

Policarbonatul (sau ABS-ul) face parte din categoria materialelor plastice dure, rezistente in conditii vitrege de mediu dar si la socuri.

Carcasele din plastic au avantajul ca permit o ordonare mai stricta a accesoriilor de calatorie, cu inconvenientul ca nu sunt la fel de incapatoare ca trolerele cu carcasa flexibila.

Trolerele din bumbac sau piele nu se recomanda ca bagaj de cala, din motive deductibile – operatorii de bagaje si benzile transportoare pot contribui la murdarirea, respectiv deteriorarea lor. Daca insisti, ai optiunea de a infolia bagajul, pentru o protectie supplimentara.

Manere si curele

Ca si rotile, definesc notiunea de troller. Daca nu vei intalni bagaj pe roti fara maner retractabil, sunt sanse sa achizitionezi, in necunostinta de cauza, unul fara manere laterale.

Si daca te intrebi la ce-ti folosesc, fa un exercitiu de imaginatie si incearca sa te vezi ridicand un troler de cateva zeci de kilograme, fara sa ai de ce sa-l apuci!

Cu alte cuvinte, manerele sunt un must care iti vor usura atat manevrarea cat si depozitarea. Cel mai bun troler vine dotat cu doua astfel de manere, de preferat buretate si retractabile.

Curelele exterioare au rolul de a comprima bagajul si de a micsora presiunea asupra fermoarelor. Se regasesc la gentile cu carcasa flexibila, acestea fiind cam singurele care permit utilizarea capacitatii de umplere, pana la refuz.

Sistemul de siguranta

Desi nu este recomandat sa transporti obiecte de valoare in bagaje, asigura-te ca vei fi protejat, mai ales daca obisnuiesti sa pleci in calatorii de lunga durata si ai multe bagaje, in afara celui de mana.

De regula, un troler bun beneficiaza de un sistem de inchidere cu cifru, a carui combinatie o vei seta singur, uzand de instructiunile din pachet.

Sfatul nostru? Investeste intr-un troler cu incuietoare inteligenta si daca esti adeptul bagajului unic de mana.

Cromatica

Alegerea culorilor este, de obicei, influentata de gusturi. Specialistii ne spun totusi ca, desi stridente si mai greu de asortat cu tinutele, culorile turbate (verde, galben, albastru, rosu, mov) usureaza reperarea bagajului propriu.

Pe de alta parte, daca detesti sa atragi atentia asupra ta si tii neaparat ca geanta de voiaj sa fie in ton cu stilul tau sobru, te poti orienta catre un troler in culori neutre, pe care sa-l personalizezi pentru a-l recupera mai usor.

O panglica prinsa de maner ar putea sa-ti fie de ajutor.

Concluzie

Vrei sa fii sigur ca ai ales cel mai bun troler?

Evalueaza-ti necestitatile (de cate haine ai nevoie? ce alte elemente importante obisnuiesti sa iei in bagaje?)  mijloacele de transport preferate (poti inghesui orice si oricum in bagaj, daca mergi cu masina proprie, insa nu la fel stau lucrurile cu companiile de transport – aerian, in special – de la regulile carora nu te poti sustrage), durata calatoriei (pentru 2-3 zile ai putea sa pleci doar cu un bagaj de mana, in schimb pentru 7-10 zile ai nevoie de o valiza mai mare) si scopul (o calatorie de serviciu poate implica achizitionarea unui troler rigid care sa conserve starea mai multor tinute office, spre deosebire de o calatorie dedicata vizitarii, in care ti-ar fi mai util un troler textil, usor si lejer, in care sa se lafaie suvenirurile).

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply