Cele mai bune congelatoare 2022

In cazul in care congelatorul de care dispui in acest moment nu iti mai ofera suficient spatiu raportat la nevoile pe care le ai, venim in ajutorul tau cu cateva modele de congelatoare care ar putea fi ceea ce cauti.

Cum e si de asteptat, daca ai ajuns aici, atunci cu siguranta esti in cautarea unui congelator. Probabil te-ai intrebat pana acum ce model sa alegi, cu ce te ajuta tehnologiile de pe un congelator, cu ce te ajuta tehnologiile de pe un altul si mai mult ca sigur te-ai intrebat daca gasesti un model ieftin si bun.

Tocmai de asta am intocmit un top cu cele mai bune congelatoare si am scris la fiecare in parte avantajele si dezavantajele.

Topul este intocmit dupa mai multe criterii, cel mai important dintre ele fiind raportul calitate-pret, iar in lista de mai jos este foarte posibil sa gasesti un model potrivit pentru tine si familia ta.

1. Congelator Beko RFNA312K21W

Click pentru mai multe detalii

Modelul “RFNA312K21W” este unul dintre cele mai bune congelatoare cu sertare realizat de catre brandul Beko. Este un model vertical compartimentat cu 8 sertare, oferindu-ti un spatiu arhisuficient pentru a depozita alimentele pe perioade lungi de timp, avand o capacitate neta de stocare de 277l.

Acesta are un randament impresionant, asta deoarece ofera performante mari cu un consum destul de redus, facand parte din clasa de economie energetica A+.

Prin urmare, consumul anual este de 326 kWh/an. In legatura cu randamentul, acest congelator cu 8 sertare se descurca foarte bine si face fata multor situatii, avand o incadrare universala SN-T.

Are sistem de racire No Frost, asta insemnand ca temperatura ideala se mentine permanent si nu se formeaza gheata in congelator.

Pe langa acest sistem vine echipat si cu functia super freeze (congelare rapida), cu un sistem care te avertizeaza atunci cand usa nu este inchisa bine si cu sistem antibacterian.

Rafturile sunt realizate din sticla securizata si sunt rezistente la greutati de pana la 25 de kg, usile sunt reversibile, autonomia fara curent este de 18 ore si nivelul de zgomot este de 42 dB, un nivel care nu iti va produce disconfort.

Avantaje:

Are capacitate mare de stocare, putand stoca un volum net de 277l.

Accepta inghetarea in regim rapid, deoarece include functia Super Freeze si are un termostat reglabil.

Ofera o repartizare ideala a alimentelor, fiind compartimentat in 8 etaje.

Nu are vreun dezavantaj notabil, singura chestie ar fi ca sertarele par putin cam fragile (desi nu sunt).

2. Congelator Arctic ANC246+

Click pentru mai multe detalii

Ca tipologie, aici avem de-a face cu un congelator Arctic vertical cu 6 sertare si cu un spatiu de stocare de 215l, care este potrivit pentru proviziile unei familii de peste 4 persoane.

Clasa climatica SN si T il indica a fi un congelator schimbator, adaptandu-se in functie de temperatura externa. Este, pe langa asta, un produs cu un consum energetic scazut, de 257 kWh/an, avand clasa de eficienta energetica A+. In privinta congelarii, acesta are o eficienta medie, capacitatea de congelare fiind de 14 kg in 24 de ore, sprijinita de o autonomie de 16 ore in momentele fara curent.

Are panou LED, cu rol in setarea rapida a temperaturii si cu rol in avertizarea asupra starii de functionare. In plus, are si garnitura antibacteriana, aceasta continand aditivi speciali ce impiedica bacteriile sa se dezvolte in interiorul aparatului, protejand alimentele.

Printre functiile utile regasim si optiunea de super-congelare si tava pentru gheata, ideala pentru depozitarea alimentelor de dimensiuni mici. Pe langa asta, nivelul de zgomot emis este de 40 dB, astfel incat sa nu te deranjeze acustic nici in clipele in care esti langa congelator.

Si, nu in ultimul rand, modelul “ANC246+” vine cu Fast Freeze XL Zone, ceea ce inseamna ca ai la dispozitie mai multe optiuni de congelare si compartimente speciale.

Avantaje:

Are un pret accesibil.

Iti pune la dispozitie o depozitare organizata a alimentelor pe cele 6 sertare.

Asigura o economie de energie, facand parte din clasa A+.

Dezavantaje:

Nu este echipat cu functia No Frost.

3. Congelator Heinner HFF-160A+

Click pentru mai multe detalii

Daca esti interesat de un congelator Heinner performant, care sa aiba un pret bun, atunci vei fi incantat de modelul HF-160A+. Aparatul face parte din modelele verticale si este compartimentat pe 5 rafturi orizontale si transparente, ideale pentru a iti stoca in mod eficient alimentele. In plus, datorita sertarelor transparente, poti observa imediat spatiiile ramase neocupate.

Are un design placut si compact, este silentios, usor de folosit, sertarele se deschid regulamentar, usa de acces la interior este foarte ermetica, iar consumul energetic este foarte bun.

Capacitatea neta de stocare este de 160l, facand congelatorul ideal pentru o familie de 3-4 persoane si oferind spatiu pentru rezerve considerabile.

Clasa energetica a acestuia este A+, astfel consuma cu 24% mai putin si te ajuta sa economisesti bani. Are un nivel foarte redus de zgomot, de doar 43 dB, iar tu si familia ta nici nu o sa ii simtiti prezenta din acest punct de vedere.

Designul congelatorului este unul placut si compact, astfel incat acesta poate fi curatat foarte usor, iar dimensiunile destul de reduse ale acestuia, de doar 144 x 55 x 55 cm, sunt ideale si iti ofera posibilitatea de a amplasa frigiderul in orice zona a locuintei tale.

Dispune si de un control mecanic al temparaturii, are un dispozitiv de recirculare a apei si spre deosebire de majoritatea congelatoarelor cu preturi atractive, acest model are o garantie de conformitate mai extinsa, de 3 ani.

Avantaje:

Este un model Heinner ieftin si are o performanta optima.

Face parte din clasa A+, astfel incat o sa platesti mai putin la factura de la energia electrica.

Are capacitate de stocare mai mult decat suficienta pentru o familie de 3-4 persoane.

Dezavantaje:

Nu vine cu optiune no froost.

4. Congelator Star-Light CF-157AP

Click pentru mai multe detalii

Vrei un congelator care sa aiba un pret acceptabil, care sa functioneze bine si care sa iti ofere suficient spatiu pentru a iti depozita alimentele pentru familie? Star-Light CF-157AP s-ar putea sa fie ceea ce cauti.

Modelul pastreaza alimentele proaspete pe perioade indelungate de timp, iar asta fara ca tu sa stai cu griji in privinta facturilor. Spre deosebire de modelele scoase inainte, congelatorul consuma cu 20% mai putine resurse, facand parte din clasa energetica A+. Are un consum energetic de doar 213kWh/an.

Din punct de vedere al randamentului oferit, Star-Light CF-157AP are 5 compartimente care in total ofera loc de depozitare pentru 157 de litri. Din punctul meu de vedere, acest spatiu este arhisuficient pentru o cantitate destul de mare de alimente.

Are usi reversibile, clasa climatica a acestuia este N-ST, nivelul de zgomot este de doar 42 dB, iar greutate congelatorului este de 46 de kilograme, astfel incat o sa il poti muta oricand doresti in orice colt al casei.

In ceea ce priveste capacitatea de congelare, acesta are o valoare decenta, de 10Kg/24 de ore. In rest, nu sunt multe de zis despre acest model, este un congelator decent, care nu costa mult, dar care iti asigura un spatiu mai mult decat suficient pentru depozitarea alimentelor, astfel incat sa nu faci de fiecare data cate un drum spre hipermarket pentru a cumpara alimentele de care ai nevoie.

Avantaje:

Are un pret accesibil

Este economic, facand parte din clasa energetica A+

Are 5 compartimente, asigurand depozitarea in mod organizat a alimentelor

Dezavantaje:

Nu are functia No Frost

5. Congelator Whirlpool AFB601AP

Click pentru mai multe detalii

Este un congelator de dimensiuni reduse, ideal pentru persoanele care nu au nevoie de un spatiu de depozitare mare. Este, ca sa zic asa, un congelator realizat pentru aprovizionarile lunare sau la cateva saptamani.

Are patru compartimente etajate, un spatiu internet de 88 de litri, fiind numai bun de folosit de catre un cuplu, iar dimensiunile acestuia, de doar 85x55x58 cm reprezinta un avantaj, astfel incat il poti amplasa in orice loc din orice incapere, fara a te incurca.

Clasa climatica din care face parte este SN-ST, iar consumul energetic este de 179 kWh pe an, iar astfel modelul AFB601AP este incadrat in clasa economica A+.

Un alt avantaj este perioada de autonomie a congelatorului de 17 ore fara curent, o perioada mare pentru un congelator din aceasta categorie, mai ales daca luam in calcul ca pe piata sunt modele cu o autonomie similara, dar pretul acestora este dublu fata de cel al congelatorului Whirlpool.

Are functie de super congelare, iar temperatura acestuia poate fi setata dupa preferinte din termostat. In privinta zgomotului, acesta este redus, abia perceptibil, ceea ce reprezinta un motiv in plus pentru care merita sa achizitionezi congelatorul, pe langa dimensiunea redusa, pretul bun, autonomia si consumul redus.

Avantaje:

Raport calitate-performanta excelent

Nu are optiuni sau setari complicate

Ocupa putin spatiu

Are o autonomie fara curent impresionanta, mai ales pentru un congelator de asemenea dimensiuni.

Dezavantaje:

Are capacitate redusa de stocare, deci nici nu poate veni vorba sa fie achizitionat de catre o familie mai numeroasa. In schimb, este perfect pentru un cuplu.

Cum sa alegi cel mai bun congelator

Dupa acest clasament al celor mai bune congelatoare alese dupa cele mai importante criterii, ca de exemplu pretul si performanta oferita, o sa va ajut si cu niste sfaturi daca sunteti in cautarea unui congelator.

In primul rand, inainte de a te preocupa de specificatii, design si capacitate, ar trebui sa stabilesti cateva chestii de la care sa pleci: cine va folosi congelatorul, cum il va folosi si undeva va fi pozitionat.

Daca congelatorul il vei cumpara pentru una sau pentru doua persoane, atunci un congelator de dimensiuni reduse si cu un spatiu de depozitare mediu este suficient. In schimb, daca ai o familie de 3 sau mai multe persoane, va trebui sa alegi un congelator cu un spatiu de depozitare mai mare de 150 de litri.

In privinta folosirii nu sunt multe de zis: daca ai nevoie de un spatiu nu foarte mare de depozitare pentru alimente (carne, legume taiate, vinete coapte, fructe, sucuri), atunci va trebui sa cumperi un congelator vertical.

In caz contrar, daca vrei sa stochezi cantitati mari de alimente, daca vrei sa pastrezi multa carne si legume, va trebui sa cumperi o lada frigorifica pentru a eficientiza spatiul de stocare la maxim.

Spatiul pe care il ai la dispozitie in casa este si el un lucru de luat in seama. Alege un congelator de dimensiuni reduse daca nu ai prea mult spatiu sau daca stii ca te vei muta des, iar daca ai mult spatiu vei putea alege un congelator de marimi mari.

Pe langa cele prezentate mai sus va trebui sa ai in vedere si:

Consumul de curent. Un model care are un consum de curent redus este foarte eficient, vei putea economi sume maricele de bani pe termen lung.

Zgomotul. Majoritatea congelatoarelor au nivelul de zgomot undeva intre 40 si 45 dB. Alege un model care are un nivel al zgomotului sub 45, ideal ar fi de 40-43 dB.

Numarul de sertare. Este bine sa alegi un congelator care are mai multe sertare, iar dintre acestea sa fie unul care are volum marit.

Capacitatea de congelare. Ar fi bine sa cumperi un congelator care are o capacitate de congelare de 6-7 kilograme pe ora sau chiar si mai mult.

Atentie mare si cand vine vorba de volum. O sa gasiti in descrierea fiecarui congelator doua valori de volum: net si brut. Cel net este mai mic, iar cel brut este mai mare.

Volumul care trebuie luat in considerare este cel net. Pe langa volum ar trebui sa verifici daca congelatorul este No Frost sau nu. Cel No Frost este mai performant si pastreaza alimentele intr-o stare mult mai buna deoarece acest sistem de racire impiedica acumularea de gheata, raceste mult mai repede alimentele si mentine temperatura constanta in toate colturile congelatorului.

Concluzie

Acesta a fost topul celor mai bune congelatoare, iti recomand sa alegi un model dintre cele prezentate mai sus, in functie de preferinte si de suma pe care esti dispus sa o dai pentru un congelator.

Daca totusi doresti un alt model sau esti indecis ce congelator sa alegi din top, iti recomand sa te ghidezi dupa criteriile de mai sus si sa cumperi modelul care ti se pare cel mai potrivit pentru nevoile tale.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply