Cel mai bun videoproiector 2021

Un videoproiector este imaginea catre un cadru mai mare, mai luminos, mai viu, oferindu-ti ocazia sa-ti transformi sufrageria spatioasa intr-o sala de cinema pentru serile de film sau cele de meci, sala de clasa intr-o noua lume plina de informatii, lucruri noi si captivante, sau biroul intr-un spatiu business, unde urmatoarele planuri si inventii sunt privite cu ochi curiosi, stapanite de un om organizat ce deschide noi orizonturi doar prin apasarea unui buton.

Claritatea imaginilor este data de luminozitate ridicata, contrast si culori vibrante pentru a te relaxa la un film sau pentru a te bucura de urmatoarea sedinta in care prezentarile video nu vor mai fi o provocare.

Iti prezentam cele mai bune cinci produse, fiecare avand optiuni si functii ajutatoare si pret accesibil, astfel incat alegerea facuta va fi, inevitabil, in favoarea ta.

1. Videoproiector Benq MW665+, WXGA, 3200 lumeni, Negru

1

Click pentru mai multe detalii

Acest model este unul potrivit pentru cei care lucreaza la birou, unde sedintele necesita prezentari bine organizate , usor de vizionat prin redarea materialului dorit cu o singura atingere cu ajutorul unui adaptor wireless.

Dotat cu tehnologia inovatoare BenQ SmartEco, videoproiectorul are un consum redus cu pana la 70%, fara sa neglijeze importanta contrastului optim pentru orice moment al zilei si luminozitate mai mare atunci cand este ceruta. In functie de continutul asfisat, tehnologia SmartEco permite proiectorului sa ajusteze puterea lampii automat si dinamic.

Un alt mod de a reduce consumul este modul EcoBlank, ce permite intunecarea ecranului atunci cand emitatorul mesajului are nevoie de atentie intreptata asupra sa, sau cand proiectorul nu este folosit, mod ce se activeaza automat dupa 3 minute de inactivitate, pentru a elimina consumul inutil de energie.

Pentru a asigura o calitate exceptionale, tehnologia DLP ofera un factor de acoperire de 96%, iar pentru o vizibilitate perfecta circuitele de control sunt amplasate sub pixel pentru a elimina conturul din jurul fiecarui punct de pe imagine, contur ce impiedica culorile si detaliile sa fie afisate impecabil, calitatea imaginii este imuna la orice factor extern, pastrandu-se intacta.

Rezolutia este de 1280 x 800, contrastul de 13000:1, iar puterea lampii 210W.

Imaginea poate fi ajustata flexibil aatunci cand aveti spatiu limitat sau fix, cele patru colturi se ajusteaza independent, cu ajutorul telecomezii.

Contrastul mare permite o afisare si o claritate optima si convenabila. Chiar si intr-o locatie bine iluminata, acest proiector va oferi un balans potrivit de luminozitate, iar acuratetea culorilor se va pastra integral.

2. Videoproiector BenQ 3D TW529, HD, 3300 lumeni, Alb

2

Click pentru mai multe detalii

Creat pentru a reda imaginile, videoclipurile si textele pana la cel mai mic detaliu, videoproiectorul 3D dispune de un contrast ultra ridicat, oferind claritatea perfecta datorita maximizarii factorului de umplere a fiecarui pixel in parte.

Cu tehnologia DLP incorporata, acest model ofera imagini ce nu se degradeaza in timp, avand un suport de pentru imagini 3D, ceea ce poate oferi o experienta captivanta, cu o rezolutie de 1280 x 800, luminozitate de 3000 lumeni si contrast 13000:1.

Distanta de redare a imaginii este de la 1.52 pana la 7.62 metri, are un difuzor si un nivel de zgomot de la 28- 33dB. Micro oginzile cipului DLP sunt foarte rezistente, imune la orice factor extern, pentru a pastra claritatea perfecta.

Pentru a economisi cat mai multa energie, vidoproiectorul este dotat cu tehnologia SmartEco ce reduce consumul cu pana la 70%, fara a compromite insa luminozitatea si calitatea imaginilor.

Modul LampSave te va ajuta sa mentii ajustarea potrivita a lampii in functie de continutul redat pantru a prelungi lampa cu pana la 50%, in comparatie cu modul de functionare normal, iar lampile inlocuite la interval mai mari inseamna costuri de intretinere si inlocuire mai mici.

Iti sunt oferite 4 moduri pentru lampa, cu numarul de ore ca si durata de viata: Normal(4.500 ore), Economic (6000 ore), SmartEco (6500 ore), LampSave(10000 ore), pentru a-l utiliza pe cel potrivit cu mediul si continutul redat, si are inchidere automata pentru timpul in care nu este folosit. Accesoriile incluse sunt: telecomanda, cablu de alimentare, cablu VGA si manual de utilizare.

Economie fara compromis, luminozitate optima, claritate perfecta si durata de viata a lampei sunt doar o parte din beneficiile folosirii proiectorului 3D de la BenQ.

3. Videoproiector Optoma W330, WXGA, 3D, 3300 lumeni, Negru

3

Click pentru mai multe detalii

Pentru a te bucura de o imagine clara, acest model are un nivel de contrast ridicat, cu alb si negru luminos, text clar, detalii pastrate. Este ideal pentru afaceri si prezentari scolare, ajutand la prezentarea confortabila a unui plan, schita sau videoclip.

Tehnologia Eco+ economiseste energie fara a compromite luminozitatea, imbunatateste viata lampii si este usor de utilizat. Lumiozitatea este de 3000 lumeni, are o rezolutie de 1280 x 800, si suporta o rezolutie de maxim 1800p, contrastul este de 20000:1.

Are posibilitatea de adaptare a imaginii pentru mai multe tipuri de culoare, distanta de proiectie a imaginii este de la 1 la 12 metri, aspectul imaginii de 16:10, diagonala maxima este de 8.05 metri si ofera posibilitatea vizionarii 3D, pentru experiente de neuitat.

Accesoriile incluse sunt: telecomanda, cablu de alimentare si manualul de utilizare. Controlul de prezentare este oferit de tehnologia Eco Av Mute, aparatul oprindu-se atunci cand nu este folosit, lucru ce reduce consumul de energie cu pana la 70%, prelungind viata lampii.

Culorile vibrante si captivante sunt garantate de Optoma ca avand o performanta constanta pentru 5 ani, cu tehnologia Brilliant Color, o tehnologie de procesare multicolora. Are un nivel de zgomot bun, 29dB, este potrivit si pentru spatiile restranse prin capacitatatea de adaptare a imaginii pentru un cadru fix sau limitat.

Puterea lampii este de 195W, iar durata de functionare pe modul Normal este de 8000 ore.

4. Videoproiector Epson EB-S31, SVGA, 3LCD, 3200 lumeni, Alb

4

Click pentru mai multe detalii

Acest proiector LCD este potrivit si pentru cei aflati la prima experienta cu un asemenea dispozitiv, deoarece este simplu de folosit si ofera calitatea dorita. Datorita acuratetii si claritatii oferite, este ideal pentru prezentari sau filme, redand perfect imaginile in miscare sau pe cele fixe, precum si materialul audio.

Conectivitatea wireless este optionala, insa, daca aveti nevoie de ea, sau va este mai confortabil, va permite sa afisati continut de pe o serie de dispositive fara conexiune prin cablu sau asteptare indelungata, prin aplicatia Epson iProjection.

Epson este unic pentru cursorul manual de corectie a trapezului , sau corectia automata, pe verticala, usor de utilizat si instalat. Indiferent de unghiul unde este asezat proiectorul, puteti alinia cu usurinta proiectia, ajustand imaginea sus, jos, stanga sau dreapta, pentru o vizionare confortabila si clara, cu ajutorul reglarii Keystone, corectii de ecran usoare, rapide si precise, chiar si intr-un cadru fix sau restrans.

Pentru reducerea comsumului inutil de energie, videoproiectorul are si un mod Ecologic, o functie de diminuare a luminozitatii si un temporizator de oprire cand dispozitivul nu este folosit. Adauga stralucire pentru imagini si slide-uri prin contrast de 1500:1, luminozitate excelenta pana la 3200 lumeni si rezolutie 800 x 600.

Nivelul de zgomot este diferit, in functie de modul ales: pentru modul Normal este de 37dBA, iar pentru modul Economic este de 28dBA.

Alege sa iti usurezi munca ce implica dispozitive inteligente prin plasarea indatoririlor catre acest videoproiector.

5. Videoproiector Acer X122, 3000 lumeni, XGA, Negru

5

Click pentru mai multe detalii

Modelul X122 prezentat de Acer este sansa de imbunatatire a calitatii prezentarilor si a imaginilor redate prin functiile diversificate si calitative.

Luminozitatea ridicata a imaginilor este data de rezolutia WXGA si culorile vibrante sunt date de Acer Color Technology; acestea, in combinatie cu tehnologia DLP 3D, iti pot oferi sentimentul vizionarii intr-o sala de cinema chiar daca esti acasa.

Distanta de proiectie este de la 1 la 11.9 metri, rezolutia este de 1024 x 768, contrastul este de 1300:1, Practic si usor de utilizat, acest videoproiector iti simplifica munca de organizare prin panoul de comanda cu noua taste de pe partea superioara si sitemul de corectie Keystone de 40 de grade care ajuteaza automat dimensiunile imaginilor, chiar si intr-un cadru fix sau restrans.

Pentru a reduce consumul de energie, videoproiectorul economiseste cu pana la 70% cand este pornit si 90% atunci cand se afla in stand-by. Acest fapt ajuta la prelungirea duratei de viata a lampilor, evitand cheltuielile suplimentare de inlocuire, cu pana la 10000 de ore atunci cand se afla pe modul Economic, in timp ce durata de viata pe modul Normal este de 7000 ore.

Pentru a te bucura de vizibilitate perfecta din orice unghi, dispozitivul prezinta patru moduri de a instala sistemele de montare in perete si are accesorii incluse: telecomanda, baterii pentru telecomanda si cablu de alimentare.

Poti sa usurezi prezetarile sau cursurile prin alegerea acestui model simplu, dar practic.

Cum sa alegi cel mai bun videoproiector:

Alegerea unui videoproiector presupune sa stii dinainte la ce anume il vei folosi si cat de des vei avea nevoie de el, deoarece o sa descoperi ca multe modele se aseamana ca si exterior, unele ti se pot parea aproape identice, insa functiile lor difera chiar foarte mult.

Pentru a face alegerea corecta, iti prezentam o scurta lista cu cele mai importante criterii pe care ar trebui sa le ai in vedere.
Dimensiunea imaginii proiectate este foarte importanta din momentul in care stii pentru ce il vei folosi.

Majoritatea modelelor au o raza maxima de redare a imaginii de pana la 12 metri, insa se poate sa fi nevoit sa te interesezi si de raza minima de redare, care este de un metru. Daca il vei folosi acasa, nu vei avea nevoie de o distanta mare, ci de una normala, insa, daca vei avea nevoie de dispozitiv intr-o sala destul de spatioasa de conferinte, va trebui sa iti alegi distanta si unghiul potrivit pentru a obtine rezultatele dorite.

Rezolutia este cea care va face diferenta intre un dispozitiv ce poate reda fiecare imagine pana la cel mai mic detaliu, fara sa deterioreze claritatea, si intr-unul care nu va reda foarte clar imaginea.

Ideal este sa cauti un model cu rezolutie native, numarul fizic de pixeli in proiectare; pentru prezentarile Power Point este de ajuns o rezolutie de 800 x 600 pixeli, insa, pentru vizionarea unui film, aceasta trebuie sa fie de cel putin 1280 x 800 pixeli. Cu cat numarul de pixeli este mai ridicat, cu atat imaginea va fi de calitate mai ridicata.

Contrastul de culori este dat de diferenta dinre cea mai deschisa culoare de pe ecran sic ea mai inchisa.

In general, contrastul vidoproiectoarelor se incadreaza intre 2000:1 si 4000:1, diferenta cunoscandu-se si la pret, insa contrastul de 4000:1 nu poate fi conceput de ochiul uman ca o diferenta majora fata de altul putin mai scazut, deci nu este necesar sa alegi unul asa ridicat. Incaperea in care vor fi redate imaginile poate sa influenteze calitatea redarii: cu cat incaperea va fi mai intunecata, cu atat schimbarile de contrast vor fi mai evidente.

Lumenii reprezinta masurarea puterii luminii perceputa de ochiul uman si sunt cei care fac diferenta intre o imagine luminoasa si clara si una nesatisfacatoare. Cele mai bune videoproiectoare au intre 2000 si 3000 lumeni care pot acoperi o raza de cel putin 5 metri, astfel incat poti percepe imaginea calitativ din orice unghi.

Durata de viata a lampii este unul dintre criteriile importante, deoarece, in functie de frecventa cu care planuiesti sa-l utilizezi, este bines a te informezi despre modelul de lampa si numarul de ore.

Cunoscand numarul de ore al lampii, poti opta pentru un model sau altul si poti stii dinainte despre costurile de intretinere atunci cand o vei schimba. Recomandat este sa alegi un model care are modul Economic si care va lungi durata de viata a lampii si va consuma mai putina energie.

Concluzie

Un videoproiector este un dispozitiv ce iti poate oferi proiectie larga pentru imagini, texte, schite si video-uri, iar partea cea mai buna este aceea ca iti ofera numeroase variante pentru instalare: fixa- pe tavan sau perete, sau portabila- pe o masa, scaun, pe podea, in aer liber sau in casa.

Poti ajusta dimensiunile imaginilor cat sa se potriveasca spatiului disponibil si poti seta luminozitatea si contrastul.

Videoproiectorul este un mod de a simplifica vizionarea unui video, proiectarea unor imagini sau prezentarea unui proiect prin numeroasele functii ajutatoare.

Alegand sa folosesti un videoproiector alegi sa obtii o audienta confortabila cu modul de prezentare si mult mai interesata prin contactul direct cu imaginile, nu doar planuri bazate pe imaginatie.

Alege sa fii profesionist, ajutandu-te de dispozitive capabile.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply