Uscator de par profesional 

Nu stiu cum iti ingrijesti tu parul, dar eu, pana de curand, m-am incapatanat sa folosesc un uscator de par fabricat prin anii ’90! Evident, nici vorba de tehnologie de incalzire pe baza de ceramica sau cu turmalina (pentru protectia firului de par), de functie de ionizare (impotriva electrizarii) sau de mai mult de-o treapta de control asupra vitezei&temperaturii.

Privind retrospectiv, recunosc ca  valoarea sentimentala a foenului primit la nunta, a avut castig de cauza in fata suferintei evidente a podoabei mele capilare: uscare agresiva si un invariabil efect de electrizare, fire de par agatate constant in sita foenului, arderea varfurilor datorita rezistentelor imbatranite si asa mai departe.

Intre timp, chiar daca n-am pierdut obisnuita de a-mi rezolva freza in mare viteza, cu 5 minute inainte de a iesi pe usa, mi-am schimbat cu desavarsire perceptia asupra termenului “profesional” care mi se parea pretentios in raport cu timpul pe care-l acordam eu de obicei, unei sesiuni de aranjare.

Mai mult, facand o paritate cu vizitele lunare la stilistul cartierului, am concluzionat ca varianta achizitionarii unui uscator de par performant, este de departe mult mai avantajoasa, deoarece necesita o investitie unica si iti ofera posibilitatea de a te coafa de cate ori vrei pe saptamana, la tine acasa.

Chiar si daca ai doua maini stangi in dotare sau mai bine spus, mai ales de aceea, pentru simplul fapt ca, un uscator de par profesional vine la pachet cu o serie de functii si de accesorii menite sa-ti injumatateasca eforturile.

Si pentru ca stiu cat de greu poate fi sa te hotarasti asupra celui mai potrivit produs, am realizat pentru tine o selectie care include 5 uscatoare de par profesionale, apartinand unora dintre cele mai populare branduri.

1. Uscator de par profesional Valera Action Super Plus 1600

16

Click pentru mai multe detalii

Cu o vechime de cca. 60 de ani pe piata produselor de ingrijire profesionala a parului, Valera continua sa fie brandul preferat al locatiilor hoteliere de lux. Hilton, Holliday Inn., Marriott, Radisson, Novotel, Intercontinental, Sheraton si chiar grandiosul Taj Mahal, si-au dotat baile si/sau camerele de zi cu uscatoare de par profesionale marca Valera.

Pe langa eforturile de pastrare a calitatii mediului inconjurator (materialele de constructie sunt reciclabile in proportie de 95%), Valera este apreciata mai ales pentru fiabilitate, toate produsele apartinand brandului in discutie fiind realizate 100% in Elvetia. Action Super Plus 1600, este un uscator de par profesional, exact asa cum ai vazut in calatoriile tale prin lume!

Desi sistemul de fixare in perete il face cu totul si cu totul deosebit, Super Plus se remarca si prin alte caracteristici la fel de interesante. Amintesc butonul de siguranta, care nu permite pornirea accidentala a dispozitivului sau uitarea lui in functie, ledul cu lumina de veghe, designul antialunecare si dispozitivul pentru agatare.

Valera Action Super Plus nu dispune de tehnologii de protectie a parului insa iti ofera o putere de 1600 W, suficient de mare pentru a permite uscarea rapida fara deteriorare. Viteza are doua trepte iar temperatura poate fi reglata pe trei nivele, asa incat sa poti obtine rapid si eficient orice tip de coafura doresti.

Produsul se livreaza impreuna cu o priza pentru aparate electrice de ras si un concentrator de aer. Daca nu beneficiezi de o baie spatioasa si aerisita, il poti monta oriunde altundeva iti este la indemana – camera de zi, dormitor, hol etc. La capitolul minusuri, iti amintesc de tehnologia de uscare comuna (fara protectie) si de lipsa accesoriilor.

2. Uscator de par profesional Philips Moisture Protect HP8280/00

17

Click pentru mai multe detalii

Cel de-al doilea produs care mi-a atras atentia, este un uscator de par profesional marca Philips, cu tehnologie de protectie a firului de par in timpul uscarii (Moisture Protect). Mai exact, prin intermediul unui senzor cu infrarosu, se reuseste diagnosticarea parului si adaptarea temperaturii pentru a se obtine o hidratare naturala (reduce automat temperatura in functie de gradul de uscare a parului).

Tehnologia a fost testata in 2013, dupa 5 minute de uscare rezultatul fiind conservarea umezelii cu pana la 85%! Functia de ionizare desavarseste efectul de hidratare, conferind stralucire si netezime parului. Sincer, nu stiu cand va disparea din trend moda parului intins dar, cu siguranta, Philips Moisture Protect a fost inventat pentru a ne salva podoaba capilara de la efectele dezastruoase ale placilor de intins parul!

Asadar, ti-am amintit despre hidratare si despre efectul antistatic datorat ionilor negativi. E cazul sa-ti atrag atentia asupra celor 6 setari flexibile de viteza si de temperatura, altfel spus, un control desavarsit asupra parului, in timpul coafarii. Oricum, daca nu reusesti sa stapanesti buclele rebele, acest uscator de par profesional este prevazut cu functie de aer rece, ideala pentru finisare dar si pentru fixare.

Tot pentru a preveni deteriorarea parului, Philips vine in intampinarea doamenlor si domnisoarelor si de ce nu, chiar a domnilor care au grija de frizura lor, cu o protectie impotriva supraincalzirii – ThermoProtect, fara a afecta in vreun fel fluxul de aer. Si pentru ca tot am ajuns aici, n-ar fi rau sa stii ca uscatorul de par profesional care ocupa locul doi in acest top, are o putere de 2300 W si o viteza de uscare de nu mai putin de 120 Km/h.

Ce avantaje mai ai daca te hotarasti sa investesti in acest uscator de par: 3 trepte de viteza, 2 nivele de temperatura, un cablu de alimentare de 2.5 m, dispozitiv de agatare, concentrator de aer si difuzor pentru volum. Personal, desi e foarte greu de gasit un dezavantaj, as acorda un minus lungimii cablului de doar 2.5 m.

3. Uscator de par profesional Philips HPS920/00

18

Click pentru mai multe detalii

I-am rezervat locul trei tot unui uscator profesional apartinand brandului Philips si nu intamplator, ci pentru ca, la fel ca si dispozitivul descris mai sus, prezinta un excelent raport calitate-pret. Functiile de protectie a parului in timpului uscarii sau a coafarii sunt prezente si la HPS920/00, asa incat, daca nu ai inca dexteritate in manuirea foenului, nu trebuie sa iti fac griji in privinta supraincalzirii.

Invelisul interior este realizat din ceramica si, daca nu ti se pare suficient, functia ThermoProtect actioneaza automat asupra temperaturii, reducand-o in functie de nivelul de uscare a parului. Daca esti mare amatoare de par drept, neted si lucios, HPS920/00 este cea mai potrivita achizitie.

Pe langa functie de ionizare care ajuta la netezirea cuticulei, generand un maximum de stralucire, Philips Pro este prevazut cu un concentrator inovator de aer (Style&Protect) care poate identifica orice exagerare a temperaturii, disipand-o instantaneu.

Viteza de uscare atinge 120 Km/h (ca si la modelul Philips Moisture Protect), permitand uscarea rapida a oricarui tip de par, indiferent de lungime sau desime, mai ales ca, puterea generata este una cu adevarat profesionala – 2300 W. La fel de utila este si functia Cool Shot, care genereaza un jet puternic de aer rece, esential pentru finisarea si fixarea oricarui tip de coafura.

Alte beneficii? 6 setari flexibile de temperatura si viteza, 2 concentratoare de coafare subtiri (6 mm si 8 mm) – unul pentru coafare precisa, cel de-al doilea pentru periere si luciu, 2 trepte de viteza, 2 nivele de temperatura, motor CA (puternic, conceput pentru saloane) si cablu de alimentare de 3 m, care-ti permite manevrarea cu usurinta a foenului, fara a fi restrictionata de pozitia prizei de alimentare.

Lipsa altor accesorii (difuzor, perii, etc.) este, probabil, singurul dezavantaj.

4. Uscator de par profesional BaByliss Pro Light 6610DE

19

Click pentru mai multe detalii

Se pare ca, cel putin in Europa, BaByliss este brandul care a cucerit nu doar saloanele de coafura ci si persoanele care prefera sa-si ingrijeasca singure parul. Motivele par lesne de inteles: exista calitate, performanta si, deloc de neglijat, preturi mai mult decat accesibile. Asadar, daca nu dispui de un buget prea mare, nu vei gresi alegand un uscator de par profesional BaByliss.

Mai exact, modelul Pro Light 6610DE, care iti va oferi satisfactia obtinerii oricarui tip de coafura, rapid si fara prea mare bataie de cap. Intre functiile si caracteristicile care ii confera functia Pro, vei regasi puterea de 2100 W si viteza jetului de aer, care atinge 100 Km/h. Doua valori ceva mai mici decat ale uscatoarelor de par profesionale descrise anterior insa suficient de puternice, pentru a face fata chiar si unui par lung si bogat.

BaByliss Pro Light dispune de o duza ingusta de deschidere (concentrator de aer) utila pentru a defini orice tip de coafura, fie ca preferi buclele din perie, fie ca iti place parul drept si neted. Butonul de aer rece aduce un plus de stabilitate coafurii iar functia de ionizare, te salveaza de nesuferitul efect de electrizare.

In plus, ai la dispozitie 3 trepte de viteza si trei nivele de reglare a temperaturii, asa incat sa poti lucra mai mult cu suvitele de par rebele, care nu se lasa aranjate cu una cu doua, fara sa deteriorezi structura firului de par.

Negru, elegant, extrem de usor si de ergonomic, BaByliss Pro Light 6610DE este inzestrat cu un motor CA profesional, care genereaza un zgomot pe masura puterii. Asadar, iata si un mic dezavantaj.

5. Uscator de par pentru voiaj Valera Swiss Light 5400 Fold-Away

20

Click pentru mai multe detalii

Inchei selectia asa cum am inceput-o, tot cu un produs marca Valera. Desi iti recomand tot un uscator de par profesional, de aceasta data este vorba despre un dispozitiv pe care il poti ascunde cu usurinta in bagaje, datorita manerului pliabil (Fold Away) si a greutatii incredibil de scazute – doar 390 de grame!

Desi iti poate trece prin cap ca un astfel de foen nu poate prezenta aceleasi calitati ca uscatoarele masive, concepute pentru a ocupa un loc fix in baia sau in camera ta de zi, ei bine, te inseli.  Valera Swiss Light este inzestrat cu un motor profesional de ultima generatie (DC-PRO),  are nu mai putin de 5400 de rotatii si dezvolta o putere de 2000 W.

Evident, este conceput pentru a reduce la maximum timpul de uscare, luand in considerare ca in calatorii, nu stam tot 7 ore in fata oglinzii, asa cum se intampla adeseori acasa. Functia ionica este prezenta, asa incat, in ciuda puterii si a jetului de aer puternic, nu exista riscul ca firele de par sa se aseze altfel decat cum iti doresti tu!

Asa cum era de asteptat de la un brand care se respecta, Valera Swiss Light este prevazut cu functie de aer rece, 2 trepte de viteza si 3 nivele de temperatura. Daca primul model Valera propus, se remarca prin sistemul de prindere in perete, Swiss Light este scos din anonimat de functia Colour Care, care actioneaza asupra parului vopsit, prevenind pierderea culorii si a texturii lucioase, prin mentinerea unui nivel optim de hidratare.

Alte beneficii: grila rabatabila de protectie la admisia aerului, difuzor pentru volum (optional) cablu de alimentare de 3 m, bratara de agatare. Desi este considerat unul dintre cele mai puternice si mai usoare uscatoare de par profesionale, Swiss Light 5400 nu exceleaza deloc la capitolul accesorii.

Concluzie

Piata este suprasaturata de modele de uscatoare de par, profesionale sau nu, asa incat este foarte usor sa te lasi ispitita de preturile modice.

Sigur, nu este o regula ca un foen ieftin sa nu fie si bun insa, daca vrei sa beneficiezi de functii cu adevarat profesionale, fara sa te deplasezi zilnic la un salon de infrumusetare, am un singur sfat pentru tine: pregateste un buget semnificativ.

Un uscator performant porneste de la 200-300 de lei si poate ajunge chiar si la 1500 de lei. Si daca preturile nu ti se par un bun criteriu de alegere, orienteaza-te dupa popularitatea brandurilor.

Topul de mai sus, a avut menirea de te familiariza cu unii dintre producatorii de top dar si cu principalele functii si caracteristici de care trebuie sa tii cont, pentru a face o investitie buna.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply