Lanterna Profesionala

Astazi o sa va prezentam 5 tipuri de lanterne profesionale potrivite pentru a fi folosite la orice. Am ales cu atentie 5 lanterne fiind numai bune pentru buzunarul fiecarui om indiferent de nevoile lui incadrandu-se intr-un interval de pret favorabil pentru oricine care isi doreste o lanterna.

Diferentele dintre o lanterna profesionala si una de uz general sunt putine dar consistente. In primul rand pretul este o caracteristica destul de importanta, aceste lanterne fiind mult mai scumpe decat unele normale. Lanternele profesionale au fost concepute pentru a fi utilizate in conditii speciale care depasesc limitele lanternelor normale.

O diferenta importanta este cea referitoare la tipul de acumulatori sau baterii pe care le poti utiliza la lanterne.

Aceasta a fost o scurta introducere in “lumea lanternelor profesionale”.

1. Lanterna profesionala cu LED 13800 lm

21

Click pentru mai multe detalii

Lanterna profesionala cu LED 13800 lm a fost conceputa sa fie utilizata in conditii vitrege de viata. Aceasta lanterna are 12 leduri care pot lumina in 5 moduri diferite: SOS, Stroboscop, Scazut, Mediu si Puternic. Este construita dintr-un aliaj de aluminiu anti-abraziv care este folosit si in industria aviatica.

Lanterna este antiderapanta, solida, rezistenta la socuri si la zgarieturi. Durata de viata este de pana la 100.000 de ore aceasta avand o lumina foarte puternica. Lanterna profesionala cu led de 13800 lm este constituita din 3 parti, partea din mijloc putand fi eliminata pentru a obtine o lanterna de mici dimensiuni. Alimentarea se face pe baza de baterii: 2 x 18650, 2 x 26650, 3 x 26650, 3 x 18650. Butonul de pornire este asezat la baza lanternei, acesta avand 5 morduri de utilizare precizate mai sus.

Greutatea este una buna pentru aceasta lanterna de 705g. Este atat de mica incat la cea mai mica dimensiune ea poate fi purtata chiar si in buzunar. Datorita celor 15 LED-uri economice si luminoase aceasta lanterna este numai potrivita pentru o plimbare, un camping, o partida de pescuit cu prietenii sau chiar o vanatoare. Este impermeabila putand fi folosita chiar si in ploaie sau scufundata in apa.

Tipul lanternei este modulara deoarece dimensiunea ei poate fi modificata adaugand sau inlaturand module.

Poate fi achizitionata intr-un interval de pret de 1300-1400 de lei, acesta fiind un pret destul de rezonabil pentru specificatiile pe care le are aceasta lanterna.

O caracteristica speciala este oglinda reflectorizanta.

2. Lanterna profesionala cu led 11000 lm

22

Click pentru mai multe detalii

Lanterna profesionala cu led 11000 lm este o lanterna modulara ce dispune de 9 LED-uri foarte luminoase cu tehnologia CREE XM-L T6 care au luminozitatea de 11000 lumeni. Modurile de functionare sunt: scazut, mediu, puternic, stroboscop si SOS.

Lanterna este impermeabila si se poate folosi in cele mai rele conditii fara probleme. Este construita dintr-un aliaj de aluminiu dur, fiind rezistenta la socuri, antiderapanta si rezistenta la zgarieturi. Lanterna dispune de un circuit de inalta tehnologie care ii permite sa utilizeze mai multa putere in cazul extinderii acesteia cu modul suplimentar. Aceasta poate fi folosita la operatiuni speciale, de paza, subacvatice.

Fiind o lanterna modulara se poate scoate un modul pentru ca lanterna sa fie mai practica incapand chiar si intr-un buzunar. Datorita dimensiunilor reduse aceasta lanterna este foarte practica in cazul unor drumetii si foarte buna deoarece tehnologia LED ne ofera o lumina puternica si clara, iar autonomia este foarte mare, aceasta dispunand de un sistem incredibil de economisire al energiei.

Pretul o incadreaza intr-o categorie premium si destul de ieftina, aceasta situandu-se intre 450-500 lei. Lanterna dispune de 11000 de lumeni ceea ce este foarte surprinzator la o lanterna de dimensiuni reduse, aceasta luminand mai bine chiar decat un far de masina cu tehnologie xenon.

In noptile intunecate de paza aceasta lanterna profesionala este ideala pentru a vedea chiar si cele mai minore detalii care pot aparea neprevazute.

In concluzie pretul este foarte potrivit in raportul pret/calitate/lumeni.

Daca va doriti o lanterna practica, de dimensiuni scazute, care poate fi folosita si in cele mai vitrege conditii aceasta este lanterna pe care o cautati.

3. Lanterna Unior cu led 250 mm

23

Click pentru mai multe detalii

Lanterna Unior cu led 250 mm este echipata cu 26 de LED-uri, dintre acestea 21 sunt pozitionate in fata iar 5 deasupra. Cele 21 de LED-uri pot lumina incontinuu intre 4-5 ore, iar cele 5 de deasupra lumineaza foarte usor timp de 13 ore.

Are 2 carlige ajustabile care o fac extrem de utila in industria auto, in special daca avem de facut o lucrare in compartimentul motor. Cei 3 magneti o fac de asemenea utila in spatiile greu accesibile in care nu putem monta un bec conventional, fiind foarte usor de montat pe lateralele unui raft sau putand fi atasata de orice suprafata metalica disponibila.

Unghiul de ajustare de la 0 la 180 grade ne arata cat de practica este aceasta lanterna care poate fi folosita in aproape orice domeniu fiind dorita de cei mai multi oameni care isi doresc o lanterna profesionala cu aproape orice utilizare.

Cele 2 carlige ajustabile o fac perfecta pentru atasarea ei in dulapurile in care avem nevoie de lumina. Materialul din care este construita este un plastic user friendly care este rezistent in utilizarea de zi cu zi. Autonomia este foarte ridicata din cauza bateriei Li-Ion care face ca aceasta lanterna sa atinga standarde de functionare impresionante. Toata greutate lanternei este reprezentata de magnetul de dedesupt care o face sa fie potrivit de grea pentru componentele utilizate in fabricarea acesteia.

Daca va doriti o lampa de inspectie care poate fi folosita chiar si in viata de zi cu zi, aceasta este potrivita cerintelor dumneavoastra.

4. Lanterna performanta FatMax 1-95-153

24

Click pentru mai multe detalii

Lanterna performanta FatMax 1-95-153 are in dotare 70 de lumeni pentru a oferi o stralucire maxima si o vizibilitate sporita celui care o utilizeaza. Structura din aluminiu ofera o durabilitte sporita lanternei facando potrivita pentru utilizarea ei in conditii neprielnice.

Lenilele lanternei sunt rezistente la impact deci putem sta linistiti daca scapam lanterna. Norma IPX4 ne asigura ca lanterna este rezistenta la apa si poate fi folosita fara probleme chiar si atunci cand ploua. Bateriile folosite pentru alimentarea acestei lanterne sunt 3 x D (R20).

Inelele cu vizibilitate mare ne ajuta pentru a vedea foarte bine chiar si in conditii neprielnice. Indicatorul de economisire al energiei ne ajuta sa vedem cat mai putem utiliza lanterna. Distanta de utilizare optima este de 267 m, una foarte mare daca stam sa ne gandim la raportul pret/calitate care este unul foarte bun deoarece aceasta lanterna o putem gasi intre 150-300 lei. Timpul de functionare este de aproximativ 72 de ore acesta depinzand de calitatea bateriilor pe care le folosim.

Designul este unul intalnit din ce in ce mai mult la lanternele nou aparute, aceasta lanterna avand culoarea negru. Aceasta lanterna este potrivita pentru noptile de camping alaturi de prieteni, pentru a explora locuri noi dar si pentru paza.

Datorita celor 70 de lumeni o putem incadra in categoria lanternelor profesionale care sunt dorite aproape de oricine. Lanterna este foarte utila si la penele de curent, chiar daca nu sunt foarte intalnite in zilele noastre, acestea inca exista si pot aparea oricand.

Daca va doriti o lanterna cu o luminozitate medie folosita mai mult in utilizarea de zi cu zi, aceasta este lanterna pe care trebuie sa o aveti.

5. Lanterna Nitecore EC20

25

Click pentru mai multe detalii

Lanterna Nitecore EC20 vine cu o putere maxima de 960 de lumeni. Fasciculul de lumina este proiectat pe o raza de 222 m.

Modelul este compact, foarte usor de folosit, avand o greutate incredibila de doar 96 de grame care poate sa incapa si in cele mai mici buzunare. Autonomia maxima este una impresionanta de 520 de ore clasand aceasta lanterna pe un loc foarte mare in topul lanternelor de aceasta dimensiune.

Are 3 moduri de iluminare: SOS, Strobe si Beacon. Tehnologia folosita este Cree XM-L2 T6 LED care include si Precision Digital Optics Technology, tehnologie care asigura sporirea performantei reflectorului. Este dotata cu sistem pentru a indica nivelul bateriei dar si nivelul voltajului.

Prezinta protectie la inversarea polaritatii. Lentila este foarte rezistenta aceasta prezentand un strat de anti-reflexie. Reflectorul este optimizat pentru o functionare optima si pentru o raza de lumina de distanta lunga. Capul lanternei este realizat din otel inoxidabil pentru a proteja componentele de baza ce se afla in interiorul acestuia. Este fabricata dintr-un aliaj de aluminiu care este folosit si in industria spatiala.

Rezistenta la apa este una crescurta aceasta fiind reprezentata de certificatul IPX8, ceea ce inseamna ca lanterna rezista la o scufundare de 2 m. Rezistenta la impact se realizeaza la o distanta maxima de 1.5 metri.

Datorita pretului care se incadreaza intre 200-250 de lei si specificatiilor crescute, aceasta lanterna se incadreaza intr.o clasa superioara, majoritatea oamenilor cumparand-0.

Un argument important in cumpararea acestei lanterne il constituie si garantia care este de 60 de luni.

Concluzie

Multi oameni nu prea dau importanta lanternelor, insa in unele cazuri o lanterna poate face diferenta chiar intre viata si moarte.

Principalul motiv pentru care sa achizitionati o lanterna este faptul ca lanterna te ajuta sa vezi in locurile intunecate. Daca suntem intr-o incapere fara lumina sau daca ramanem fara curent o lanterna poate face diferenta. Lanterna este foarte indicata in cazul unor excursii sau in activitati de paza.

Mai sus am prezentat 5 tipuri de lanterne potrivite pentru orice tip de activitate, care se incadreaza intr-un interval de pret potrivit pentru orice tip de buzunar.

Va multumim ca ati citit articolul nostru si va asteptam cu mai multe artiocole in curand.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply