Cele mai bune televizoare 2022

Datorita unei game foarte largi de televizoare, a devenit destul de greu sa alegi cel mai bun produs. De aceea, suntem aici pentru a-ti prezenta cele mai bune 5 televizoare, referindu-ne la cel mai important aspect: raportul calitate/pret.

Dupa cum am spus, mai jos urmeaza sa iti prezentam cele mai bune televizoare, televizoare ce fac parte atat din gama 2015, cat si din 2016, televizoare ce provin atat de la cei mai cunoscuti producatori, cat si de la un producator mai putin cunoscut in tara noastra, insa nu va vom devoala aceste lucruri dinainte de a trece la prezentarea produselor.

Si cum prea multa vorba strica, sa trecem la primul produs.

1. Samsung 40JU6000

1Click pentru mai multe detalii

Locul 1 este ocupat de un televizor ce face parte din gama 2015 a producatorului sud-coreean, televizor ce poate fi gasit la un pret de 2.900 – 3.100 lei in mai toate magazinele. Acest televizor realizat de cei de la Samsung ne ofera un design foarte indraznet, iesind in evidenta prin faptul ca ecranul este bine ingradit de o rama destul de groasa, dar acest lucru aduce un plus de eleganta televizorului prin sporirea efectului de adancime.

Chiar si asa, avem un televizor cu un profil destul de slim, picioarele sale realizate din plastic de o culoare neagra mata oferind un plus de siguranta in momentul plasarii televizorului pe un suport sau o masa.

Trecand la specificatiile tehnice ale acestui televizor, observam faptul ca ne ofera in primul rand o diagonala de 101 centimetri, diagonala care facand referire la concurenta este putin mai mica. Datorita faptului ca avem un televizor UHD imaginile sunt oferite la cea mai buna claritate, dimensiunea acestora fiind de 3840 x 2160 pixeli.

Pentru cei ce nu cunosc prea bine Ultra HD-ul, trebuie specificat ca aceasta calitate ne ofera imagini de 4 ori mai bune decat in cazul unui televizor cu imagini redate la o calitate Full HD.

Producatorul ne-a oferit si multiple functii, pe langa indicele PQI de 800, acestia s-au ocupat si de aducerea unor functii interesante in ceea ce tine culoarea, contrasul si cadrul de miscare al imaginii.

Printre tehnologii avem PurColor ce ne ofera o procesare mai buna a culorilor, Wide Color Enhancer pentru o imagine ca mai clara, Micro Dimming Pro pentru a stabili contrastul si Contrast Enhancer pentru a imbunatati contrastul. De altfel, datorita tehnologiei Auto Motion Plus ni se ofera o redare cat mai fluida a imaginilor.

Asadar, avand in vedere toate tehnologiile putem spune ca avem un rezultat final destul de interesant. Nu sunt mari lucruri de specificat despre sistemul audio, avand doar doua difuzoare de 10W fiecare, cu caracteristicile deja cunoscute (DTS in mare parte), ceea ce inseamna ca sunetul oferit nu va fi oferit la o calitate maxima, fiind la nivelul mediu daca putem spune asa.

In conclzuie, facand referire la rapotul calitate/pret si la faptul ca televizorul vine echipat cu sistemul de operare propriu (Tizen OS), putem spune ca Samsung 40JU6000 isi merita pe deplin locul 1.

2. Samsung 40KU6172 – Televizor curbat

2

Click pentru mai multe detalii

Pe locul 2 avem un televizor tot de la producatorul sud-coreean Samsung, fiind vorba de modelul 40KU6172, televizor ce pare destinat unor clienti mai pretentiosi, facand referire la designul si calitatile acestui televizor.

In tara noastra, televizoarele cu ecran curbate nu au avut un succes prea mare, probabil din pricina faptului ca au un pret destul de ridicat, insa acest model nu beneficiaza de un pret tocmai ridicat daca ne referim la cele amintite mai sus. Pretul televizorului variaza in jurul sumei de 2.500 – 3.000 lei.

Ca tot am laudat atata design-ul, trebuie sa va linistiti pentru inceput, deoarece chiar daca modelul 40KU6172 face parte din gama 2016 a producatorului, aflam ca cei de la Samsung au folosit acest tip de ecran si pe televizoarele din 2015, dar nu doar Samsung au realizat pana acum televizoare curbate.

Probabil ca sud-coreenii si-au dorit sa mearga la sigur cu aspectul exterior al televizorului si tocmai de aceea au realizat un ecran curbat. Chiar daca este un design relativ nou, pretul nu este exagerat pentru numele brandului si specificatiile ce se regasesc in interiorul acestui Smart TV.

Cam atat in ceea ce tine design-ul acestui televizor, acum urmeaza sa trecem in revista cateva din specificatiile tehnice ale produsului. In primul rand, sud-coreenii ne-au oferit o imagine 4K, adica tot ceea ce era mai bun, iar cei ce vaneaza televizoare bune stiu ce inseamna o imagine 4K in comparatie cu o imagine de rezolutie Full HD.

Pe langa faptul ca ni se ofera o imagine 4K, cei de la Samsung au integrat si multiple tehnologii, unele fie pentru un plus de imagine, altele pentru ca si-au dorit un produs finit excelent.

O prima tehnologie integrata pe acest televizor ar fi cea HDR (High Dynamic Range), tehnologie care, dupa cum spune si numele ne va oferi imagini la o calitate mult mai buna, culori mai vii, contrast mult mai puternic dar si o vizibilitate in departare foarte buna. Pe langa faptul ca acest ecran curbat are rol in design, tot datorita faptului ca este curbat putem obtine cele mai bune imagini fara a fi nevoie de pozitionarea intr-o anumita pozitie.

Ca si la produsul anterior, nu sunt mari lucruri de spus despre sunetul acestui televizor, la baza stand acelasi sistem audio cu o putere de 20W. Ca si sistem de operare, pe acest televizor gasim Tizen OS, sistem propriu Samsung recent acutalziat la cea mai noua versiune.

Ni se ofera o interfata rapida si usor de utilizat, interfata ce ne pune la dispozitie accesul la foarte multe jocuri dar si aplicatii pentru elevi si nu numai.

Putem spune ca pe segmentul acesta de pret, modelul Samsung 40KU6172 reprezinta o varianta foarte buna de Smart TV si isi merita fara probleme locul 2 in aceasta ierarhie.

3. Sony Bravia 40R450

3Click pentru mai multe detalii

Pe locul 3 se situeaza un televizor de la producatorul japonez Sony, producator ce probabil si-a dorit sa realizeze un televizor ceva mai simplu, pentru a ne aminti cum arata un televizor acum cativa ani si ce reprezenta cu adevarat un televizor acum cativa ani.

Acest televizor soseste cu o digoanala de 102 centimetri, astfel, ni se pune la dispozitie o diagonala mai mult decat ok pentru ca televizorul sa poata fi folosit intr-o incapere cu dimensiuni ceva mai mari. Pe ecranul de 102 centimetri urmeaza sa fie redate imagini la o calitate foarte buna, deoarece la baza avem o rezolutie Full HD, dar si multiple tehnologii ce nu fac altceva decat sa imbunatateasca contrastul si calitatea imaginii.

Printre aceste tehnologii amintim 24p True Cinema, Resolution Enhancer, Advanced Contrast Ehancer, Motionflow XR100. In special datorita ultimei tehnologii amitnite, putem spune ca imaginile oferite vor fi la o calitate foarte buna, urmand sa se descurce de minune in rularea filmelor cu o actiune rapida si continua dar si a evenimentelor sportive.

In ceea ce tine sunetul, cei de la Sony ne-au oferit doua difuzoare cu o putere total de 8W, deci destul de putin, chiar daca japonezii ne ofera si tehnologii pentru un sunet mai clar si mai puternic, tehnologii din setul dolby.

Despre design nu sunt prea multe lucruri de spus, avem un televizor cu linii destul de groase, un suport destul de impunator ce nu ofera neaparat senzatia de siguranta, dar si senzatia de mare.

Privit din lateral, observam ca in ciuda suportului si a liniilor ce ingradesc ecranul ceva mai groase, avem un televizor destul de slim facand referire la ceea ce se afla pe piata acum 3-4 ani, deoarece in opinia noastra cei de la Sony au vrut sa reediteze un televizor din acea perioada prin modelul Sony Bravia 40R450.

Insa datorita pretului ce fluctueaza in jurul sumei de 1.500 – 1.800 putem spune ca este o varianta foarte buna in cazul in care iti doresti un televizor ceva mai simplu insa cu multiple functii si intrebuintari.

4. LG 43LF510V

4

Click pentru mai multe detalii

LG este un producator consacrat in lumea electronicelor si a electrocasnicelor, avand un succes destul de mare si in tara noastra, iar pe locul 3 din punct de vedere al celor mai bune televizoare se situeaza un model de la producatorii coreeni, LG. LG 43LF510V reprezinta numele unui televizor cu ecran Full HD, nefiind un Smart TV. Acesta face parte din gama 2015 a producatorului, avand la baza un aspect exterior elegant dar si un sunet puternic si precis.

Cu siguranta se poate plia perfect intr-un living mare si nu numai. Per ansamblu acest televizor este unul foarte interesant, iar in schimbul pretului merita pe deplin locul 3, insa mai jos urmeaza sa trecem in revista toate elementele interesante ale acestui televizor.

In primul rand, avem un televizor destul de subtire daca facem referire si la concurenta, pe acelasi segment de pret, in timp ce marginile de culoare neagra lucioasa dau un aspect premium produsului. Chiar daca avem o rama putin mai lata, ofera o senzatia interesanta de adancime.

Suportul de prindere este unul clasic LG, ce are la baza doua picioare dispuse lateral, cu siguranta acestea mentinand greutatea destul de redusa a lui LG 43LF510V.

Ecranul de 109 centimetri al acestui televizor ne ofera o vizibilitate foarte buna datorita unghiurilor acestuia, imaginile fiind foarte clare datorita rezolutiei Full HD dar si a tehnologie DHC ce are ca scop evidentierea culorilor pentru ca acestea sa fie cat mai clare si mai concise, oferind o senzatie plcuta in momentul vizionarii continutului video.

Evident orice poate fi reglat, de la luminozitate si pana la contrast, setarile fiind facute pe placul tau. Sistemul audio este de doar 10W, avand un sunet destul de preci datorita functiilor Dolby ce stau la baza acestui produs.

Dupa cum am spus si la inceputul descrierii produsului, LG 43LF510V isi merita cel de-al 3-lea loc in aceasta ierarhie facand referire la clasicul si mult cunoscutul raport calitate/pret si nu numai.

5. Horizon 40HL737F

5

Click pentru mai multe detalii

Ocupantul locului 5 in topul ceor mai bune televizoare este TV-ul realizat de cei de la Horizon, modelul 40HL737F, televizor ce este recomandat spre a fi amplasat intr-o camera ceva mai mare sau intr-un living spatios datorita dimensiunii sale de 101 centimetri.

Acest teelvizor este destul de accesibil, insa in ciudata accesibilitatii avem anumite functii inteligente, in special pentru redarea celor mai calitative iamgini dar si o extra-garantie de pana la 5 ani. Printre punctele forte ale acestui televizor regasim functiile smart, aspectul exterior placut, ecranul Full HD, diagonala de 101 centimetri si un sunet precis si puternic.

Televizorul realizat de cei de la Horizon, cu diagonala de 101 centimetri ne pune la dispozitie imagini la o calitate Full HD, cu o luminozitate de 300 cd/mp, astfel, pe ecranul impunator al televizorului urmand sa ne fie servite iamgini la o calitate foarte buna, bine luminate.

Pe langa aceste lucruri, ecranul ne ofera aspectul de 16:9 al imaginii, unghi perfect de vizibilitate (178/178 grade), deci imaginea se va vedea fara probleme din unghiul din care alegeti sa priviti la ecranul tv-ului. Sistemul audio cu o putere de 12W are la baza cunoscutele si indragitele tehnologii Dolby dar si Equalizer pentru a ne servi un sunet foarte bun.

Nu sunt prea multe de spus despre design-ul acestui televizor, fiind unul oarecum clasic cu linii destul de subtiri ce nu pot decat sa avantajeze ecranul si asa mare, un suport dispus pe laterala, ceva in genul celor de la LG, cu acelasi plastic de culoare negru lucios.

Putem spune ca avem chiar si un aspect slim facand referire la alte modele ce se situeaza pe acest segmen de pret: 900 – 1.200 lei.

Horizon 40HL737F isi merita fara nicio problema cel de-al 5-lea loc, deoarece ne ofera niste specificatii interesante, un aspect dragut si un pret foarte accesibil.

Concluzie

Asadar, dupa cum ai vazut mai sus, ti-au fost prezentate cele mai bune 5 televizoare, referindu-te in mare parte la raportul calitate/pret. Astfel, mai sus gasesti atat televizoare cu un aspect interesant, dar si televizoare cu cele mai bune specificatii si nu in ultimul rand, televizoare cu preturi accesibile.

In cazul in care te-ai lamurit in privinta vreunui produs prezentat mai sus, poti cauta in oferta magazinelor sa aflii pretul actualizat al produsului preferat. In cazul in care doriti o parere persoanal, va sfatuim sa alegeti Samsung 40KU6172, televizor care chiar daca poate fi mai scump decat ocupantul primului loc, isi merita banii fara nicio problema.

De altfel, este alegerea ta, modelul ales de noi fiind doar un sfat personal.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply