Probabil locuiesti la bloc si doresti sa inlocuiesti caloriferele vechi fiindca nu mai functioneaza bine, ori fiindca sunt fisurate si ruginite. Sau doar ce ti-ai construit o casa si trebuie sa te decizi in privinta sistemului de incalzire, insa nu stii ce radiatoare sa alegi fiindca numarul de modele de calorifere este foarte vast.
Daca iti doresti sa alegi dintre cele mai bune calorifere, care sa aiba o durata crescuta de viata, care sa fie rezistente la lovituri si la socuri mecanice, care sa ofere un confort termic ridicat si care sa fie eficiente in cazul incalzirii centralizate, atunci ai nimerit exact unde trebuie.
Mai jos am realizat un top cu cele mai bune calorifere, iar daca doresti sa achizitionezi unul, cu siguranta o sa gasesti un calorifer care ti se potriveste in topul de mai jos.
1. Calorifer electric fara ulei Bionaire
Click pentru mai multe detalii
Bionaire BOF2000-050 este un calorifer electric modern si compact, care vine cu un design elegant si care se va integra in orice incapere a casei tale. Acesta vine echipat cu ultimele tehnologii, ofera caldura dorita la un interval foarte scurt dupa ce e pus in functiune si lucreaza in parametrii normali chiar si atunci cand temperaturile sunt foarte scazute.
Materialul exterior al acestuia are un raport al transmisiei termice foarte bun, puterea exprimata de acesta ajunge si la 2000 W, iar puterea poate fi setata pe 3 trepte de putere – 500 W, 1000 W si 2000 W. Termostatul poate fi setat in una din cele 3 trepte, iar caloriferul vine cu protectie anti-incalzire care opreste in mod automat caloriferul in caz ca limita de temperatura a componentelor este depasita. Pe langa asta, caloriferul vine si cu protectie anti-inghet
Acest model este recomandat pentru incaperile de sub 50 de metri cubi si, in plus, daca doresti sa il muti in alta incapere, o poti face foarte simplu fiindca acesta are doar 6,9 kilograme si este dotat cu un sistem mobil cu 4 roti.
In incheiere am lasat si unul dintre cele mai bune beneficii ale caloriferului – acesta este realizat in asa fel incat incalzeste de pana la trei ori mai repede o incapere fata de un calorifer cu ulei conventional, iar asta la un consum de energie redus.
Daca esti in cautarea unui calorifer electric fara ulei, care sa functioneze foarte bine si care sa ofere caldura dorita foarte repede, cu siguranta ar trebui sa incerci caloriferul Bionaire BOF2000-050.
2. Calorifer TESY CC 3012 E05 R
Click pentru mai multe detalii
Caloriferul TESY CC 3012 E05 R este un calorifer electric, are 12 elementi si o putere care poate ajunge si pana la 3000 W. Acesta este recomandat pentru incalzirea camerelor mari, de pana la 70 de metri cubi, fiind echipat cu un termostat reglabil pe 3 trepte – 1200 W, 1800 W si 3000 W.
Ofera un schimb de caldura prin convectie cu pana la 1/4 mai bun fata de caloriferele electrice normale. Are un design special si ajuta la marirea circulatiei aerului cald oferind “efect de semineu” si asigurand o incalzire rapida si uniforma a camerelor.
Caloriferul ofera si cel mai mare nivel de siguranta fiindca temperatura de la suprafata acestuia este scazuta, iar cea mai crescuta temperatura a caloriferului din seria CC are loc la nivelul de combinare al elementilor, acea portiune nefiind accesibila contactului. In plus, elementul cu suprafata plata ofera o siguranta sporita.
Daca nu te-ai convins de performanta caloriferului pana acum, o sa te convingi din randurile de mai jos
– Acesta ofera o incalzire a camerei cu pana la 3 sferturi mai rapida
– Are un efect marit de acumulare a incalzirii si o putere crescuta in numarul de elementi
– Nu are colturi ascutite
– Temperatura suprafetei elementului nu reprezinta un pericol (un plus al caloriferului mai ales daca ai copii sau animale)
– Are termostat reglabil, indicator de functionare si buton de pornire si de oprire
– Are 17 kg si roti de transport.
In caz ca iti doresti un calorifer puternic, care sa nu coste prea mult si care sa inspire si sa ofere siguranta, cu certitudine trebuie sa cumperi acest model.
3. Calorifer electric fara ulei Bionaire BOF1500-050
Click pentru mai multe detalii
Acest model de calorifer este unul electric si clasic, care o sa iti demonstreze faptul ca este un calorifer de calitate inca de la prima utilizare. Este de pana la 40% mai eficient fata de un calorifer pe ulei, reprezentand o solutie accesibila si confortabila de climatizare.
Caloriferul nu emana noxe si nu prezinta niciun risc intalnit la caloriferele clasice. Are o putere de pana la 1500 W, vine pe trei trepte – 600 W, 900 W si 1500 W si are 6 elementi. Are termostat cu reglare manuala pentru ca temperatura din incapere sa se mentina constanta, iar asta cu un consum mic de energie.
Este recomandat ca acesta sa fie utilizat in incaperi de dimensiuni mici si medii, de pana la 15 metri patrati, asta pentru a oferi un randament maxim.
Caloriferul vine si cu protectie la inghet, aceasta avand rolul de a pastra incaperea la temperaturi ridicate astfel incat sa previna inghetul si sa reduca consumul. Este o protectie foarte buna pe perioadele mai mari de timp din anotimpul rece in care pleci de acasa, ca de exemplu perioadele in care mergi in excursii, iti vizitezi rudele, sau perioadele in care pleci de acasa pentru cateva zile din alte motive decat cele enumerate anterior.
In plus, la nevoie, acest calorifer poate fi transportat cu usurinta in orice loc al camerei deoarece este echipat cu roti mobile.
Bionaire BOF1500-050 este cu siguranta caloriferul de care ai nevoie. Are un consum energetic redus, ofera siguranta, nu are un pret mare si este destul de eficient.
4. Calorifer TESY CC 2510 E05 R
Click pentru mai multe detalii
Caloriferul ofera un nivel crescut de siguranta. Are o temperatura scazuta la suprafata aparatului, iar cea mai crescuta temperatura a caloriferelor din seria CC este concentrata in locul unde are loc combinarea elementilor, loc care nu este accesibil contactului.
Caloriferul ofera un schimb de caldura prin convectie cu peste un sfert mai bun fata de caloriferele electrice normale. Are un design special al elementilor si ajuta la marirea circulatiei aerului cald asigurand un confort sporit si o incalzire rapida si uniforma a camerei.
Radiatorul cu ulei al caloriferului are suprafata in care are loc schimbul de caldura cu pana la 35% mai mare decat caloriferele electrice normale, iar in acest mod se asigura o incalzire mult mai rapida.
TESY CC 2510 E05 R este sigur pentru copii si pentru animale, are o temperatura scazuta a suprafetei elementului, ofera o incalzire mai eficienta a camerei, convectia acestuia este sporita datorita designului elementului in forma de T, are o putere marita si nu are colturi ascutite.
Caloriferul este echipat cu buton de pornire si de oprire, cu indicator de functionare care este luminos, cu protectie anti-inghet si cu termostat de siguranta. In plus, inca un avantaj al acestuia este reprezentat de greutatea redusa, de doar 15 kilograme, iar in acest mod poti muta caloriferul oricand doresti.
Este un calorifer cu o constructie solida, care ofera un transfer rapid de caldura, care iti asigura siguranta de care ai nevoie si care are un pret foarte bun. Este ideal daca nu vrei sa dai prea multi bani pe un calorifer.
5. Calorifer electric TESY CB 3014 E01 R
Click pentru mai multe detalii
Este un calorifer excelent pentru o camera de apartament de bloc. Nu are muchii ascutite, are un exterior neted si o forma unica. Are 3 trepte de putere care sporesc confortul, un timer digital prin care poti programa caloriferul, un reglator de temperatura si un ventilator incorporat care incalzeste camera mult mai repede. Are roti care te ajuta atunci cand doresti sa transporti caloriferul in alta camera, iar acestea sunt foarte usor de montat, asigurand mobilitate aparatului.
Ofera un schimb de caldura prin convectie, fiind mult mai bun decat caloriferele obisnuite.
TESY CB 3014 E01 R are o suprafata de schimb a caldurii pe element cu aproape jumatate mai mare fata de caloriferele normale, astfel caldura se propaga mult mai repede.
Caloriferul iti ofera siguranta tie si familiei tale – cea mai inalta temperatura din calorifer are loc in interiorul elementelor, astfel suprafata nu este accesibila cu mana. In plus, caloriferul nu este ascutit, deci riscul unor accidente este aproape inexistent.
20% din caldura radiata de calorifer este realizata sub forma de energie radianta, iar 80% din caldura radiata se realizeaza prin convectie. Astfel, dupa cum bine stiti, caloriferul este mult mai eficient in urma acestui echilibru.
Acest model de calorifer are 18,47 kilograme, insa dupa cum am precizat si mai sus, el vine echipat si cu roti de transport, deci poti transporta aparatul fara nicio problema.
De precizat este si faptul ca are buton de pornire si de oprire, indicator luminos de functionare, loc de stocare al cablului si functia anti-inghet, fiind astfel o alegere foarte buna daca e sa ne raportam la raportul specificatii-pret. Daca nu iti permiti modelele prezentate anterior, cu siguranta trebuie sa cumperi acest calorifer.
Cum sa alegi cel mai bun calorifer
In caz ca nu te-ai decis ce model de calorifer sa cumperi sau daca doresti sa cunosti lucruri noi despre aceste aparate, am realizat un ghid de alegere al caloriferului.
Stiu ca nu este tocmai cea mai simpla alegere deoarece trebuie sa te ghidezi dupa necesarul de putere termica. Aceasta putere termica se exprima in wati (W) si influenteaza temperatura din camera in care caloriferul este montat. Astfel, tu trebuie sa alegi un calorifer care sa aiba o putere termica mai mare sau egala decat necesarul de caldura al incaperii in care trebuie sa fie montat.
Pe piata exista 3 categorii de calorifere: cele din fonta, cele din aluminiu si cele din otel. In ultima vreme, lumea a optat pentru caloriferele din otel, insa desi acestea reprezinta o alegere comoda, ele nu sunt cele mai eficiente. Caloriferele din fonta si aluminiu, spre deosebire de cele din otel, sunt foarte eficiente.
Caloriferele din fonta sunt cele mai rezistente calorifere si fac fata foarte bine loviturilor, coroziunii si socurilor mecanice. In cazuri bune, un astfel de calorifer te duce si pana la 30 de ani. Au o inertie termica crescuta, sunt utile pentru centralele termice si pot functiona la temperaturile mici, asta in timp ce incalzesc camere mari.
Dezavantajele unui astfel de calorifer sunt urmatoarele: au dimensiuni mari, inghit o cantitate cam mare de apa si sunt cam greu de curatat.
Caloriferele din aluminiu sunt caloriferele aparute recent pe piata. Acestea sunt foarte eficiente, rezista pana la 20 de ani, iar garantia unui calorifer din aluminiu este, de obicei, intinsa pe o perioada lunga de timp.
Caloriferele se incalzesc intr-o perioada scurta de timp, consuma putin agent termic si sunt compatibile cu centralele termice cat si cu sistemele de incalzire centralizate. Au avantajul ca sunt de dimensiuni mici, ca au un design atragator si o greutate redusa. In plus, pretul caloriferelor din aluminiu este destul de accesibil.
Dezavantajele unui asemenea calorifer sunt reprezentate de faptul ca au o rezistenta scazuta, au un risc mai mare la deformare si o inertie termica redusa cand e vorba de racire.
Caloriferele din otel sunt cele mai des intalnite. Oamenii aleg calorifere verticale din otel pentru ca acestea sunt usor de transportat, nu costa foarte mult si pentru ca au preturi destul de mici. Sunt rezistente la temperaturi chiar si peste 100 de grade, iar astfel casa se incalzeste intr-o perioada scurta de timp.
Dezavantajele caloriferelor din otel sunt urmatoarele: au o durata mica de rezistenta, de circa 5-10 ani, au riscuri sporite de scurgeri si se degradeaza destul de rapid.
Concluzie
Sper ca ti-ai formulat o idee despre calorifere, despre tipurile de calorifere, despre avantajele si dezavantajele lor si sper ca ai aflat si informatiile de care ai nevoie pentru a face o alegere cat mai potrivita pentru tine si familia ta atunci cand vine vorba de radiatoare. Eu iti recomand sa alegi un calorifer din cele 5 prezentate mai sus, asta deoarece modelele prezentate isi fac treaba foarte bine, sunt rezistente, au fost testate de o multime de oameni care le-au recomandat la randul lor si, nu in ultimul rand, au niste preturi destul de accesibile.