Fier de calcat profesional

Fierul de calcat este unul dinte aparatele electrocanice indispensabile, care este folosit cel putin o data pe saptamana, si nu doar cateva minute, asigurand aspectul ingrijit al hainelor, perdelelor, fetelor de masa si alte materiale.

Talpa ideala a fierului de calcat este cea care aluneca usor, nu ingalbeneste si nu pune in pericol materialul, indiferent de natura acestuia. Pentru a face fata tuturor solicitarilor, un fier de calact, sau o statie de calcat, trebuie sa indelpineasca conditii precum durabilitatea, performanta, debitul de abur pe minut, capacitatea rezervorului de apa, timpul in care se incalzete si rezistenta la zgarieturi. Poti alege fierul de calcat in functie de design sau spatiul pe care il ocupa, in functie de putere si rezistenta.

Iti prezentam mai jos cinci modele de fier de calcat profesional pentru a te ajuta sa achizitionezi modelul potrivit.

1. Fier de calcat fara fir Tefal FreeMove FV9970

Click pentru mai multe detalii

Manevrabil si economic, cu un design placut si modern, fierul de calcat Tefal FreeMove este un mod comod de a duce la bun sfarsit o sarcina casnica necesara: calcatul hainelor, al lenjeriilor, fetelor de masa sau a perdelelor.

Mobilitatea sa este data de faptul ca este wireless, nu are cablu, ceea ce iti permite sa il folosesti in jurul mesei de calcat fara sa fii incomodat de cablu. Reincarcarea continua este foarte folositoare deoarece fierul se reincarca pe parcursul fiecarei pauze, se incarca eficient timp de 4 secunde, si poate fii folosit alte 30 de secunde, si ramane la o temperatura inalta chiar si dupa avertizarea de reincarcare.

Pentru a evita pierderile de energie, aburul variabil, de 35 g/minut, este actionat prin apasarea unui buton atunci cand ai nevoie de el. Puterea de 2000 W este de eficienta 100%, insa ofera si optiunea Turbo, de 180 g/minut, pentru cutele dificile.

Este usor de alimentat cu apa datorita sistemului de alimentare foarte larg, astfel incat rezervorul interior pentru apa poate fi umplut in 4 secunde. Sistemul dublu anti-picurare previne scurgerea de apa, indiferent de functia pe care o indeplineste fierul de calcat.

Talpa fierului de calcat are functia Autoclean, cu o difuzie optima a aburului, poate fi intretinuta usor, alunecand fara efort pe orice textura care trebuie indreptata, iar rezistenta sa este data de sitemul anti-calcar incorporat.

Aburul poate fi folosit si pe verticala, astfel incat poti indrepta orice cuta chiar de pe o haina care este pe umeras.

Functiile ajutatoare si durabilitatea sunt eficiente si comode pentru a indrepta orice material textil.

2. Fier de calcat Philips Azur GC4860/02

Click pentru mai multe detalii

Fierul de  calcat Philips Azut este metoda de a indrepta orice material textil fara efort, pozitionat atat orizontal cat si vertical. Usor de utilizat, alunecand fara problem pe orice tip de material, fierul de calcat este stabil si foarte mobil.

Pentru performanta deosebita, cei 2600 W folosesc economic si eficient energia, impreuna cu debitul de abur continuu de pana la 50 g/minut, pentru rezultatele dorite. Pentru cutele dificile, fierul de calcat are functia cu jet de abur de pana la 200 g/minut, cu o aplicare eficienta. Functia de oprire automata este sigura si economica, oprind automat fierul de calcat daca nu a fost utilizat timp de 10 minute.

Talpa SteamGlide are o rezistenta buna impotriva zgarieturilor, gliseaza foarte bine si este mult mai usor de curatat fata de alte modele. Greutatea si designul sau optim il fac usor de manevrat  si depozitat , iar orificiul de umplere al rezervorului pentru apa are deschidere lateral, pentru mai mult confort. Varful unic pentru eliberarea aburului are orientare si fante special alungite astfel incat sa permita accesul aburului in cele mai inguste zone pentru rezultatele dorite chiar si in zone greu accesibile.

Alte functii ajutatoare sunt: functia anti-picurare, functia anti-calcar, sistemul de stocare cablu si functia de pulverizare. Lungimea cablului, de 2.5 metri, permite accesul materialului pe zone intinse, astfel incat il poti folosi, impreuna cu functia de aburi pe vertical, pentru a indrepta perdele sau haine puse pe umeras.

Raportul calitate- pret este unul satisfacator, incadrandu-l in categoria celor mai bune produse profesionale pentru indreptat textile.

3. Statie de calcat Tefal Optimo GV4630

Click pentru mai multe detalii

Statia de calcat de inalta presiune Tefal Optimo este potrivita pentru cei care au o familie mai mare sau vor sa aiba materiale perfect indreptate in timp scurt. Talpa aluneca usor pe orice tip de material, iar butonul pentru abur este foarte usor de folosit.

Sistemul Easy Cord permite o mobilitate extinsa a cablului, pentru a te putea bucura de flexibilitate pe zone intinse. Statia este gata de utilizare in 4 minute, presiunea aburului este de 4.2 bar, iar jetul de abur este de 11o g/minut. Aburul puternic permite indreptarea pe o singura parte a materialului, astfel incat nu trebuie sa te intorci la acelasi articol de imbracaminte pentru a obtine rezultatul dorit.

Talpa este confectionata din ceramica, aluneca foarte usor si are protectie impotriva zgarieturilor. Pentru o eficienta 100% impotriva cutelor difcile, statia poate fi folosita si pe vertical, pentru hainele de pe umeras sau perdele. Sistemul de stocare cablu este folositor atunci cand nu utilizezi statia de calcat si vrei sa o depozitezi. Rezervorul de 0.7 l este usor de alimentat cu apa, iar aburul rezultat nu va permite picaturilor de apa sa se scurga pe talpa statiei.

Partea statica, suportul, este robusta si parti anti-alunecare pentru mai multa siguranta si stabilitate.

Raportul pret calitate este unul foarte bun, statia de calcat este durabila si practica.

4. Fier de calcat Tefal Ultimate Anti-Calc FV9640

Click pentru mai multe detalii

Fierul de calcat Tefal Ultimate garanteaza indreptarea si celor mai dificile cute, datorita sistemului de abur puternic, este practic si are o stabilitate buna. Greutatea sa este una considerabila doar cat sa asigure stabilitate si o alunecare optima pe suprafetele materialelor, insa nu este incomoda.

Acopera o suprafata mare de calcare datorita cablului lung si flexibil. Debitul de abur este de 50 g/minut, iar jetul de abur este de 200 g/minut. Functia de anti-picurare impiedica picurii de apa sa se scurga pe talpa fierului de calcat, iar functia de pulverizare va actiona eficient asupra cutelor dificile prin vapori de apa care te vor ajuta sa obtii rezultatul dorit. Cea mai importanta functie ce ii ofera fierului de calcat durabilitatea este functia Anti- Calc, prin colectarea calcarului astfel incat fluxul aburului nu va fi redus sau intrerupt.

Talpa din duriliu este facuta sa reziste alunecarilor de lunga durata, fiind acoperita cu un strat de oxid de paladiu, iar petele de pe material sunt descompuse in gaz sau abur. Functia de auto-inchidere se activeaza in momentul in care nu este utilizat timp de 30 de secunde in pozitie orizontala sau 8 minute in pozitie verticala.

Debitul mare de abur, incalzirea rapida, colectarea calcarului si faptul ca este un fier de calcat silentios sunt caracteristicile ce recomanda acest fier de calcat profesionist.

5. Fier de calcat Bosch Sensixx’x DA30 TDA3026010

Click pentru mai multe detalii

Fierul de calcat prezentat de Bosch este usor de manevrat si foarte practic, incalzindu-se repede. Designul sau este modern si practice, este un fier de calcat usor, cu o greutate suficienta cat sa ii dea stabilitatea necesara.

Talpa Ceranium Glissee aluneca usor pe orice fel de material, fara sa lipeasca sau sa ingalbeneasca textila, este multidirectional, distribuind caldura optim, lentru o acoperire de 100% si are un design avansat ce permite aburului sa indrepte materialul din mai multe directii. Functia anti-picurare impiedica picaturile de apa sa se scurga pe talpa, iar sistemul anti-calcar incorporat ajuta la auto-curatarea fierului de calcat, pentru a nu opri fluxul aburului.

Debitul de abur este de 40 g/minut, iar jetul de abur este de 160 g/minut, pentru cutele dificile asupra carora gtrebuie sa insisti. Optiunea de a calca si pe vertical este foarte folositoare atunci cand ai nevoie sa indrepti un articol de imbracamingte ce se afla pe umeras sau perdelele. Varful cu aburi este folositor pentru zonele greu de accesat, distribuind uniform aburul pentru un rezultat optim.

Lungimea cablului, de 2 metri, iti permite mobilitate extinsa pentru a putea acoperi si zone mai largi. Este un aparat casnic ce indeplinste toate solicitarile, indiferent de tipul materialului.

Concluzie

Modelele prezentate mai sus au caracteristici diferite, tocmai pentru a individualiza solicitarile pe care le ai pentru un fier de calcat. Talpa din teflon sau ceramica este cea mai buna, avand calitatea principala de a nu se lipi de material, indiferent de finetea sau robustetea acestuia, iar debitul jetului de aburi va face diferenta intre cutele indreptate perfect si repede si cele asupra carora va trebui sa inisti.

Fierul de calcat are putere reglabila si este foarte important sa te informezi inainte de tipul materialului si temperatura pe  care a cesta o suporta, in vederea obtinerii  rezultatului dorit. Functia de auto-oprore este foarte folositoare in momentru in care nu utilizezi fierul decalcat, economisind eficient energia.

Functiile special difera si pot fi foarte ajutatoare pentru materialele delicate si pretentioase. Aspectele mentionate mai sus te vor ajuta sa alegi modelul potrivit nevoilor si preferintelor tale pentru achizitionarea unui fier de calcat profesional.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply