Cele mai bune scaune auto pentru copii 2022

Atunci când un copil vine pe lume, cu siguranță că părinții fac tot posibilul să îi ofere acestuia doar ce este mai bun. Cele mai frumoase hăinuțe, cele mai frumoase jucării, cel mai bun cărucior, dar și cele mai bune scaune auto pentru copii.

Să găseşti cel mai bun model de scaun auto pentru ca bebeluşul şi copilul, la modul general, să se simtă cât mai confortabil și pentru a se evita șocurile în timpul călătoriilor, nu este tocmai o sarcină simplă.

Un copil sau un bebeluș are dreptul la un mijloc de transport cât mai confortabil cu putință, adaptat vârstei și morfologiei sale. Pentru a găsi cele mai bune scaune auto pentru copii va trebui să tii cont de mai mulți factori sau de mai multe caracteristici.

Scaunul auto trebuie să fie ușor de instalat, să asigure siguranța copilului, să reziste până la 36 de kilograme și să păstreze igiena copilului.

În acest sens, am ales cele mai bune 5 modele de scaune auto pentru ca toţi părinţii să găseasca un scaun auto potrivit nevoilor copiilor și dorintelor pe care le au ei ca adulţi în legătură cu asigurarea confortului celor mici.

1. Scaunul auto RECARO Young Sport Shadow

Click pentru mai multe detalii

Cel mai vândut și mai popular scaun auto este din ce în ce mai inovator și evoluează din ce în ce mai mult. Aşadar, nu e de mirare faptul că a primit o mulțime de premii internaționale.

Producătorii au știut exact cum să îl doteze cu cele mai importante criterii – robustețe, confort, siguranță. Este un scaun auto ideal pentru grupa de vârstă 9-12 luni sau pentru copiii ce au între 9 și 36 de kilograme.

Scaunul Recaro Auto Young Sport este dotat cu o protecție suplimentară, utilă în cazul unui impact lateral, și oferă un confort optim. Vorbim, aşadar, despre un model de scaun auto care va ajuta copilul să profite de cele mai recente tehnologii. Un scaun foarte practic, oferit tuturor părinților care vor să facă o investiție sigură pe termen lung.

Scaunul auto RECARO Young Sport Shadow se poate instala foarte ușor în mașină și se poate întreține la fel de ușor. În plus, este cel care va evolua odată cu copilul, centurile de siguranță în cinci puncte putându-se înlocui cu cele în trei puncte.

Un model polivalent cu alte cuvinte, care nu îi va obliga pe părinţi să cumpere un nou scaun auto pe măsură ce copilul va crește.

Scaunul auto Recaro Young Sport Shadow este fabricat din cele mai inovatoare materiale anti-alergice, care lasă pielea să respire și nu lasă umiditatea să își facă apariția.

Pentru a răspunde cât ma bine tuturor gusturilor și nevoilor este disponibil pe mai multe nuanțe – gri, gri/negru sau negru/roșu. Și pentru părinții care știu cât de importantă este asigurarea siguranței copilului, tehnologia Recaro și testele efectuate reprezintă un plus.

2. Scaun auto Lorelli Premium Jupiter SPS

Click pentru mai multe detalii

Datorită acestui scaun auto, vor începe cele mai frumoase călătorii, demne de un pilot de Formula 1 și de un mic aventurier care începe să descopere lumea.

Bineînţeles, astfel de călătorii vor fi  cele mai plăcute și cele mai confortabile. Acest scaun auto este recomandat grupei 0-25 de kilograme, fiind alegerea ideală pentru părinții care își doresc cel mai bun scaun auto care se poate folosi timp de mai mulți ani.

Confortul sporit al celui mai bun scaun auto este asigurat de cotiere și de pernele reductoare pentru spate și pentru cap. Se va asigura nu numai confortul excelent, ci și o siguranță sporită în caz de impact puternic.

Scaunul auto Lorelli este reglabil și  dotat cu o protecție laterală SPS. În plus, siguranța copilului va fi asigurată de centurile de siguranță multiple cu prindere în cinci puncte și de centurile reglabile în patru poziții. În plus, instalarea sa este și mai ușoară pentru un plus de confort.

Este un scaun polivalent care se va schimba in funcție de nevoile copilului. O siguranță  avansată și un confort maximum pentru copilul care este în creștere. Cu alte cuvinte, îmbină de minune flexibilitatea cu siguranța.

Se poate monta atât cu spatele la direcția de mers, cât și cu fața, atunci când bebeluşul se va mări.

Intreținerea acestui scaun este una extrem de ușoară, deoarece husele sunt detașabile și se pot spăla în mașina de spălat.

Materialul din care sunt confecționate este extrem de moale, de rezistent și  de plăcut la atingere, prietenos cu pielea copilului.

3. Scaunul auto Kinderkraft Comfort Up

Click pentru mai multe detalii

Pregătiţi-vă pentru cele mai lungi călătorii făcute alături de copiii voştri aşezaţi în cel mai bun scaun auto. Kinderkraft Comfort Up este un fidel companion pentru copil şi un aliat polivalent pentru părinţi.

A fost în așa fel gândit și creat pentru ca fiecare copil să fie în deplină siguranță și să se bucure de un confort sporit pe drum. Acest model de scaun auto este unul dintre cele mai bune de pe piață și popularitatea sa este în continuă creștere.

Scaunul a fost prevăzut cu un înălțător pentru șezut, spătar rabatabil și tetieră, toate dintr-un material de calitate care respiră și care va asigura un confort sporit copilului.

Scaunul se poate rabata în mai multe poziții, tetiera se poate ajusta în funcție de înălțime, iar reductorul său reglabil pentru cap asigură și mai mult confort.

Și chiar dacă designul său este extrem de modern sau structura sa este puțin mai rigidă, asta nu înseamnă că nu asigură confort și protecție maximă, mai ales în timpul somnului.

Scaunul autor Kinderkraft Confort Up, după cum o arată și numele său, îmbină perfect confortul și siguranța pentru cele mai liniștite drumuri și un som mai mult decât plăcut. Este un scaun foarte bine gândit și foarte practic, cu un design modern si foarte frumos, dar și foarte lejer.

Are cu siguranță o mulțime de atuuri pentru a asigura confortul și siguranța celui mai important și mai nou membru al familiei.

Fiecare călătorie cu acest model de scaun auto se va transforma într-o experiență unică și confortabilă pentru micuţi.

4. Scaun auto Krausman Safe

Click pentru mai multe detalii

Scaunul auto Krausman Safe ocupă locul 4 în topul “cele mai bune scaune auto pentru copii“ pentru că vine cu un plus de siguranță și de ergonomie, fiind testat în conformitate standardele europene și fiind realizat din materiale de cea mai bună calitate.

Materialul său este dublat și căptușit, lasă pielea să respire iar centurile cu prindere în cinci puncte sunt ajustabile pe înălțime. Cu alte cuvinte, scaunul auto Krausman Safe este atât estetic, cât și performant, și este foarte apreciat pentru functionalitățile sale, dar și pentru stilul său modern.

Este aliatul ideal pentru micile și marile aventuri, păstrând în același timp confortul optim și siguranța copilului. Centurile sunt reglabile și prezintă o protecție suplimentară în jurul pieptului.

Aşsadar, scaunul auto Krausman Safe îi va liniști pe toți părinții datorită dotărilor sale. Acesta mai deține o protecție pentru impact lateral și PPE de absorție a energiei de spumă, ceea ce înseamnă că va proteja copilul de la cap până la șolduri, oferind și protecție laterală corectă pentru umeri.

Și pentru că la drumuri mai lungi, poziția corpului joacă un rol foarte important, scaunul auto Krausman Safe dispune de un reductor reglabil pentru cap.

Tetiera sa este și ea reglabilă pe înălțime. Este foarte confortabil, materialul respirabil, este modern și plăcut, transformând toate traseele cu mașina într-un veritabil moment plin de plăcere.

Este robust şi solid, şi se poate spune că va crește odată cu copilul, putându-se folosi de la 9 luni și până la 12 ani.

În concluzie, răspunde de minune tuturor nevoilor, atât în materie de siguranță, cât și de inovații. În plus, este un produs foarte estetic.

5. Scaun auto U-GROW U208-ECO 

Click pentru mai multe detalii

Scaunul auto reprezintă cea mai importantă preocupare a păriniților deoarece acesta ar trebui sa reprezinte o investiție sigură și de viitor. In acest sens, scaunul auto U-GROW U208- ECO reprezintă o foarte bună alegere, putând fi folosit de copil de la 9 la 12 ani.

Tetiera sa este reglabilă în 6 poziții, spătarul este detașabil, iar șezutul poate să fie folosit pe post de înălțător. Aşadar, vorbim despre un model de scaun care le va permite părinților să fie liniștiți și copiilor să se simtă în largul lor. In plus, imprimeul său vesel îi va atrage cu siguranță pe copii.

Oferă un confort excepțional în cazul în care se călătoreşte pe trasee lungi și oferă o stabilitate maximă.

U-GROW U208-ECO  este un scaun polivalent, ajustabil, cu o tapițerie moale, cu un raport preț-calitate excelent. De asemenea, copilul se va simți în siguranță datorită lui, fără să se simtă însă incomod în vreun fel.

Este ergonomic și securizant, de o calitate care le va permite părinţilor să conducă senini și calmi ştiindu-şi copiii în siguranţă.

Sistemul de prindere poate părea puțin cam complicat la început, dar odată obișnuiţi să îl utilizeze, părinţii nu vor mai avea probleme.

Oricum este cel mai sigur mod de prindere. Acest model de scaun auto este foarte bun pentru copiii mai mari de un an, deoarece nu are poziție de somn.

Și pentru că morfologia copilului cere un maximum de siguranță, dar și de confort, acest model de scaun auto reprezintă un accesoriu ingenios, cel mai bun compagnon pentru cele mai lungi trasee.

Cum să alegi cel mai bun scaun auto

Pentru că siguranța unui copil nu este un lucru cu care să poți glumi și pentru că fiecare pasager din mașină trebuie să aibă scaunul său, cel mai bine ar fi să se prevină orice pericol atunci când se transportă copilul cu mașina.

Căutarea celui mai bun model de scaun auto poate să fie o adevărată provocare pentru părinți.

Din acest motiv, aceştia trebuie să fie cât mai bine informaţi înainte de a achiziționa acest tip de produs.

În primul rând, trebuie să se decidă un scaun auto perfect adaptat pentru tipul de mașina, compatibil cu aceasta, cu alte cuvinte, dar perfect adaptat și pentru nevoile copilului.

Trebuie să fie, de asemenea, foarte ușor de instalat, de folosit sau de întreținut. Ce înseamnă însă un scaun auto ideal sau cel mai bun scaun auto?

În primul rând, un scaun auto trebuie să se aleagă în  conformitate cu normele de siguranță europene în vigoare. De asemenea, trebuie să se aibă în vedere că trebuie să fie montat conform instrucțiunilor furnizate de către prodcător.

Apoi, va trebui să se ţină cont de vârsta copilului, dar până la urmă greutatea este un factor decisiv în alegerea pe care părinţii o vor face.

În acest sens, există mai multe tipuri de scaune auto:

    • grupa 0 – pentru bebeluşi de la 0 până la 9 luni şi 0-10 kg.
    • grupa 0+ + aceasta este, de fapt, grupa 0 extinsă cu 3 luni şi cu 3 kg, ideală adică pentru bebeluşi de la 0 la 12 luni şi 0-13 kg;
    • grupa 1 –pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani, cu greutatea între 9 şi 18 kg;
    • grupa 2 –  pentru copii care au vârsta de peste 3 ani şi care au până la 8 ani, cu greutatea cuprinsă între 15 şi 25 kg;
  • grupa 3 –pentru copii cu vârsta cuprinsă  între 6 şi 12 ani, cu greutatea între 22 şi 36 kg.

Există însă pe piață și modele de scaune care se pot adapta  mai multor grupe şi care sunt alese de majoritatea părinților, deoarece reprezintă cea mai bună investiție pe termen lung.

Siguranța copilului în mașină este un criteriu la fel de important. Cele cu un sistem Isofix sunt un veritabil must have atunci când vine vorba despre siguranța copilului.

De asemenea, părinţii trebuie să îşi facă timp să citească fișele produsului pe care doresc să îl aleagă și să cceară sfatul specialiștilor.

În măsura posibilităţilor, trebuie să se încerce montarea scaunului în mașină pentru a se constata efortul necesar pentru montarea sa, de cât de ușor se pot ajusta centurile sau de cât de ușor se poate instala copilul în el.

La fel de important este ca părinţii să vadă modul în care reacționează copilul şi cum se simte în scaun.

Nu în ultimul rând, părinţii trebuie să se asigure că husele sunt detașabile, dintr-un material moale și plăcut la atingere, care lasă pielea să respire.

O alegere bună înseamnă și criterii precum reputație, calitate, funcționalitate, accesibilitate și cel mai bun preț. Părinţii nu ar trebui să aleagă un produs SH, mai ales de pe Internet, deoarece nu îşi pot da seama de starea sa.

Concluzie

Nu vă țineţi niciodată în brațe copilul atunci când alegeţi un traseu mai scurt. În caz de accident, nu îl veţi proteja la fel cum o face un scaun auto.

Cel mai bun scaun auto este cel care va repartiza șocul. Cele mai rezistente părți ale corpului vor fi astfel solicitate și cele mai fragile vor fi protejate.

Aşadar, ar trebui să fiţi cât mai intransigenţi cu privire la acest subiect și să nu acceptaţi niciun compromis, nici chiar pentru o scurtă plimbare.

Atunci când vine vorba despre siguranța copiilor nu există “prea exigent“! Aşa cum nu vă imaginaţi viața fără mașină, nu ar trebui să vă imaginaţi nici viața fără un scaun auto.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply