Cea mai buna baterie externa 2022

Daca te-ai aflat, cel putin o data, in situatia de a trebui sa efectuezi un apel important iar telefonul tau mobil era complet descarcat si fara posibilitatea de a fi conectat la o sursa de curent, inseamna ca ai luat deja in calcul, achizitionarea unei baterii externe.

Si pentru ca, oferta extrem de variata din piata de profil   te poate pune in dificultate, am analizat pentru tine cateva modele, fiecare putand fi “cea mai buna baterie externa”, daca tii cont de cateva aspecte – compatibilitatea cu gadgeturile proprii, capacitatea de incarcare (masurata in miliamperi ora – mAh) dar si corectitudinea incarcarii (folosind cablurile specifice), numarul de porturi (in functie de multimea conectorilor, vei putea incarca simultan mai multe dispozitive) si nu numai.

Urmareste cu atentie propunerile din top 5 dar si informatiile de final, in care am detaliat fiecare aspect important, pentru ca tu sa faci cea mai potrivita alegere.

1. Acumulator extern Romoss Polymos Dual USB

Click pentru mai multe detalii

Prima propunere din top 5 “cea mai buna baterie externa” este un acumulator care se remarca atat datorita capacitatii uriase de incarcare – 20000 mAh – cat si compatibilitatii universale, Romoss Polymos permitand incarcarea oricarui tip de dispozitiv, chiar si a celor de la Apple, care nu permit, de regula, conectivitatea in afara tehnologiei proprii.

Asadar, indiferent ca esti posesorul unui iPhone, iPad sau al unui aparat cu un sistem de operare obisnuit (Android), fie telefon, fie tableta, cea mai buna baterie externa din lista recomandarilor noastre este exact ceea ce cauti.

O alta caracteristica notabila vizeaza numarul de porturi, Romoss Polymos oferind posibilitatea incarcarii simultane (Dual USB) a doua smartphone-uri sau tablete.

Ideala pentru situatiile in care te afli in afara orasului, in imposibilitatea de a te conecta la o priza, cea mai buna baterie externa de la Romoss este prevazuta cu  tehnologie Li-Polymer, foarte multi utilizatori sustinand ca n-au reusit sa o descarce (la o prima utilizare) decat dupa cateva cicluri de incarcare a iPhone-urilor din dotare.

Incarcarea bateriei se face la priza, prin intermediul unui cablu USB aflat in kitul de prezentare. Pentru a conserva capacitatea de incarcare si durata de viata, producatorii Romoss Polymos recomanda doar utilizarea cablurilor marca proprie, inscriptionate cu denumirea brandului. Nu intamplator, ci datorita valorilor specifice de iesire/intrare – 5 V, respectiv 2.1 A.

Alte avantaje: design placut, materiale de constructie de buna calitate, finisaje de bun gust, dimensiuni care faciliteaza depozitarea, led de avertizare pentru stadiile incarcarii, timp de incarcare relativ mic (cca. 7 ore) si, nu in ultimul rand, pret accesibil.

La capitolul minusuri, amintim greutatea (445 g), un inconvenient generat de capacitatea mare de incarcare, valabil pentru toate acumulatoarele externe cu valori mAh foarte mari.

2. Acumulator extern Trust Primo

Click pentru mai multe detalii

Cea mai buna baterie externa de pe locul doi, supusa analizei, este un acumulator de 20000 mAh, conceput atat pentru incarcarea telefoanelor cat si a tabletelor, indiferent ca esti posesorul unui Android sau al unui smartphone care utilizeaza un OS propriu.

Datorita tensiunilor mari pe iesiri si intrari (5V/2.4 A), cele doua porturi USB iti permit sa incarci rapid doua dispozitive, durata redusa a timpului de incarcare fiind una dintre calitatile forte ale acestui model.

Nu in ultimul rand, Trust Primo suporta 500 de reincarcari (la priza, uzand de un cablu USB standard) ceea ce inseamna o durata de viata peste medie. Acordam un plus si accesorizarii, kitul de prezentare continand toate accesoriile necesare incarcarii – cabluri USB + micro USB.

In ceea ce priveste tehnologia smart de care dispune Trust Primo, amintim doua functii cheie – Sistemul de Protectie Inteligenta care favorizeaza incarcarea rapida si eficienta, si functia de detectare automata pentru incarcarea la viteza maxima si in acelasi timp, a doua dispozitive.

Un alt motiv pentru care consideram ca acest dispozitiv isi merita titulatura de “cea mai buna baterie externa” este si prezenta LED-ului indicator, functie care face posbila monitorizarea in timp real a nivelului bateriei. Alte beneficii: greutate redusa ( 440 g) avand in vederea capacitatea mare, dimensiuni acceptabile, design placut, materiale de constructie de buna calitate

Pretul de achizitie reflecta calitatea acumulatorului, chiar daca sunt voci care sustin ca e un pret piperat. Luand in considerare ca, deocamdata, nu s-a inventat o metoda de a ne incarca telefoanele in lipsa unei prize, bateria externa, in general, este un gadget care tinde sa-si depaseasca statutul de achizitie optionala, devenind chiar o necesitate.

3. Acumulator extern Romoss OEM Solo 6

Click pentru mai multe detalii

In ordinea calitatilor, pozitionat pe locul trei in top 5 “cea mai buna baterie externa” se regaseste inca un powerbank de mare putere – Romoss OEM Solo 6. Cu o valoare de 16000 mAh, si acest acumulator permite incarcarea tuturor tipurilor de dispozitive, indiferent de brand sau de model.

In principiu, OEM Solo 6 nu difera foarte mult de liderul clasamentului, intre caracteristici regasindu-se cele doua porturi USB si aceleasi valori de intrare si iesire – 2.1 A/5V, insemnand ca poti incarca simultan un smartphone si o tableta.

De asemenea, Solo 6 dispune de indicator LED, o functie utila care permite urmarirea gradului de incarcare/descarcare.

Durata unui full suporta cateva cicluri de incarcare (smartphone sau tableta), asa ca, daca ai in plan sa pleci in excursie in mijlocul salbaticiei, pentru cel putin o saptamana nu trebuie sa iti faci griji in privinta bateriei.

Nu uita cablul USB aflat in kitul de prezentare, deoarece nu se recomanda utilizarea altor sisteme de conectare, atat pentru eficienta incarcarii cat si  pentru a nu afecta durata de viata a acumulatorului.

Pentru a-ti usura alegerea, am sintetizat principalele avantaje ale Romoss OEM Solo 6: capacitate mAh mare, porturi suficiente pentru incarcarea gadget-urilor preferate (fiecare port este marcat in functie de dispozitivul pe care urmeaza sa-l incarci), prezenta indicatorului LED (indica 4 cicluri de incarcare, de la 0 la 100%), autonomie mare, greutate si dimensiuni normale pentru o baterie externa de capacitate mare,  pret bun.

Evident, un powerbank atat de puternic vine la pachet si cu unele dezavantaje si, de aceasta data, bifam  durata de incarcare (la priza) de 10 ore (plus/minus).

Fa-ti un obicei din a lasa acumulatorul la incarcat peste noapte,  mai ales ca OEM Solo 6 este prevazut cu un sistem de inchidere automata a circuitului, cand bateria sau dispozitivele aflate la incarcare, au ajuns la 100%.

4. Acumulator extern Asus Zen Power

Click pentru mai multe detalii

Asus nu mai are de mult nevoie de lobby, pentru simplul motiv ca a devenit sinonim cu insasi calitatea. In oferta diversificata a brandului amintit, se regasesc si multe modele de baterii externe, dintre care, noi am ales sa disecam Zen Power, pentru a vedea daca merita sau nu, eticheta “cea mai buna baterie externa” din top 5. Si iata cum se prezinta calitatile!

In primul rand ne-a atras atentia designul, Asus folosind pentru realizarea carcasei dispozitivului, aluminiu anodizat. Daca te intrebi ce reprezinta anodizarea si care este rolul ei, iti dezvaluim noi in cateva cuvinte – este un procedeu de formare a unui strat de oxid la suprafata aluminiului (prin intermediul electrolitului) cu scopul de a-i creste rezistenta, in special impotriva cooziunii.

Pe locul doi in topul calitatilor vine greutatea, Asus Power Zen cantarind doar 215 g, adica putin mai mult decat un smartphone de ultima generatie.

Ce-i drept, nici capacitatea de incarcare nu e uriasa, stiut fiind ca greutatea acumulatorului este influentata in mod direct de valoarea mAh.

Cu doar 10050 mAh, Zen Power este ideal pentru tine daca nu ai mai multe gadgeturi pe care sa le descarci in paralel, mai ales ca bateria de la Asus are un singur port USB. Tot in randul calitatilor, mentionam tehnologia Power Safe cu rol in controlul tensiunii de iesire/intrare si al temperaturii, avand ca scop siguranta incarcarii.

Alte beneficii: autonomie mare (nu se descarca daca nu e folosita), dimensiuni reduse (cat o carte de credit!), timp de incarcare de numai 6 ore (folosind un cablu USB standard 5 V/2 A), indicator de baterie (te va tine la curent cu nivelul de incarcare) compatibilitate universala, conectare prin microUSB (inclus in kit).

Un dezavantaj? Desi rezistenta in medii acide, carcasa din aluminiu trebuie tratata cu delicatete, deoarece se zgarie destul de usor.  

5. Acumulator extern Hama Fuel UP

Click pentru mai multe detalii

I-am rezervat ultimul loc in top 5 “cea mai buna baterie externa” unui acumulator de doar 6000 mAh. Desi tendinta generala este de a achizitiona dispozitive cu valori mAh peste 10000, ia in calcul ca, cu cat este mai redusa capacitatea de incarcare, cu atat mai rapida va fi durata incarcarii.

In cazul nostru, Hama Fuel UP isi face full-ul in aproximativ 3 ore, conditia de baza fiind utilizarea cablului USB 5 V/2 A. Revenind la cei 6000 mAh, valoarea este suficienta pentru incarcarea 100% a unui smartphone (sau a unei tablete, data find compatibilitatea universala) cu o baterie de aproximativ 3000 mAh, chiar de doua ori.

Dispozitivul este prevazut cu doua porturi USB, ceea ce-l transforma intr-un gadget absolut necesar in deplasari, in vacante sau in locuri unde prizele nu sunt accesibile, permitand incarcarea simultana a doua gadgeturi, fie telefoane, fie un telefon si o tableta.

Hama Fuel UP are un design prietenos, dimensiuni reduse, tehnologie Li-ion (suporta aproximativ 400 de reincarcari complete), led indicator pentru a monitoriza starea bateriei si protectie impotriva fluctuatiilor de tensiune.

Conectivitatea se realizeaza prin intermediul unui microUSB inclus in pachet. Tot in randul avantajelor amintim pretul, extrem de mic in raport cu dotarile.

Desi majoritatea cumparatorilor au apreciat produsul, bifand numarul maxim de stelute, sunt voci care evidentiaza si cateva aspecte negative – cablul USB foarte scurt si calitatea materialelor de constructie.

Cum sa alegi cea mai buna baterie externa?

Daca esti un impatimit al gadgeturilor si obisnuiesti sa le descarci pe parcursul unei zile, pentru a nu fi pus in situatia de a nu putea efectua un apel important sau a receptiona un e-mail la fel de important, te sfatuim sa iti achizitionezi un powerbank.

De dimensiuni relativ reduse si cu o greutate insesizabila (majoritatea nu depasesc 450 de grame), bateria externa este un accesoriu care-si va dovedi utilitatea exact cand vei avea nevoie – intr-un aeroport, intr-o excursie de cateva zile in mijlocul naturii sau chiar dupa o zi de munca, in drum spre casa, fara posibilitatea de a te conecta la o sursa de curent.

Ca sa o alegi pe cea mai buna, trebuie sa ai in vedere o seama de factori, cum ar fi: compatibilitatea cu dispozitivul pe care vrei sa il incarci, capacitatea&viteza de incarcare, numarul conectorilor (daca ai mai multe aparate) si nu numai. Iata, pe scurt, care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont:

1.Compatibilitatea – Este extrem de important sa verifici daca acumulatorul extern pentru care optezi este compatibil cu dispozitivul (sau dispozitivele) pe care le folosesti in mod curent.

Desi producatorii s-au raliat cerintei consumatorilor, oferind compatibilitate universala indiferent de brand sau de tipul gadgetului (smartphone, iPod, iPad, iPhone sau tableta), pe piata inca mai exista modele de baterii externe, concepute pentru utilizarea stricta a unui singur tip de aparat. Cel mai ades, problema compatibilitatii este intalnita la dispozitivile Apple.

2.Performantele – Concret, daca ai un telefon cu o baterie de 2000 mAh, nu cumpara un acumulator extern de aceeasi valoare, deoarece capacitatea de incarcare a acestuia nu este 100% cea din specificatii.

O baterie externa functioneaza la maxim 75% din capacitatea mentionata, astfel ca, pentru a incarca complet un smartphone de 2000 mAh, ai nevoie de o capacitate cel putin dubla (minim 4000 mAh).

Pentru a fi sigur ca ai facut alegerea corecta, foloseste urmatoarea formula: capacitate reala*rata de conversie*starea bateriei/capacitatea bateriei telefonului = timpul total de incarcare.

3.Numarul de porturi USB – Sigur, este de preferat un acumulator extern care are 2 sau chiar 3 conectori, pentru a putea incarca simultan mai multe dispozitive.

Insa, si mai importanta decat numarul de porturi, este tensiunea de iesire/intrare, ale carei valori influenteaza in mod direct rapiditatea incarcarii. Cele mai intalnite sunt porturile cu 5 V pe iesire si 2 V pe intrare.  

4.Portabilitatea – Se refera la dimensiuni si greutate, evident, cu cat mai reduse, cu atat mai usoare vor fi depozitarea si transportul. In general, greutatea unei baterii externe este conditionata de numarul de mAh – cu cat capacitatea este mai mare, cu atat bateria va atarna mai mult.

Alege o baterie externa a carei capacitate sa-ti reprezinte nevoile – un singur telefon nu va necesita un acumulator extern foarte puternic, in timp ce, daca ai cateva gadgeturi pe care le cari zilnic dupa tine, ai nevoie de un acumulator mai puternic si, evident, mai greu.

5.Conectivitate si incarcare – Majoritatea bateriilor externe se incarca la priza (recomandat, pentru eficienta si rapiditatea incarcarii) uzand de cablul USB si de stecherul de priza, regasite, de obicei, in pachet.

Chiar daca mai putin eficiente, exista si alte posibilitati de incarcare, de multe ori chiar in timpul utilizarii echipamentului (laptop, tableta etc.), dar si la soare (unele baterii externe sunt prevazute cu panouri fotovoltaice) si chiar prin semnal wireless.

6.Functii – Prezenta indicatorului LED este o functie importanta care-ti va permite sa vezi starea de incarcare a bateriei, atat in timpul conectarii cat si in repaos. Daca esti fan al plecarilor pe munte si al dormitului in cort, orienteaza-te catre un model de baterie externa cu lanterna!

Concluzii

Pentru unii, un gadget cu utilitate ocazionala, pentru cei mai multi, un dispozitiv fara care nu concep sa plece de acasa, bateria externa este o achizitie care merita facuta, din mai multe considerente.

Fie ca esti un mare consumator de tehnologie si iti doresti sa fii in tema cu orice gadget de pe piata de profil, fie ca esti dependent de telefonul mobil sau de tableta, fie ca esti student sau ai un job care presupune o activtate intensa pe e-mail, sunt tot atatea situatii care conduc la solicitarea gadgeturilor si, evident, la descarcarea lor.

Si cum sursele de curent nu sunt mereu la indemana, mai ales daca te afli in miscare, bateria externa este solutia ideala.

Pentru a o alege pe cea mai buna, fa un sumar al necesitatilor (un telefon sau mai multe? iPhone? iPad? tableta sau laptop?) si orienteaza-te catre un model (vezi top 5 “cea mai buna baterie externa”) care se preteaza cerintelor tale.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply