Motocultorul este un utilaj care are o constructie simpla, dimensiuni reduse si un motor mic. Uneori acesta este confundat cu motosapa, asta datorita denumirii, insa motocultorul si motosapa sunt utilaje diferite. Motocultorul mai poarta denumirea de motocultivator si motocoasa, iar utilitatea acestei masinarii este cunoscuta in exploatarea casnica sau in fermele mici cand vine vorba de cultivarea pamantului.
Daca ai o portiune de pamant in curte sau daca esti un pasionat in ale agriculturii, stii ca este destul de greu ca sa faci totul manual, ca sa nu mai vorbim de rezultatele dorite care se obtin intr-o perioada destul de mare de timp.
Acum, in secolul vitezei, cand traim o perioada in care stiinta si tehnologia avanseaza foarte repede, poti obtine rezultatele dorite in cultivarea pamantului, insa cu mult mai putin efort si intr-o perioada de timp mai scurta, asta utilizand motocultorul.
Daca doresti sa iti lucrezi pamantul mult mai bine, mai usor si mai repede, cu siguranta ar trebui sa cumperi un motocultor.
Stiu ca uneori nu ai suficient timp pentru a citi recenzii, articole si discutii despre motocultoare, ca nu ai experienta in astfel de unelte si ca doresti sa dai cat mai putini bani pentru o unealta care sa isi faca treaba cum trebuie, asa ca mai jos am realizat un top cu 5 motocultoare ieftine si bune.
1. Motocultor LONCIN LC1350D
Click pentru mai multe detalii
Acest motocultor isi justifica performanta prin motorul LC178F, un motor de 7CP, cu un singur cilindru. Motocultorul are un consum redus de combustibil, are o gama vasta de accesorii care i se pot monta acestuia, iar motocultorul poate fi utilizat in diferite activitati.
Printre accesoriile compatibile acestuia regasim prasitoarea, plugul, semanatoarea, rarita si semanatoarea, accesorii care iti usureaza substantial munca, oferind rezultate peste asteptarile tale, avand grija de gospodarie pe aproape intreaga durata a anului.
Datorita faptului ca este echipat cu un motor de 7CP, motocultorul face fata si rezista lucrarilor indelungate, iar suprafetele de lucru pot fi acoperite intr-o perioada scurta, latimea de lucru fiind de 135 de cm.
Are o greutate de 145 de kilograme, volumul rezervorului este de 3,5 litri, capacitatea cilindrica este de 349 cpc iar alimentarea este Diesel.
Motocultorul are roti cu anvelopa de cauciuc de profil agricol, iar aceastea sunt perfecte la tractarea accesoriilor precum prasitoarea, plugul pentru bildonat, cat si pentru tractarea remorcilor.
Motorul motocultorului are o protectie sporita datorita faptului ca are o constructie speciala, ghidonul este reglabil, iar acesta este potrivit pentru mai multe activitati din gradina. Structura acestuia este compacta, greutatea este usor redusa, iar acesta face fata chiar si pe suprafetele muntoase.
Utilajul este puternic si rezista si la lucrarile indelungate, avand o latime de lucru de maxim 146 cm, acoperind astfel suprafetele de lucru intr-o perioada mai scurta de timp.
Daca doresti un motocultor care sa fie eficient in mai multe activitati agricole, care este compatibil cu o gama larga de accesori si care are un consum redus de combustibil, atunci motocultorul Loncin LC1350D este utilajul de care ai nevoie.
2. Motocultor ProGARDEN HS1100 D
Click pentru mai multe detalii
Motocultorul are transmisie din ambreiaj, cutie de viteze si grup conic cu planetare si cardan.
Este echipat cu motor monocilindru care vine in 4 timpi si are racire cu aer pe benzina, are un motor de 13CP si o protectie a acestuia crescuta datorita constructiei speciale. Vine cu senzor de protectie atunci cand inclinarea este exagarata sau cand lipseste uleiul, cu filtru de aer umed si cu freze pentru pamant fragmentabile.
Motocultorul poate sa fie folosit si in spatiile cu latime redusa, iar frezele acestuia vin cu auto-ascutire, sapele pentru pamant fiind si ele dintr-o constructie care usureaza ascutirea lor.
Ghidonul este reglabil orizontal si vertical si cuprinde maneta de reglaj vertical, maneta de ambreiaj, maneta de acceleratie si butonul de oprire. Are manere realizate din cauciuc, iar datorita lor vibratiile sunt resimtite in mod redus.
Utilajul are roti cu profil agricol si cu anvelopa de cauciuc, iar aceasta echipare faciliteaza activitatile precum tractarea accesoriilor – prasitoarea, remorcile si plugul pentru bildonat.
ProGARDEN HS1100 D are o greutate de 115 kilograme, un volum de baie de ulei de 0,9 litri, consum de 1,2 litri/ora, volum al rezervorului de 3,6 litri, 32 de lame + discuri laterale, are 3 trepte de viteze – 2 inainte si 1 inapoi, sistemul de pornire este manual (la sfoara), motorul este 188F, capacitatea cilindrica este de 389 cpc, adancimea de cultivare este de 150-300 mm, latimea de cultivare este de 900-1200 mm, iar alimentarea este pe benzina.
Daca iti doresti un motocultor puternic, ideal pentru suprafete de peste 10 mii de metri patrati si care sa aiba o productivitate de 1000 de metri patrati pe ora – cu 2 treceri, iti recomand motocultorul ProGARDEN HS1100 D.
3. Motocultor PRO SERIES 1000
Click pentru mai multe detalii
Motorul acestui motocultor este 170F, iar datorita tehnologiei inovative cu care vine, acesta functioneaza foarte bine, avand o putere de 5CP, cat si o capacitate cilindrica de 211 cmc, facand ca motocultorul sa fie ideal indiferent de sezon.
Motocultorul are un sistem de aprindere electronic care este pe baza de demarator si care lucreaza cu motorina.
Are o latime de lucru de 80 cm, aceasta este reglabila, iar latimea minima este de 50 cm. Viteza de rotatie a frezelor este destul de buna, de 130, iar cutitul se ascute automat atunci cand este in functiune.
Motocultorul are trei viteze – doua inainte si una inapoi, are o adancime de lucru in freza de pana la 30 cm, are 12 cutite la stanga si 12 cutite la dreapta, permite 4 cutite pe extensie si iti asigura o eficienta sporita in arat.
In legatura cu greutatea, acesta este destul de usor, are doar 100 de kilograme, iar volumul rezervorului este de 2,5 litri. I se pot atasa mai multe accesorii, iar motocultorul functioneaza foarte bine la tractatul remorcilor, plugurilor si a altor accesorii daca i se ataseaza roti cu anvelopa de cauciuc si cu profil agricol.
Motocultorul Pro Series 1000 ae o cantitate de ulei de 600 ml in baia de motor, are un consum de 0,35 litri pe ora si un filtru de aer umed, cat si un filtru de tip sarma, astfel ca tu sa poti utiliza motocultorul 11 ore fara intreruperi.
Vrei sa te convingi de calitatea oferita de acest motocultor care iti ofera performante crescute in munca agricola? Nu mai sta pe ganduri si incearca motocultorul Pro Series 1000 la tine pe teren.
4. Motocultor O-MAC 1000-S
Click pentru mai multe detalii
Cu motocultorul O-MAC 1000-S esti pregatit de performanta in gospodarie indiferent de sezon. Motocultorul exceleaza in performanta, iar gospodarii de pretutindeni si specialistii O-Mac il recomanda cu drag. De ce?
Datorita faptului ca este dotat cu un motor 170F de 7CP realizat de Senci Group, ajutandu-te sa obtii rezultate foarte bune in saparea terenurilor de 10.000 metri patrati sau mai putin.
Datorita faptului ca s-au folosit tehnologii de ultima generatie in realizarea acestuia, astfel ca tu sa te poti bucura de un randament crescut in arat, asta in timp ce experienta de lucru este buna.
Motocultorul are o turatie a motorului de 3600 rpm, asta pentru ca acesta sa fie cat mai eficient in momentele in care il folosesti. Are sistem de aprindere electronic, iar cantitatea de ulei este de 600 ml in baia de motor, acesta fiind dotat cu filtru tip sarma si cu filtru de aer umed.
Utilajul functioneaza pe benzina fara plumb, are un consum redus de 0,4 l/h, iar rezervorul are volumul de 3,6 litri.
Motocultorul are ambreiaj cu 5 discuri de frictiune si transmisia cutiei de viteze se face pe baza pinioanelor in baie de ulei. Acesta are 12 cutite pe freza din stanga si 12 pe cea din dreapta, frezele sunt detasabile, iar nivelul de zgomot este de doar 89 dB(A), un nivel care nu te deranjeaza.
Cred ca te-ai convins de performanta oferita de O-Mac 1000-S, iar pretul mic al acestuia cred ca te va convinge sa incepi sa iti lucrezi pamantul cu acest motocultor.
5. Motocultor O-MAC 750-S
Click pentru mai multe detalii
Daca nu iti permiti motocultoarele de mai sus si doresti un motocultor care sa iti ofere performantele de care ai nevoie, insa care sa aiba un pret mic, cu siguranta ar trebui sa achizitionezi O-MAC 750-S.
Modelul motorului este 170F, are o capacitate cilindrica de 212 cmc si 7 CP. Utilajul are o turatie a motorului de 3600 rpm, functioneaza pe ciclu de un cilindru OHV, iar cu motocultorul poti sapa suprafete mici si medii de pamant, de maxim 5000 metri patrati, poti ara pamantul, iar toate astea intr-un interval scurt.
Are un sistem electronic de aprindere, functioneaza pe benzina fara plumb, cantitatea de ulei este de 600 ml in baia de motor a utilajului, iar acesta este dotat cu filtru de aer umed, asigurand protectia necesara.
Motocultorul are un consum de 0,5 litri/ora si un rezervor de 3,6 litri, deci putem spune ca investitia o poti amortiza intr-o perioada scurta de timp daca il folosesti periodic.
Pe langa asta, transmisia dintre cutia de viteze si motor se realizeaza foarte simplu, cu o curea si un lant, iar carcasa sistemului de transmisie este realizata din aluminiu, asigurand rezistenta motorului in conditiile dure si la socuri.
Motocultorul are encartament pentru roti de cauciuc, are 3 viteze – 2 inainte si 1 inapoi, cutitul frezelor se ascute automat, iar latimea de lucru a acestuia este cuprinsa intre 50 si 80 cm. In plus, poti regla adancimea de lucru.
Daca vrei performanta pe bani putini, cu certitudine trebuie sa cumperi motocultorul O-Mac 750-S. Nu vei regreta achizitia acestuia!
Concluzie
Asta a fost topul cu motocultoarele ieftine si bune.
Daca primele modele ti se par prea costisitoare sau nu poti sa le achizitionezi din oricare alt motiv, iti recomand sa optezi pentru motocultoarele de pe pozitiile 4 si 5.
Acestea sunt mult mai ieftine si iti ofera performanta de care ai nevoie in gospodarie.